Balon balıkları bıkkınlık verdi artık

Konu, 'Genel Konular' kısmında yakkar75 tarafından paylaşıldı.

1. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Merhaba Arkadaşlar
    Adrasanda yakalanan balıkların videolarını izledikten sonra 4 arkadaş gitme kararı aldık. Keyifli bir yolculuk sonrası Muhteşem bir Bakirlik ile karşılaştık. Günümüzde böyle adı sanı duyulan bir yerin bu kadar bakir kalması bizi çok mutlu etti. Salihde çok şirin bir pansiyona yerleştik. Eşyaları bıraktıktan sonra yemek faslı başladı, tabii bizim amaç belli. Pansiyonun işletmecisi hemen bir tekneci aradı ve 30 dk sonra gelip bizi almasını söyledi. Bizde malzemelerimizi almak için odaya gittik. Ardaşlara ne kadar malzeme varsa alınması gerektiğini balık açısından cennet gibi bir yere geldiğimizi söyledim. tekne yanaştı ve açıldık. Hemen sahtelerimizi atarak başladık vuruş beklemeye. Tık yok :(( Tekneci arkadaş da sülünez ve kalamar varmış hemen yem yapıp başladık dip oltalarını suyla buluşturmaya. Bir kaç mercan, hani aldık çok küçük olduklarından suya idae edildi. Sonra bir vuruş aldım, olta elimden gidiyordu başladım çekmeye ama bu işte bir yanlışlık vardı kafa atarak gelmiyor ama baya bir ağır, ilk önce ahtopat zannettim balığı yukarı aldığımızda ise işte o BALON denen mahlukat canımı sıktı. Diğer arkadaşlar yemleri değiştirmek için oltalarını çektiğinde ise takım namına hiç birşey kalmadığını gördüler. Gün boyu çok yer değiştirdik fakat balondan başka bişey yakalayamadık. Çok heyecanlı başlayan balık maceramız BALON BALIĞI yüzüden mahvoldu. Yakalan balon balıklarını alı koyduk. Bazıları vardı ki 3 kilo civarındaydı. Sinir harbi ile geçen bir av hikayesi ile son cümlemide yazmış oldum. Herkese bol avlar diliyorum. Saygılarımla.[​IMG]

2. 29519

29519

Aslında balon balıklarına kızmamak lazım onlarda doğalarının gereğini yapıyor. Asıl kızılması gereken küresel ısınmaya sebebiyet olarak deniz sularının ısınmasını sağlayan biz insanlar. Balıklar tabiatları gereği eğer bir yerde yaşayabiliyorlarsa orada ürüyor ve çoğalıyorlar.

3. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Balon balıklarını alıkoymanız yemeyi düşünmedinzden mi yoksa ayar oldunuz da ondan mı??

4. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    alıkoymamız üremelerini engellemek.

5. thehamdi

thehamdi Hamdi

Favori Makine:
    shimano 6000
    En İyi Avı:
    her olta atış
    her gecen gün sayılarının arttıgını görebiliyorsunuz.ve bu hızla cogalmalarına izin verilmesine devam edilirse denizlerimizde balondan baska bisey kalmayacak...ilgili birimlerin bu konuyu yeterince ciddiye almadıklarını düsünüyorum.ben 3 senedir alanya avsallar bolgesinde avlanıyorum ve 3 sene önce daha az balon daha cok mercan karagöz vb balıklar alabiyordum.şimdi ise tam tersi oluyor....:(

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bazi avlar insanin canini sikabiliyor.Ama olsun.En azindan hafizamizda birazda olsa guzel anilar birakiyor.Fotograflara baktimda ; 4 aydir baliga gidemeyisimden bir ic gecirdim :)
    Tesekkurler paylasim icin.Rastgele...

7. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    Zaten tek tesellimiz güzel vakit geçirmekti. Ne kadar amacımıza ulaşamasakta keyifliydi. Umarım en kısa zamanda güzel bir ava çıkarsın.

8. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Abi kusura bakma da son derece yanlış değil mi sence de bu???Biz ne sıfatla o balıkların yaşamına keyfimize uyarak son verebiliriz ki.Sonuçta bu balıklar yapay değil,sonradan çıkmış bir tür değil ısıttık oraları buraları ondan sonra sonuçlarının ufacık reel hayata geçtiğini görünce hemen rahatsız olduk ki daha bu işin başı..Kesinlikle böyle bir şeye hakkımız olmadığını düşünüyorum:mad: :mad:

9. 3182

3182

O bölgede lüfer azlığı var lüfer olsa hepsinin kökünü kazır.

10. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    tırsmazsanız o bölgede gece avlanmaktan başka şansınız yok. yanınıza feso alırsanız başka.

11. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    lineaeffe sorento 4.20-okuma v system 3.0m 10-40/shimano catana 240 1-11/cormoranbullfighter210 5-25
    Favori Makine:
    okuma bluehawk-765a/okuma trio30/shimano sahara3000fd-sienna2500fd
    En İyi Avı:
    6 kg lambuka-1.350 gr çipura
    Küresel ısınmanın gerçeklerini ileriki zamanlarda daha yoğun ve yıkıcı göreceğiz. Bu daha başlangıç.

12. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    bahadır arkadasıma katılıorum biz outlaw la 6 senedir arkadasız liseden sınıf arkadasıyız hatta sıra arkadasıyız 100 deçkan fazla balığa gittik kaç sefer blon balığı tuttuk sayısını allah bilir ama bir sefer alı koymadık... belki onunda yararlı olduğu bi deniz kanunu vardır . geçenlerde bi internet sitesinde okumustum balon balığı küresel ısınma nedeniyle süveys kanalı ve mısır civarından sonradan ülkemizin sularına gelşen bir balık türü. kınalı sargoz gibi :. kınalı sargoz tutsak da siinirlencek miyiz.....

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

İlginç güzel çözümcü bir teşhis ;) Lüfer olsa duman olurlar heleki oralarda eskiden kofanlar vardı Güneyde gerçekten kofana eksiklği varki zaten lüfer yok. Kofana olsun

14. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    simdi de kofana var da.....tek tuk.resital oluyo mevsiminde valla Allahtan cok fazla avlayamiyo bizim halk kiyidan...

15. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    geçen sene o resitali sabahın ilk ışıklarında çarşaf gibi denizde 4mil açıkta seğretmiştim..:rolleyes:

16. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Ne mutlu size o an yalnizsam cigliklar atabilirim o derece sahane goruntuler olusuyo akya icin de ayni sey gecerli.mustakbel av baliklarini izlerken avciyi tahmin edebiliyosunuiz zaten..off!!:D

17. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    herşeyin fazlası zarar... bence dengeyi kurmak mantıklı!!

18. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    malzemecilere çok faydası olduğu kesin duygusal anlamda

19. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    ben balon yüzünden balıkçılığı bırakma durumuna kadar geldim...(batı akdenizde)...

20. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    çok haklı olabilirsin abi zaten adrasan kumluca kemer gazipaşa manavgat da lüfer görülme olasılığı çok düşüktür. çünkü bu balkıklar karadenizde yumurtlar eylül gibi marmara ya geçer . o yüzden antalya ve mersin civarında ancak yolunu saşırmıs lüferler gelir