Herkese merhabalar. yaklaşık 2 ay önce fiyatı düşük olduğundan rasgele aldığım Balza 0,16'lık misinadan okadar çok memnun kaldım ki şuan bütün spin takımlarımda o var. 0,21 ve 0,26'lıklarınıda aldım daha bir memnun kaldım. Gelelim konuyu açma sebebime.2 ay önce japon malı olarak almıştım fakat şuan mitsubishi yazısı ve amblemi silinmiş Çin Malı olarak getirtiliyor Sizlerden çin malı Balza ile yaşadığınız tecrübelerinizi, artı-eksilerini, fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum... Şimdiden teşekkürler reeling
Erkin, Aynı misinayı bende denedim, ilk avda iki kaşık bir sahte gitti, atış sırasında patlattım, saç teli gibi 0,16 sıyla nasıl kullanıyorsun? Yada bendeki mi çakmasıydı bilemedim?
Seninkinde bir iş vardır mutlaka, 0,16'lığı bile kopmuyorki abi, 15-20 gramlık sahtelerde abanabildiğim kadar abanıyorum kesinlikle kopmuyor.Dediğim gibi sorunlu bir mala denk gelmişsindir abi.. ben şuan 1 tane 0,16'lık 1 tane 0,21 ve 2 tane 0,26'lık balzayı 4 tane spin takımda kullanıyorum fakat kafamda soru işaretleri var yinede. Patlatma olayı hiç yaşamadım hatta öyle bir izlenim bile almadım çok ilginç geçmiş olsun abi ne diyelim... Ayrıca ben çin malındanda memnunum fakat işin ucunda ÇİN MALI yazısı olunca 40-50 liralık sahteleri suya atmaya korkuyorum.
balza misinalardan bende çok memnunum... dediğin gibi mitsubıshı yazısı silinmiş yeni misinalarda... fakat eskisinden farkı yok, aynı kalitede. ben eski ve yeni, her ikisinide kullandım. ilk başta bende tereddüt ettim kalitesi değişti mi acaba diye, ama hala aynı kalitesinde... 0,24 ile 63cm turnayı çektim. en son olarak yine 0,24 ile tahminim 3-4 kilo civarı bir levreği kaçırdım. ama misina yüzünden değil eurofish aragon 13cm lik sahtenin orta ve kıçtaki 2 iğnenin dümdüz oluşundan dolayı.(eurofish sahtelerde galveniz iğneler kullanılmış. balığı kaçırdıktan sonra 4 adet eurofish sahtemin bütün iğnelerini değiştirdim. iğneleri biraz dandik) balza misina hafif yeşil rengi ve kalitesiyle şuan bnm favori misinam. bu misinanın 0,26 500metre olnanını buldum. fiyat olarak daha makul oluyor.
https://www.avburada.com/urun/balza-carbon-k9-150m-0,24mm-misina/21755 https://www.avburada.com/urun/balza-carbon-k9-500m-0,31mm-mýsýna/23515
google de araştırma yaparken 2 yıl önce olumlu tavsiyeli mesajlar okumuştum.. 2 makara aldım.. 100mt sini makinaya sardım.. ertesi gün çıkardımhihi düğüm mukaviyeti iyi deyildi.. çat çat kopuyordu.. hemen götürdüm bayiye..açılmamış paketi iade etmiştim.. diğeri öylece duruyor misina arıyorsan her daim super maxim:thumb:
balza k9' un düğüm mukavemetine güvenebilirsiniz. :thumb: onlarca kez bağladım, oldukça iyidir. hangi misina olrsa olsun düğümü her zaman ıslatarak atmakta çok fayda var. misina düğüm esnasında sıkışmadan dolayı aşırı sürtünme ve basınca dayanamıyabiliyor. dayansa bile hasar görüyor. aslında bu çok normal bir olay. yani motor yağı konulmamış bir motoru çalıştırmak gibi birşey.
ben misinayı elimle asıldığım zaman´ kolaycana kopmamalı.. çat diye koptuğu zaman.. huylanıyorum..ucuna takacağım sahtenin kıymeti gözü önüme geliyor.. bu nedenle vaz geçmiştim o misinadan..eve geçince bakarım..üzerinde musibihi yazıyormu vs vs..belkide çakma dıridk
bu gün misinayı,misina torbasından çıkarıp baktım tekrar üzerinde mitsubishi yazıyor.. tekrar test ettim ey yani, kötüde deyil çok iyide deyil makinadaki 28lik süper maxim ile karşılaştırdım 26mm k9 misinayı!! kafa kafaya kalınlıkları göz ve el yoklamaları ile..gerisini ölçüm aleti belirler
Ooo kadir paşa nerelerdeydin Yahu sen nasıl düğüm atıyorsan banada öğrette bende koparabileyim şu balza k9'u işin şakası bir yana değerli yorumların için teşekkürler fakat düğüm konusunda mitchell örgü misinadan bile güvenli bu misina. Örgü düğüm yerinden birçok kez patladı fakat k9'da tık yok ayrıca tükürükleyip bağlayınca çok sıkı tutuyor Kadir paşam. Benim merak ettiğim erimi etkilermi bu tarz misinalar...
buralardayız sen yoksun biraderhihi bu gün tekrar tekrar test ettim..her defasında düğüm yerinden koptu ama çift beden olarak düğüm atarsan o iyi oluyor bu misinaya..daha sağlıklı ben o şekil bağladım ragot takımı yaptım bir kaç tane..her 2 ucuna aşağıdaki düğümü attım.. atış erimini etkiliyeceğini sanmıyorum.. benzer kalınlıkda bir örgü ile karşılaştırırsan..tabiki mono öne çıkar
Kadir abi ben bu hafta perch avına gittim misina berkley di beni rezil etti 2 orjinal mepps 3 tane çakma döner kaşığı suda bıraktım pat pat koptu. Aklıma sen geldin gerçi konu içinde SUPER MAXİM demişsin ama başka önerin var mı?senin testlerini çok okuduk forumda
süper maxim benim favorim 30luk olunca okuma bluefish de olur sufix elite var beyaz renkli.. onuda çok kullandım toplu atışlarda oda sağlam misina.. bu 2si daha hesaplı süper maxime göre.. trabuco nun misinasının üstünde sargoz resimli olanı var.. rengi mavi biraz sert misina ama çok sağlam.. casper misina var sağlam..
kadir abi süper maxim florocarbon kaplı invisiline misinaymış... zamanla kullanımda sertleşme veya benzer sorunlar oluyormu. bnm favori misinam oskar casper invisiline misina. çok sağlam fakat sertleşme oluyor zamanla. o yüzden balza k9 misinadan memnunum. sağlamlığı rengi ve sertleşmemesi cezbediyor beni. çekeri: oskar invisiline misina > balza k9 düğüm mukavemeti: oskar invisiline misina > balza k9 rengi: oskar invisiline misina < balza k9 sertleşme sorunu: oskar invisiline misina < balza k9 gam: oskar invisiline misina < balza k9 makinadan kolay çıkma: oskar invisiline misina < balza k9 kullanım süresi: oskar invisiline misina < balza k9 fiyatı: oskar invisiline misina 100m 8tl = balza k9 150m 12,5tl
makinaya giren ve kamışın halkalarından sürekli geçen misinalar zamanla sertleşir.. ilk günkü gibi pürüzsüz olamazlar.. sağlamlık konusunda casper,benim testime göre k9 dan daha iyi..ancak birazcık sert misina casper.. süper maxim benim favorim.. bunun dışında bir çok misina kullandım.. çoğundanda memnuniyetliğim var.. süper maximi bırakamıyorum bir türlühihi
kadir abi bende super maksim alacağım benim beklentim sahteleri en ufak takılmada suda bırakmayım a*** esnasında kusmasın misinayı birde olurya 2-3 kiloluk balığa baş etsin 0.30 luk maxim bunları yaparmı?
2 3 kiloluk balığı tutunca kalama vermeden asılıp karaya doğru geri geri kaçarsan orasını bilemem 10 luk spro passion makina,25 lik süper maxim..45dk çık boğuştuk kayalık bölgede http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43508