Bandırma: Nazar değdi, Gaz kesildi :):)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Selamlar herkese.
    Dünki gündüz mesaisinden sonra bu sabah erkenden merada aldık soluğu.Dün de sahilden iyi haberler gelmişti ümitliydim.:rolleyes: Derhal işe koyuldum, sürekli çalış çalış tık yok.reeling Çift makine çift kamış, hava lodos... Biri liman içine 22 gram ve diğeri dışarı 17 gram kaşık...Bir oraya bir bir buraya keklik gibi taşlarda sekiyorum :)Arada bir içeriden görünüyor balık, alanlar var tek tük.
    Derken liman içinden 23,5 luk effe latex misinayı gerdi haytanın biri.Ucunda 17 gram kaşık daha dipten kallkıp yeni çıkmıştı yola.Mücadele sağlı sollu balık ataklarıyla sürüyor.Ha geldi ha gelecek balık, balığı kaldırıp ağa düşümek için poziyonum hazır.İşte göründü.Fakat o da ne, bir çinekop...Boyundan büyük kavga veriyordu kıyıya gelmemek için, çıka çıka bu çıktı şansıma.
    İğneden düşmedi, nasıl da hareketli yaramaz, elime alıyorum onu.İğneyi çok fena yutmuş ve iğne 1 numara.Karaburun filan hak getire, neredeyse sapına kadar yutmuş iğneyi.Yazık belki beş dakikaya yakın uğraştım ayırmak için.Üstümde kıyafetimdeki kan lekeleri ayrı konu.Velhasıl iğne çıktı ama 20 cm çinekop sizlere ömür...:( Geri salma şansı kalmadı tabii.
    Bir süre daha devam ettim ava, keyfim kaçık da olsa.Bir saat sonrası yine aynı kaşık ve aynı yer ama bu kez daha ağır olduğu gelişinden belli.Fazla yalpa yapmasına izin vermedim suda.Hızla çekiyorum , kaçarsa benim değildir ve hiç olmamıştır zaten.İşte geldi, iyi bir sarıkanat. Lüfere az kalmış.Diğerinin yanına, livara atıyorum.Livarı tekrar suya salarken balığı bir an livarın dışında görüyorum.Aman Allah!:eek: Bizim balık livarın dışında Evyah! Livar üst kapaktan iyice paslıydı ve balık geçecek kadar da bir delik açık hale gelmiş, fark etmemişim.banghead Anında livarı ipinden tutup çektiğim gibi balığı tekrar içeri hapsediyorum.Balıkları oradan alıp poşete koydum ve bir süre sonra da avı sonlandırdım.
    Bu sabah saatlerinde, pek çok insanın eli boş yada benim gibi 1-2 balıkla döndüğünü görebildim.Balık azalıyor sanırım.En azından bu taraflarda böyle gibi.:confused: :(

Herkese Rasgele.

2. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Nazar değmemiştir umarım,bursa trilye ve güzelyalı menderek'ten tarif ettiğiniz gibi kaşık atıp çekiyorum.Dibe kadar inmesini bekliyorum,daha sonra 4-6 tur hızlı sarma sonra yavaş yavaş sarmaya devam ediyorum,nazar bana değdi galiba bu sene hiç balık alamadım(istavrit hariç)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Nazar değimiş hali buysa :D Biz bu hafta tekneden alamadık 2 lüfer.
    Bırak 2'yi bir bile yok. :D:D:D Akın geçmiş, gitmiş. :(

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Maşallah dememiş miydik ya :eek:
    Olsun, iki, sıfırdan iyidir :)

5. carsisamet

carsisamet samet

sabahın 6sında full olur mu yahu eline makine alan gelmiş iyi kavga çıkmıyor

6. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Nazar işin şakası tabii:)Sizin oradaki balık yokluğuna anlam veremedim.Demekki farklı birşeyler denemek lazım.Bazen her mera ve her sahil yapısı farklı avlanma biçimlerini doğurur diye düşünüyorum.Ayrıca balık azalıyor bu da önemli.Sürüler seyrekleşti bence.

Evet Volkan artık balık azalıyor bunu istemesek te kabul edelim derim böylece daha az üzülürüz.Ama ne varki şu son bir kaç gündür çok güzel avlar gördük bu bile yeterli bizim için.

Haklısın Berkan abi sağol.Hiç almadan gidenler de vardı buna da şükür:)

Gerçekten de öyleydi kalabalıktı.Sen neredeydin ? Ben ortalardaydım bu sabah.Kavga çıkmaması normal Bandırma'lıları çoğu sağduyulu davranıyorlar.Arada bir tecrübeli müdavimlerden olupta hırs yapanlar da oluyor ama yeni başlayan ya da nadir gelenlerle birlikte av yapmaya bir yerde mecbur olduklarından sabırlı ve uyumlu davranıyorlar.Kalp kırmanın değil balık tutmanın önemli olduğunu bilenler çoğunlukta.;)

7. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler.

8. carsisamet

carsisamet samet

abi benim arkadaşlar ordaydı ondan biliyorum ben üniversitedeyim bayramdan sonra ve bayramda gittim hiçbirşey yoktu ben gidince yapıyo meret lüfer:D

9. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrik ederim.

10. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Olsun sen yine de boş bırakma sahili hava soğudu bu sıralar ne olacağı belli değil bakarsın bir posta daha kıyıya yaslanır bu balık;)

Teşekkür ederim.