merhaba foruma yeni uye oldum. sevgili abilerim ben bu balık isine yeni merak sardım. gittim en pahalısından bir olta aldım. ilk siftahı bi arkadasla kartalda deneyelim dedik 0 cektik. cengelkoy ve kadıkoyde sizce ava cıksam en azından 2-3 balık bulurmuyum birde buralarda nasil misina ve yem kullanmalıyım. bana yardımcı olcak biri varmı? veya oralarda avlanan arkadaslar varsa bende onlarla takılsam banada ogretırlermı?
tesekkür ederim simdiden forumda gezerek cok yararlı bilgiler ogrendim ben gercekten hic bisey bilmiyormusum
çağlar abi hiç bilmiyosan boğazda başlama derim evinin nerde olduğunu bilmiyorum ama kartal maltepe civarında denemeler yap çapariyle bu arada neresindensin istanbulun
aslen altunizade ama her bolgede avlanabilirim yakınlıgı sorun degil arabam var yakın zamanda ava cıkacak bi arkadas varsa bana yardımcı olabılırmı daha hangi yemi bile kullanacagımı bılmıyorum
çağlar abi öncelikle ne tutmak istediğine karar vermelisin şu an gece iskorpit gelincik belki lüfer çinekop gündüz istavrit izmarit zargana çıkar istanbuldan sen ne avlamak istiyosun söyle yardımcı olmaya çalışayım
furkan kardesim ilgin icin tesekkur ederim inan hic bi bilgim yok sence hangisi nerde daha kolay tutulur ve hangi yem kullanılır. sen mesela ilk basladıgın zamanlarda ne avladın ne kolayına geldı. gidipte eli bos gelmek istemiyorum
valla beni karıştırma derim ben çünkü ben ilk oltayı elime aldığımda 6 7 yaşımdaydım sandalla açılır istavrit tutardık benimde sana tavsiyem istavritle başlaman yer olarak bişey diyemem ben küçükyalıda avlanıyorum genellikle burdanda her gün 20 25 istavrit çıkar en fazla boğaza gitme derim çünkü boğazın akıntılı olması yenisin madem seni çok zorlar daha durgun bi bölge bulabilirsin istavrit için kullanman gereken denizin durumuna göre bi kurşun (akıntılıysa ki tavsiye etmem şimdilik)ağır durgunsa hafif ve birde çapari ihtiyacın olan kartal pendik civarında kaya balığı tutabilirsin onun takımıda çapari gibi ama daha az iğnesi var 4 tane falan yani onuda denizden çıkarıcağın midyeyle yemleyip 20 mt atarsan şansın olabilir zarganada senin için rahat olabilir zorlanmazsın ama maltepe civarlarında zargana durumu ne bilmiyorum gece ise midye tavuk göğsü karides (bütün) yem olarak kullanırsan 1 liraya satılan hazır dip takımlarıyla gelincik iskorpit biraz ileri atarsan iri istavrit yakalayabilirsin lüfer ve çinekopa hiç girmiyorum... herhangi bi sorun olursa cevaplamaktan keyif duyarım
tesekkürler kardesim bu bilgileri en yakın zamanda kullancam bigun o tarafa yolum düserse sana yazarım.
Çağlar kardeşim , aramıza hoşgeldin. ben genellikle kuleli askeri lisesinin önünde tutuyorumdum. hem akıntıdan biraz olsun içeride kalıyor , hemde sürekli yakınında takım satan amcalar oluyor. olabildiğince uzağa atıp olabildiğince dibe indirirsen akşam üstü istavrit fena olmuyor. zarganada var ara sıra yüzeyde. hem keyifli bir yer , hemde her yerde olduğu gibi balıkavı severlerle güzel sohbetler mümkün. birde beykoz korusunun önünden sandal kiralayıp biraz açılarak dibe sarkıtıp keyifli zaman geçirebilirsin. rastgelsin...