Arkadaşlar merhaba yukarıdaki makine at çek için uygun mudur acaba?Atçek için sizin önereceğiniz bir makine var mı?
deniz,göl nehir ? sahte,kaşık,silikon, hedef balık hedef avlak, alacağınız makinayı kullanacağınız kamışın özellikleri, tüm bu faktörler doğrultusunda tavsiye istemeniz daha doğru olur kanısındayım,
Bülent selam, Ben 2,40 ve 2,70 spin kaımlar ile balzerin bu modelini kullanıyorum, Balzer DLX 930 Br. Seçmekteki amacım, uzakdoğu imalatı bir makine olmaması ve 260 gram ağırlıkta olmasıydı, kullandığım 0,12 örgü misina kombinasyonu ile sert sahte atışlarında bana daha tek bir atış problemi yaşatmadı, 5.1-1 devir yeterli. 9 bilyeli ve kullanışlı .
sağol murat abi benim aradığım da böyle bi makina abi.Ama devir konusunda ne düşünüyorsun at çek için 5,5 ve üstü olması gerekir diyenler var sence 5,1:1 nasıl kullanan biri olarak görüşün önemli abi.
Bülent bence yeterli, tabiki benim görüşüm, bazen sahteye yeterli aksiyonu vermek için yavaş sardığım bile oluyor. not : ağırlığı bir önceki mesajda 220 gram yazdım, yanlış oldu 260 gram.
Misina sarım konusunu direk cm olarak dikkat ederek makina alınız. Mesela 80-81 cm at cek avcılıgı için uygun olur su üstü sahtelerde max performans için 90 cm uygun olur.Fakat tabikide agırlık-kalite ve fiyatta bu oranlar dogrultusunda degişir.Genel konusursak: 200 gr civarı makineler 72-74 cm sararken 300 gr civarı makinalar 80-81 cm civarı sararlar. Ama fiyat kalite artarsa 300 gr 90-91 cm saradabilir.GÖrüldügü gibi siz bir fiyat aralıgı verirseniz sahıslar gerekli tavsiyelerde bulunucaklardır. Saygılar.
nasıl ya? fiyat artarsa turdaki sarım miktarıda mı artar? 30 liralık makineler var 6.2-1 devir, makara çapı faktörüne ne oldu? makara misina yuvasının sığlık faktörüne ne oldu? makarada doluluk az ise az sarar, doluluk çok ise çok sarar faktörüne ne oldu?
Size bahsettidigim durum spin makinalar için gecerli ve sanırım siz anlamak istediginiz gibi anlamıssınız. Size su sekilde acıklayım 40 lık kafa 6.0:1 tur sayısına sahip ve 300 gr olan lineeffe black seal(30-40 tl) 70-75 cm arası sararken shimano exage 40 lık kafa 5.1:1 tur sayısına sahip 300 gr ve 90 cm sarıyor. Anlatmak istedigim durum sudur ki: Makinaların tur sayısına bakıp almayın farklı yapıda oldukları için direk 1 turdaki sarım miktarına bakarak aldın demek istemiştim. Fiyat kalite olayına takıldıysanız 300 gr olan ve 90 cm saran bir makinayı 40 tl den bulursanız bana iletmenizi rica ederim.
yok, şimdi oldu ilk seferinde sen nasıl anlatmak istediysen öyle anlamıştım, şimdi yine sen nasıl anlattıysan öyle anladım, 215 gram olan ve 87 santim saran makine işine yarar mı? 70 tl
konuyu açtığım makineyi bugün bir av bayisinde inceleme fırsatı buldum.makine 50 lik olduğu için at çekte yoracak gibi duruyor.Birde RYOBI ECUSIMA 4000Vi MAKİNE vardı onları inceledim.bu modelin hem önden hem de arkadan kalamalı iki modeli var atçek için hangisi uygun olur.Yada bu model uygun mudur?
Okuma flame, 30 luk Daiwa crossfire 30 luk, ben kullanmıyorum ama kullanan bir çok av rakadaşım var, bir incele derim, bütçeye uygun
aslında olur diyeceğim, ama dur acele etme, daiwa crossfirecıların biri avda, diğerininde dışarıda bir işi var, bir diğeride şu an sitede ama bu konuyu görmüyor heralde, onlar hele bi baksınlar, seni daha iyi yönlendireceklerdir.
hem flame 25'lik hemde crossfire 30'luk sahibiyim, ama şuan düşündüğümde keşke flame'i 30'luk crossfire'ı 25'lik alsaymışım diyorum... her ikisininde aynı kafaya sahip olduğu farz edilecek olur ise kafa kafaya makinalar,ama şahsi fikrim crossfire burun farkıyla öncelikli benim için av esnasında,
okuma trio Merhaba arkadaşlar. Ben de tam yeni bir spin makina arayışı içerisindeyken Okumanın yeni bir modeli gözüme takıldı. Bir av marketinde okuma salina ile flame modeli arasında kararsız kalmıştım. Ama trio yu internette görünce beklemeye karar verdim. Spin makina alacak arkadaşların bir de bu makinayı incelemelerini tavsiye ederim . Türkiye' ye henüz gelmemiş sanırım, ama yurtdışındaki kullanıcıları oldukça memnunlar. özelliklerine bu siteden bakabilirsiniz. http://www.cengizbalikcilik.com/?job=gallery&subjob=resimgetir&resimid=752
Remixon Candy Kamiş 2,10mt Daiwa Crossfire 2500x Makine veya OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE Bu Kombinasyon Nasil Olur Acaba?
Balzer fiyatına göre fena bir makine sayılmaz. Küçük balık avcılığında kullanılabilir. Metal sarı olan makarası çok şık ama biraz ağırca; ben yedek kafayı kullanıyorum.