Bandırma Çipuraları:Oltayla Değil Azimle Yakalandılar! :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Bu hafta boyunca ekibimiz , üyelerin dönüşümlü olarak katılımıyla da olsa neredeyse hergün balıktaydı.Geçtiğimiz hafta Mustafa abi’nin (Bandırmalı) aldığı sağlam vuruşlar ve oltasından azad edip geri saldığı ispendekler,zaten İstanbul’da sınav derdiyle balık hasretini harman eden Murat kardeşimi (Akç@y) adeta mazmuzlamaya gelmiş bir balık gibi derhal buraya çekmişti.Gençliğinin ve balıkçılığa olan tutkusunun verdiği motivasyonla Murat her gün ekipteydi.Bizler Musatafa abi ben ve Bülent abi (Balıkçı Pehlivan) hergün olmasa bile aralıklarla balıkta Murat’a eşlik ediyorduk.Mesai yorgunluğundan ve hava şartlarından dolayı avdan kaytarmak isteyen arkadaşlar olduysa da maalesef başarılı olamadılar.(Ben de dahil)Aşağı yukarı hepimiz gece mesaiden çıkıyor ve Murat’ın bol miktarda azim içeren ısrarlı tavsiyeleri ile kendimizi kıyıda buluyorduk.Öyle ki ‘hava yağacak ,yorgunum’ gibi mazeretler artık ekipte geçersiz hale gelmişti.Tek kurtuluş yolu Murat’ın İstanbul’a geri dönüşünü sabırla beklemekti yoksa hepimiz olta başında yorgunluktanuykuya dalacaktık.

İşte bütün hafta boyunca böyle, azimle kilometrelerce yol yapmakta farklı avlaklarda cirit atmakta ve lakin her Allah’ın günü de eve boş gelmekteydik. Balık yoktu…

Bugün Murat kardeşimin Bandırma’da son günüydü öğleden sonraki feribotla geri dönmeye niyetli olduğundan bizler de bugün balıktan yırttık diyorduk.Gelin görün ki yenilen pehlivan güreşe doymuyor.Öğleden önce son bir posta daha gidelim diye (fikir kimden çıktı bilinmez!!) dün akşam ekip arasında yoğun bir telefon trafiği oluyor ve yine sabahın erken sayılabilecek saatlerinde uykulu gözlerle avlakta buluyoruz kendimizi.Av yerine gelirken arabada hoş ve keyifli takılmalarla Murat’ın artık İstanbul’a dönmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduk gerekirse Mustafa abinin Murat’ın gerçekten döndüğünden emin olması için feribot iskelesinde takipte bulunmasına bile karar verdik.

Ben,Mustafa abi,Bülent abi ve yakışıklı oğlu Barkın avlakta ikiye ayrıldık.Ben,Dayım ve Barkın tahta iskele kaldık,Murat ile Bülent abi de sağa doğru açıldılar.İki ekip arasında mesafe biraz uzak olsa da tatlı atışmalar ve takılmalar havamızı şenlendiriyordu.Derhal takımlar açılıp suya gönderildi.Yemlerimiz taze ve iğnede oldukça iyi duruyorlardı.Hava batıdan hafif ve yağmura gebe bir şekilde üzerimizdeydi.Bundan nce katıldığım av girişiminde hayli yağmur yediğimizden artık yağmurdan endişe duymuyordum.Bülent abinin karşıdan Mustafa abiyi kızdırmaya çalıştığı muhabbete kulak kesilirken arada oltanın boşluğun almak için oltaya uzanıyordum ki kamışın ucundaki zilin sesini ve hareketini gördüm,zayıf bir vuruştu.Kısa süre ikinciyi bekledim.Evet ikinci vuruş daha sağlamdı,hemen tasmayı yapıp sarmaya başladım ağırlığı kıyıya gelene dek yok gibiydi.Suda parladığnı gördüğüm an oltada kısa bir direnme ve hooop hemen iskeleye!!!

Uploaded with ImageShack.us

Güzel bir çipura almıştım…

Tekrar beklemeye başlarken diğer ekipte Bülent abinin telaşla oltayı çektiğini gördüm.Balık vardı oltasında.Telaş,sevinç derken durakladı .Anlaşılan balık taş altı olmuştu …Çekitiler olta gelmiyor,yapacak bir şey vardı o da Bülent abinin aklına gelmişti.Soyundu ve oltanın takıldığı yere kadar yüzerek ve yürüyerek ulaştı…Oltayı ve balığı takıldığı yerden kurtardı,olta elinde kıyıda beklemekte olan Murat da ona yardım ediyordu.Evet Bülent abinin elinde de şimdi güzel bir çipura vardı.

Burada Bülent abi balığını bizzat taşın altından aldıktan sonra görülüyor

Koca hafta boyunca ilk kez bugün balık tutabilmiştik.Geldiğimize gerçekten değmişti…

Burada Bülent abi hepimizi kahkahalara boğan askerlik anılarını anlatıyor,gerçekten çok gülmüştük.

Az balıklı bol muhabbetli bir av günü oldu bizim için.Günün güzelliğini anlatmaya satırlarım yetmez,eminim ki Mustafa ve Bülent ağabeylerimin ve Murat kardeşimin de bu rapora ekleyecekleri vardır.

Herkese selamlar ve rasgele…

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Oooo kardeşim Benim , Maşşallah...

Sizlerin şu arkadaşlığınıza Dostluğunuza hayranım.

Bandırma'ya Selamlar.

3. LapinCash

LapinCash

Tebrikler.Güzel bir av güzel bir muhabbet olmuş anlaşılarn pek balık olmasada.

4. ugrdmr

ugrdmr Uğur

En İyi Avı:
    Kaydadeğer bişey yok
    tebrikler. Bandırmaya 4-5 kez geldim arkadaşlarımın yanına , çok güzel yer. İnşallah ilk fırsatta yine gelicem.Özledim Bandırmayı beaaaa...

5. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    Tebrik ediyorum,harika bir av..

6. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Bandırmadan Murat geçtiiiii

Sevgili Aslıhan değerli yorumun ve güzel anlatımın için teşekkürler.Ben bu yaşıma kadar çok insanlar gördüm tanıdım şunu itiraf etmeliyim ki Murat kadar azimli ve hırslı birisine rastlamadım.niye derseniz bir haftadır gece ve gündüz durmaksızın ya bana yada Mustafaya hadi abi gidiyoz ya kardeşim yorgunuz yok,uykususuz
    yok,adamda bitmek tükenmek bilmeyen enerji var.Abartısız bir haftada yüzlerce kilomerte yol yaptık.Dünde abilerim ben gidicem bi son kesti yapalım dedi.Gidicem lafını duyan dayının (Mustafa) gözlerindeki ışıltıyı görmeniz lazımdı tabii benimde sabahleyin avlakta güzel bir kahvaltı ardından Muratla ben daha ileride olta atmaya başladık Aslıhanın çipura çekişini seyrettik.ardından ben vuruşu alıp tasmaladım balık gelirken kaya altı yaptı takıldı bekledim kurtulmadı.Zaten günlerdir balıksız dönmüşük Muratın şaşkın bakışları arasında aniden suya cuup balığı kurtardım.Burası önemli balığı çekme şerefini murat kardeşime bıraktım.Böylece Murat ta sayemde balık tutmuş oldu.Sevgili kardeşim bu azmin
    ve hırsın hayatın boyunca hiç eksilmesin.oğlum ve benim iiçin çok güzel bir gün oldu .

7. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

ALLAH muhabbetinizi arttırsın.Çok güzel biraz balık olsa iyi olurmuş ama inşallah birdahaki sefere..:)

8. modena

modena

süpersiniz...bundan daha güzel bir sosyal ortam bulunmaz...balığı bu yüzden çok seviyorum...

9. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)

gidene kadar çenen durmadı bee yok şöyle balıkçıymış yok böyle

balıkçıymış :p :D :D

muratı feribota bindirene kadar başında durdum zaten bakarsın gitmekten vazgeçer işi garantiye alalım diye :p :D :D

10. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Abilerim valla ne güzel günler geçirdik hepinize çok çok teşekkürler:) İstanbula geldim.Geldim ama bir sorun bakalım nasıl diye? Ne tadı var ne tuzu olmuyor balıga gitmeden.O yüzden diyorum acaba biletimi alıp atlayıp gelsem mi diye:p :p :p :D :D Şaka bir yana bu dünya da ne mustafa abi gibi baba gibi, ne bülent abi gibi gümbür gümbür, adama yaşama sevinci katan, enerjisiyle insanı şarj eden birini görmedim... Aslan abimle beraber bu ikiliye çok şeyler borçluyuz galiba:)

Konser, sınav programı derken yine ara vermek zorunda kaldım.Ama bilinki gönlüm sizinle en kısa zaman da memleketimde sizlerin sabah kabusu olacağım:p :p :D :D

11. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Murat kardeşime hak vermemek elde değil,bu iki güzel insanı tanımamış olsaydık her halde ömrümüzden çok şey eksilmiş olurdu,onlara gerçekten de çok şey borçluyuz:)

12. laho06

laho06

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    turna 7 kg, minekop 2.2 kg, kikla 4,5 kg
    Merhaba Aslıhan Bey...
    Sizleri kutlarım, gerçekten zevkli ve güzel bir av günü geçirmişsiniz. Ben Ankara'da yasıyorum ve sadece izinde memleketime gelebiliyorum. Ancak anladığım kadarıyla bu yıl mırmır, minekop falan pek yok galiba. Kısacası bu yıl yaz tatiline geldiğimizde sanırım bol bol uzağa atma çalışması yapıcağız...

13. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkürler Tarkan abim bilirsin bu dostluğun kapısı her zaman herkese açık,yeter ki zaman ve imkanlar uygun olsun:)

Sağolasın Emre'cim,balığın az olduğu yerde muhabbetle ve paylaşımla balık yokluğunu kapatıyoruz ne yapalım:eek: :)

Amin diyelim Necmi abim,bir de sen olsaydın orada muhabbetin dibini bulurduk herhalde.Bu kez fotoğraflı değil videolu anlatım da yetmezdi olanları raporlamaya:D

Teşekkür ederim Sıtkı abi,darısı herkesin başına.

Bilmenizi isterimki ben Bandırma'da yaşıyor olmama,iyi sayılabilecek orta sınıf bir kaç oltaya sahip olmama ve çok yoğun bir amatör balıkçılık tutkusuna sahip olmama rağmen sezonda maalesef çok az av yapabilmekteyim.Yayınlayabildiğim rapor sayısı ortada,yakalayabildiğim balık sayısı da öyle...Çok defalar yanlız ya da diğer dostlarımızla eve eli boş döndük yahut bir tek balık koyabildik livarımıza.

Demek istediğim şu ki inanın bana kıyı balıkçılığı sürprizlerle dolu.Bazen her türlü teknik,yem,takım v.s olur ama balık olmaz.Bazen de en olmadık takımınıza beklemediğiniz büyüklükte balık alırsınız...O nedenle diyorum ki önemli olan orada,kıyıda olmak...Kimbilir kısmetiniz orada bir kayanın dibinde yahut kumluk zeminde sizi beklemektedir,belki de siz bu satırları okurken sesssizce kıyıya doğru sokulmuştur.

Dediğim gibi,siz de eğer oradaysanız kıyıdaysanız,yeminiz diri ve iğneniz keskinse ben eminim ki ''uzağa atma çalışmasından'' fazlasını yaparsınız.Bu yıl kıyılarımız mutlaka verimli olacaktır.Mırmır olmazsa karagöz o da olmazsa minekop biri muhahakkak sizin olsun.Saygı ve sevgilerimle,rasgele...

14. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Dostluğunuz baki kalır umarım.Bundan sonraki üçlü organizasyonlar daha çok muhabbet daha çok balık olması dileğimle...Tebrikler.

15. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg

Çok teşekkürler darısı sizlere inşallah:)

16. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrikler çok güzel bi organizasyon olmuş ayrıca :D çuprada oldukca yakışıklı afiyet olsun

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Maşallah diyelim de nazar değmesin. Aslıhan kardeşim tebrik ederim, Çok güzel bir paylaşım, gönlüne sağlık. Görünen o ki sezon güzel gidiyor. Ekip sağlam, balık sağlam, misina-iğne sağlam, devamı da daha güzeliyle gelir inşallah.:) :)

18. LapinCash

LapinCash

Abi çupraya ne takım kullanıyorsun ?

19. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok teşekkürler herşey dostlarla güzel,balığa gelince;bu benim hayataki ikinci çipuram,ilk yakaladığımdan biraz daha büyük bu kez.Yavaş yavaş öğreniyoruz işte:)

Sağolasın abi,sezon fena değil 6 gün boş bir gün dolu dönülüyor avdan:) :D
    Ekip çok güzel de her zaman bir araya gelemiyoruz malum hayat telaşesi:)

Önemli noktaya temas ettin Emre'cim takım bilgisi vermemişiz raporda.

Beden ve köstek 0.30 mm pelican misina,çift köstekli olarak hazırlandı ve köstek uzunluğu 15 cm olacak şekildeydi.
    İğneler mustad 496 modeli ve 2 numara büyüklükte.Tercihen 505 modeli de kullanılabilir çünkü çok iri ve kuvvetli balık gelirse (Minekop ihtimali de vardı az da olsa:)) 496 modelini esnetir ve açar.Mustad 505 Modeli daha sert ve esnemez bir yapıya sahip olduğundan daha garantidir. Beden toplam uzunluğuda 90 cm civarıydı.;)

20. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bütün ekibi kutlarım, tadından yenmez bir av günü olmuş :)

sevgili kardeşim, şu sıralar bandırma taraflarına uğrayabilirim. hele telefonunu yolla bana özelden. varmı çupraları tek başına götürmek :rolleyes:

:p