Balon Balıklarına Karsı Onlem.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yazın gelmesiyle ve okulların da 1-2 haftaya kadar tatil olmasıyla beraber, artık Ege ve Akdeniz'e dogru yolculuklarımız baslayacaktır; yavas yavas. Takımlarımız tamamlanmıs, donanımlarımız hazır. Ama gecen yıl bıraktıgımız o Balon balıkları, daha cogalmıs ve buyumus olarak, o keskin dislerini bileylemis bizleri bekliyor olacaklardır.

Gecen seneler cok zaiyatım oldu, beden ve kostekler konusunda. Ama bu sene, kolay kolay beden ve kostek kaptırmaya hiiic mi hic niyetim yok. Nasılmı ?

1 - İgnelerimi, uzun palalı ve delikli igne olarak tabir edilen ignelerden sectim.
    2 - İgnelerin deliklerini, o deligi zorlayacak kalınlıkta bir civi ve cekic yardımıyla
    hafifce actım.
    3 - 3 Bilyeli fırdonduyu, ignenin deliginden gecirerek, tekrar actıgım kısmı cekic
    yardımıyla kapattım.
    4 - Fırdondu ve ignenin birlestigi yeri, dugum gizleyici olarak satılan malzemeyle
    kapatarak ignenin, fırdondu ile butunlugunu saglamıs oldum.

Bu islemlerle zaten uzun olan ignenin palasını, 3 - 4 cm. Daha uzatmıs oldum.
    Simdi size soruyorum; bu duzenekteki beden ve kostegimi, bizleri dort gozle bekleyen Balon dostlarmıza kaptırırmıyım ? Galip gelen kim olur ? diye.

Lutfen kusuruma bakmayınız. Bu calısmayı resimlemek isterdim ama, su resim isini bir turlu kavrayamadım. Daha dogrusu zaman ayıramadım. Bursa'da, sektorunde ilk bilgisayar kullanan ve bir cok bankaya POS cihazlarıyla ilgili uye is yeri bildirim cetvelinin nasıl olması gerektigini sablonlayıp uygulatan kisi olarak ve ayrıca bilgisayar mezunu ve bilgisayar ogretmenligi yapan bir kisinin babası olarak, bu konuda da degerlendirme ve elestirilere acıgım. Ne derseniz yerden goge kadar haklısınız.
    Esenlik dileklerimle. Tevfik.

Son düzenleme: 27 Mayıs 2011
  2. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    selamlar teyfik abi kesinlikle sağlam olmuştur rastgele....

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Balon balıklarının etlerini yemlik yapabilirmiyiz ancak öyle değerlendirmek aklıma geliyor çünkü bidiğim kadarıyla karnın da ki küçük bir öd kesesi gibi bir şey var o patladığı zaman zehirli oluyor yani biz kuyruk kısmından flato çıkarabiliriz gibime geliyor.Başkada soyu tükenmez hiç olmaz ise işe yarasın..selamlar

4. cakabey

cakabey sinan

Favori Kamış:
    shimano bx 270
    Favori Makine:
    shimano twinpover
    En İyi Avı:
    yazmaya gerek yok , limit üstü büyük işte
    baş belası balonlar

ben mersinde balon veya oradaki ismiyle kurbağa balıklarından çok çektim...
    10 cm ile 75 cm arasında onlarcası oltama takıldı. bahsettiğiniz palalı delikli iğnenin zorlu mücadeleden sonra balık tarafından yarısından kesilmiş bir şekilde görünce,hayretler içinde kaldım. yinede sağlam takım şart.....bol balonbalıksız avlar diliyorum....:)

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    eğer çeliği kesiyorsa endüstride baya bir kullanım alanı olur o balığın, kesme, pres tezgahı yaparlar :)

bu arada tevfik abi güzel bir çözüm fakat hedefimizde sadece büyük balıklar yoksa avcılığını azaltmazmı takımın, yani bir barbun falan çekinmezmi öyle bir takımdan?

6. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    tevfik amca inşallah işe yarar ,yarayacağınıda düşünüyorum antalyaya yolunuz düşerse beraber avlanmak dileğiyle hoşçakalın :D

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O sekilde degerlendirene hic rastlamadım. Aman siz siz olun, yakaladıgınız balonları sokak hayvanlarının tuketimindende uzak tutun Suat kardesim.

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    İyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
    İnce igneleri kesebildigini gordum. Ama 2/0 krom nikelide kesebilecek degil sanırım.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Volkan kardesim, hedefim hep buyuk balıklar olmustur. Kucukler gelirsede, onları fazla incitmeden tekrar denize bırkıyorum. İyi dileklerimle.

10. OMMG

OMMG OKAN

Bence bu mücadeleden galip çıkacak siz olursunuz,eğer balonlar tel kesme makası filan kullanmıyorsa tabiiki :D :D

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mehmet kardesim, inceliginiz icin tesekkur ederim. Sans ve kısmet, yasamın boyunca hep yanında olsun.

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu mucadelede taraftarım oldugunuz ve beni favori gordugunuz icin tesekkur ederim. Gerci tel makası gibiler, ama krom celik makası olduklarını hic sanmıyorum.
    İyi dileklerimle.

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Tevfik. inşallah randıman alırsında avcılara yeni bir yöntem olur..rasgelsin

14. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu sene hiç balon görmedimya, hadi hayırlısı, balon vuracak olursa yöntemi deneyeceğim.

15. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Allah'a şükür bu yıl balon sayısında gözle görülür düşüş var, inşallah külliyen geldikleri yere dönerler yani tropik sulara..

ßu balık istilacı tür olduğu için ASLA ve ASLA geri salmayın, tıpkı kırmızı sazan gibi elinize geçer geçmez öldürün.. katli vaciptir :)

ßalon balığını güzelce temizleyip filetosunu çıkarırsanız bişicik olmaz, biz çok yedik bişicik de olmadı.. Zehirlenme konusu şehir efsanesi, daha zehirlenen görmedim duymadım.. ama arkadaşların dediği gibi iç organlarıyla birlikte yiyen varsa o ayrı.. bile bile lades olmaya da gerek yok :)

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mersin su ürünleri fakültesinde balolan avlanan levrek türü yetiştirmişler diye duydum. elimde resmi bir kaynak yok ama öyle bir şey varsa fakültemize helal olsun.

17. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    tevfik abi benzer bir sistemi bizde gelirtirdik ama o zamanda diger balıklar nazlı vuruyor oltaya.balon bu igneden kezmezse köstekten hatta bendenden bile kesiyor.yanınıza bence bol bol hazır takım alın.rasgele...

18. sadrimurat

sadrimurat murat

Favori Kamış:
    spro 2.10 ,çin malı 3,50 surf
    Favori Makine:
    ryobi kobe 4500, ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    4 kg sazan
    saglam bir düzenege benziyor yapmış oldugunuz takım avcılıgı azaltsada balonların hakkından gelir gibime geliyor. umarım balon degilde daha gönlünüzden gecen türler takılır oltanıza. saygılar rastgele...

19. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Abi , yaratıcılığınıza hayran oldum . Beim elimde o düzeneği yapmak gelirmi bilmem ama kesin deneme yapacam . Bence bu formül kesin iş yapar, paylaştığın için sağol .

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkurler ederim Muvaffak bey. Esenlik dileklerimle.