Öncelikle forum ailesine selamlar.Balon balıklarını duymuştum.Ne kadar aç gözlü ve saldırgan olduklarını da.Doğrusu bu kadarını da tahmin etmemiştim...Youtube' de balık avı videoları izlerken aşağıda linkini verdiğim videoya rastladım.Belki daha önce bu tür şeyler başına gelen de olmuş olabilir,bu videoyu izleyen de.Yine de paylaşmak istedim.RASTGELE... http://www.youtube.com/watch?v=x31G7PDuoaI
Karadenizde fazla tutulan hamsilerden kurutulup gübre yapıldığını duymuştum....Bu balonlarıda bu şekilde değerlendirilir diye düşünüyorum.Yani kurutup toprağa gömerek :thumb: Böylelikle bu beladan kurtulmuş oluruz Doğada her şey bir işe yarar... Tabii uzmanların fikrini almamız gerekir.Herhalde bu konuda bilgiler gelecektir.
hakikaten ya ar damarı çatlak herhalde bu balıkların benimde aklımdan aynen sizin söyledikleriniz geçti izlerken.Veya o balığı bi şekilde öldürmeden bağlayıp,diğerlerinin kaçmamasını sağlamak ve yine rapala ile at-çek yaparak hem imha etmek için hem de zevkine yakalamak geldi Hamsi benim gözümde çok değerli bi balık.Onu gübre yaparak telef etmektense bu balıkları aslında (tabi oluyorsa) gübre yapmak daha mantıklı.Rastgelsin... Amin amin.O değilde bu balıklar ilk görülmeye başlandığında 10 cm civarı bişeymiş.Şimdi ise 5 hatta 6 kg.'a kadar ulaştığı söyleniyor.Kısır olasıca balıklar şaka maka gerçekten balıkların nesli için bence büyük tehlike...
işin en kötü tarafı,yapıla bilecek hiç birşey yok... antalya da boş dönmemin tek sebebi bu balık.istanbulda hayatım boyunca bukadar boş döndüğüm hiç ama hiç olmamıştı...