Arkadaşlar, bu makinayı kafaya koydum, avlanma çeşitlerim; Bazen Barajda dip, bazen denizde dip, genellikle Karadeniz sahilinde istavrit ve lüfer... Sadece şunu merak ediyorum, bu makina benim amatörce olan bu avlarım için yeter mi yetmez mi? teşekkürler, rastgele...
Bu makina senin her türlü amatör profesyönel ihtiyacını görecek tarzda bir makinaçBende sx 2000var çok memnunum eger alabiliyosan bu makinayı kaçırma bu makinayla çok rahat lüfer de yakalarsın kofana da bilyeleri çok güçlüdür.Bence hiç tereddüt etmeden alabilirsin...
banax 2000 ve 3000 modeli Bende kullanmıştım 3000 modeli 570gr ağırlıkta, 2000 modeli ise 470. Devir ve bilya sayılarıda aynı, 290 metre 0,35 misina alıyor 2000 modeli. 3000 ise 320 metre.. aradaki bu küçük misina farkı icin 100 gr daha ağır bir model almaya gerek yok diye düşünüyorum.
Arkadaşlar teşekkür ederim... SX 2000'in 100 gr daha hafif olduğunu yazan arkadaşa da teşekkürler, madem arada hiç bir mekanik fark yok, işlevler aynı, dediğinize katılıyorum, sanırım 2000 alırım en yakın zamanda... İlginize çok teşekkürler...
Mekanik olarak bi fark yok ama eger barajda kullanıcaksan ve lüferede kullanıcaksan 3000 daha iyi olur senin için ama at çek ağırlıklı kullanıcaksan 2000 i seni fazlada yormaz iç malzemeler komple aynı arkadaşında dediği gibi...
Bende bir adet Banax SX5000 ve bir adet Banax SX3000 var... 5000'lik çok ağır ancak çok güçlü bir makina.. Büyük balıklar için güzel bir makina ancak bileği çok yoruyor... 3000'lik at-çek için daha iyi.. 2000'lik olanını bilmiyorum... Bildiğim tek ve en önemli dezavantajını söyleyeyim... Banax makinalar, yedek kafa olmadan satılır.. Piyasadan da bulman çok zor ! En azından biz buralarda bulamıyoruz, gelmiyor ya da göndermiyorlar.. Sonuçta 5 yıldır bulamadım... Bu nasıl bir dezavantaj yaratır ? Barajda v.s. belki sorun olmaz ancak denizde bizim için sorun oluyor, bu yüzden 2 makina kullanıyorum ben.. Gündüz kaşık ile lüfer avlayacaksak 27-28'lik misina, akşama ise eşkina veya mırmır avına gideceksek minimum 40'lık misina olması gerekiyor.. Buna rağmen alacaksan (ki ben almanı tavsiye ederim, çok sağlam bir makina) dikkat etmen gereken en önemli şeyi de yazayım... Makinanın kafa dediğimiz misina sarılan parçasını sabitleyen aparat (adı her ne ise, önden kalama vermeye yarayan parça) düşer ve kaybolursa, yedeğini bulamazsınız.. Bu durumdaki tavsiyem... Bir adet 70'lik Lyra (birebir aynısı bir başka marka daha olacak) makinanın aynı aparatından bulursanız, iç kısımdaki metal parçayı bir tornavida ile kopratıp, plastiğin üzerindeki yuvanın içindeki yivli parçayı japon yapıştırıcı ile sabitleyip, banax için kullanabilirsiniz.. Yiv aynı olduğu için tıkır tıkır çalışır.. Eğer kalama ile ilgili sorun yaşarsanız, kafa içindeki halkaları azaltıp artırarak sorunu çözebilirsiniz.. Rastgele..
Maalesef alt ve orta seviye bazi makine modellerinde yedek makara verilmiyor. Biz amator balikcilar icin butcemize uygun olarak aldigimiz makinelerin herhangi bir sebepten dolayi makaranin kirilmasi, asiri cizilme ve darbe sonucu atis performansini etkilenmesi yuzunden makarayi degistirmek isteyebiliriz, bu anlamda cok onemli. 200-300 dolarlik makinelerin yedek makaralari 80 dolardan basliyor. Bakiniz: daiwa surf basia. Parasida bi yana bide arayip bulamamak var. Bu sade banaxa ozgu bir durum degil aslinda bir cok markada bu durum var. Her makara bozulusunda yeni makina almakta ne kadar dogru bi cozum tartisilir. En iyisi makina alirken yaninda mutlaka yedek 2-3 makara almak. Cunku her sene yeni modeller cikiyor ve satin aldiginiz bir model bir sonraki sene uretimi kalkiyor, dogal olarak yedek parcalarinida bulamiyorsunuz.
sx 2000 modelini sazan avında kullanıyorum çok harika bir makina bırakma oltalar için ideal .At çek için çok ağır 470 gr ağırlığında Alırsan senelerce kullanırsın.
bence beklemeli avlarda ve boğazda atçek te olmak üzere her yerde kullanabilirsinizben kullanıyorum çok güzel
Herkese tavsiyeleri ve uyarıları için çok teşekkürler... Bugün internetten sipariş verdim, avmarketim.com'dan... yanında da 0,34 mm OKUMA misina aldım 300 m. Bu makina beni zannediyorum uzuuuun bir süre idare eder yorumlara bakılırsa... yedek parçaya gelince, herhangi bir kaza olmadığı sürece yedek kafaya ihtiyacım olacağını sanmıyorum çünkü ben çok sık kullanmayacağım makinamı... fırsat buldukça tatillerde işte... Tekrar teşekkür ederim sizlere... Rastgele...