BANAZ KOZVİRAN BARAJI YAKALA BIRAK TURNA AVI HAKKINDA BİLGİ

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Ali KANTARCI tarafından paylaşıldı.

1. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Banaz yakınlarındaki Kozviran Barajı'na 8-10 yıl önce aynalı sazan avlamak maksadıyla gitmiştik. Aynalı sazanları hatrı sayılır büyüklükteydi.Yakın zamanda "www.uşakolay.com" sitesinde okuduğum bir haber beni epey heyecanlandırdı. Haber; Uşak'ın Karaağaç ve Kozviran barajlarında turna balığı yaşadığı, avlandığı ve dönem itibariyle(15 Aralık-31 Mart 2011) yasak döneme girildiği , bundan dolayı avının yapılmaması gerektiği, turnanın besin zincirinde dengeleyici rol oymayan önemli bir balık olduğu ile ilgiliydi. Kozviran'a gidenler bilir, kamp ve balık avı için cennetten bir köşe gibidir. Bir turna sevdalısı olarak nasipse önümüzdeki nisan ayından sonra sadece turna avlamak maksadıyla Kozviran'da bir gece bir gün kamp yapmak niyetindeyim
    Ama baraja uzun zamandır gitmediğimden bazı sorularım var sizlere:
    1- Barajda projeli bir kiralama ve bundan dolayı av yasağı var mıdır?
    2- Baraj, aile ile kamp yapmak için müsait midir?
    3- Yakala bırak avcılığı için hatrı sayılır trofe turnalara rastgelme ihtimalimiz nedir?
    4- Ekseriyetle meps aglıa long serisi döner kaşık kullananıyorum. Bu seri haricinde bölgede turnanın sevdiği ve çokça saldırdığı rapala, kaşık, silikon sahte(sasi), veya başka döner kaşık tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Bekle beni Kozviran reeling :D

Yardımcı olacak amatör balıkçı dostlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme: 5 Kasım 2012
  2. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    Uşaklı ve Banazlı amatör arkadaşlardan cevap bekliyorum. Sahteleri yapmaya başladım. Daha boyamadım ama bir bakın bakalım, Kozviran' da iş yapar mı? Hangi renge boyayalım? Gözlerini ne renk boncuktan yapalım? Konu başındaki sorularıma hala cevap alamadım, yok mu cevap verecek olan? Eğer forumdaysa özellikle Uşaklı İsmail ATALAY ağabeyimizin bilgilerinden faydalanmak isterim.

Bu da benim daha önceki bir avımdan

Saygılar, selamlar... Rast gele...

3. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    değerli meslektaşım merhaba ben 4 yıldır banaz kozviran göletine avlanmaya giderim.Trofe dediğin turnaya daha hiç rastlamadım.En büyük turnam 55 cm
    Orası kiralık ve günlük 10 tl alıyorlar olta atanlardan bu kişi başı fiyatı bu yıl kozviran göletinde neredeyse hiç balık yakalayamadım küçük turnalar hariç onları da söylediğin gibi yakala bırak yapıyorum bana sorarsan tavsiye etmiyorum.Ben neredeyse her hafta sonu bir umutla gidiyordum ama artık balığın olmadığını görünce iyice soğudum.Birde balık yakalasan da yakalamasan da 10 lira vermek insanın ağrına gidiyor.Sebebini söylemiştim eve getireceğim bir tane balık yakaladım koca bir sezon
    Benden bu kadar sizin orada karamıkta iyi balık tutuluyormuş tekneyle açılınca bence orası daha iyi balık yakalamak istiyorsan yok ben temiz hava güzel manzara istiyorum dersen kozviran'ı tek geçerim

4. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SAYIN HOCAM. KARAMIK BU YIL TROFE DİYEMESEK DE 5O-60 CM CİVARI TURNALAR YAPTI AMA TEK SEFER KAYIK ÜCRETİ 50 LİRAYDI. İKİ KİŞİ KAYIK KİRALAYINCA YİRMİBEŞER LİRA VERİYORUZ. BU DA TEK SEFER GİRERSEK. SABAH AKŞAM AV YAPMAK İÇİN KİŞİ BAŞI 50 LİRA OLUYOR.idk
    EN AZINDAN 10 LİRAYA GÜN BOYU AV BENİM İÇİN DAHA İDEAL. HELE Kİ KOZVİRAN'IN ÇAM VE DAĞ HAVASINI KARAMIK'IN HAVASINA DEĞİŞMEM:)

ACABA KOZVİRAN'A GİTTİĞİMİZDE NERELERDEN HANGİ SAHTE VEYA MEPPSLER İLE AVLANALIM. KOZVİRAN'DA DAHA ÖNCE HİÇ TURNA AVLAMADIM,TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAK İSTERİM. AYRICA "KARAAĞAÇ" İÇİN NE DERSİNİZ. AFYON'DAN GELSEK BİR-İKİ GİÜN KAMP YAPSAK NASIL OLUR?

5. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    ali abicim öncelikle merhabalar. ben denızlı den. yakın sayılırız. karaağaç göletinde turna popülasyonu neredeyse yok denilebilir. bu sezon da 2 kere gittim sonuç bir tane ufak bir turnanın takibi dısında sıfır. Turna ya hastayım lakin bizim bu taraflarda turna yok. sazan, yayın felan seversen misafirim olabilirsin. saygılar...

6. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    Kardeşim Allah razı olsun, teşekkür ederim. Sazanı beklemek artık sıkmaya başladı ve bunun için at-çek avına döndüm. Bu sene tek sefer sazana gittim, başka da gitmedim. Kozviran için de aynı şeyleri söylüyorlar ama yine de bir kez denemekte fayda var diyorum. Denizliye yolum düşerse ziyyaretine gelmeye çalışırım. Rastgele :)