BALONA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLER ?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında shadow_5020 tarafından paylaşıldı.

1. shadow_5020

shadow_5020 murat

arkadaşlar hepimizin bildiği gibi özellikle akdeniz olmak üzere denizlerimiz balonların istilasına uğramış durumda.sadece yenmeyen bir balık olsa sorun değil,ama takımlarıda parçalaması iyice sinirlerimi bozuyor.
    çelik misina ve ip misina ile hazırladığım takımlara zarar veremeselerde onlarında verimi cok az oluyor.
    acaba sizin tavsiyeniz nedir balona karşı ne yapmamız lazım?

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Murat yeğenim,

Zaman zaman gittiğim ve her gidişimde de büyük heyecen duyduğum o güzelim kıyılarda bende avlanmaya çalışırım. Bahsettiğiniz sorunlar nedeniyle, günde 10 takımdan fazla beden ve köstek takımı zayi ederdim.:p :p

Ne yapmamalıyım diye düşündüm, taşındım ve.....................:confused: :confused:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40336

3. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    peki tuttuğumuz balonları öldürüp çöpe mi atmalıyız, yoksa güzelce suya mı bırakmalıyız? etinin yenmemesi ve oltaları bozması bir canlıyı durduk yere yok etmemize bahane olamaz, ama varlığıda çok büyük bir tehdit olarak görünüyor, ne yapmalı?

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Vicdani bir muhasebe.:confused: :confused:

En azından suya bırakmayacak isek, işkence ve eziyet etmemeli, çevremizde ki kedi, köpek gibi hayvanların tüketiminden de uzak tutmalıyız.

5. musti1903

musti1903 Mustafa

kolay kolay ölmüyorlar bide bugün 2 tane tuttuk 1-2 saat dişinin gıcırdamasını dinledim çöpe attım kesip. bizim denizlerimize ait değiller zaten onlarla yaşayacağız artık ben bir çare göremiyorum. Sürü halinde avlandıklarını duymuştum yer değiştirmek belki çare olabilir

6. zeroplus

zeroplus umut tuna

şaka gibi gelecek ama tekneden avlanırken 3 köstekli takımın kurşunuyla beraber 2. iğnesine kadar yutmuştu ben ne yapayım daha:)bu arada lütfen suya geri bırakmayalım eziyet de etmeyelim ama kesinlikle suya geri salmayın

7. musti1903

musti1903 Mustafa

daha bugün 2 tane balon yakaladık 1 i burnundan ondan dolayı kesemedi misinayı öldürüp çöpe attık. bence bi çaresi yok bi yerde sürü halinde avlandıklarını duymuştum yer değiştirmek belki bi çare olabilir. Avlandığım yer (Mersin/Erdemli) Allah düşmanımı balondan korusun ne deyim :)

8. shadow_5020

shadow_5020 murat

ben kesinlikle suya bırakmıyorum aksine yanımda götürdüğüm arkadaşlar varsa onlarada suya bırakmamasını söylüyorum.bu balıklar sonucta bizim denizlerimizin balıkları değil ve ekolojik dengeyi bnce alt üst ediyorlar.yakaladıgım balıgı yukarıya cekerken kac kere sadece balıgın kafası geldi.kısacası cok saldırgan balıklar balonlar bulundugu cevrede başka tür bırakmıyorlar.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hiç bir çaresi yoktur.. Bekleyip sonucu görmekten başka..

belki bu nesilin ömrü yeter- belki yetmez ama eger akdeniz kızıl deniz olursa ki ileride olacaktır o zaman bazı dengeler oluşur..

ayrıca balon denilen balık ta bir canlı türüdür , onu akdenize insanoglu misafir etti.. kendi kafasına göre gelmadı ..şu an itibari ile belkide 100 ü geçmiştir lesepsiyen türler ki bunlar sadece balık değil başka türlerde var ..deniz yosunundan deniz anasına..kadar..

oltaya gelen balıgı öldürmek - veya ondan intikam almak gibi bir duyguda bence yanlıştır..burnunun dibine yemi indirip balıgı kandırıp tekneye aldıktan sonra

- sen kötüsün öl - geber

demek ne derece etiktir bilemiyorum ..

sabırlı ve sakin olmak gerekir , denize çıkan amatör stresi siniri egoları her olumsuz şeyi karada bırakır..

kolay gelsin ..

10. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Gerçekten zor bir vicdan muhasebesi. Zararlı bir tür olduğu kesin ancak bizim tuttuğumuz 3-5 balığı zayi ederek mücadele edilemez diye düşünüyorum. Mücadele edilecekse daha geniş kapsamlı mücadele edilerek kontrol altına alınabilir belki. Ne bileyim sadece balonların besin kaynağı olabilecek bir besinle zehirli mücadele olabilir belki. Ama bunun ekosisteme etkisi olacaktır. En kesin çözüm ve maalesef sürece en uzun olanı Muvaffak abinin dediği gibi doğanın kendi dengesini bulması galiba.

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    kızıl denizdeki balıkçılar ne yapıyor acaba?

12. atalay77

atalay77 atalay

Favori Kamış:
    ucuz ama kaliteli sörf
    En İyi Avı:
    rus kefali(zıpkın)
    Amatör balıkçıların tutup öldürmesiyle bu balıklar bitmez kanımca.Öyleyse balığı boş yere öldürmeyin onun da bir canı var,yaratılanı sevin Yaratandan ötürü.Bu sözleri hayata geçirmedik mi ne ehemmiyeti olur ki bizim için.Kanuni'nin karınca kıssası var ya,aha bu da balık versiyonu.