bandırma olta ile balık tutma avı yarışması 5=haziran =2010

Konu, 'Organizasyon Duyuruları' kısmında Bandırmalı tarafından paylaşıldı.

1. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    Her sene düzenlenen ULUSLARARASI BANDIRMA KUŞ CENNETİ KÜLTÜR VE TURİZM FESTİVALİ etkinliklerinde bu sene 3cüsü düzenlenecek olan Amatör balık avlama ve zıpkınla balık vurma yarışmasına bizlerinde katkılarıyla daha güzel ve geniş kitlelere ulaşıp belediyeciliğin sadece çevre düzenlemeleriyle vatandaşa hizmet değil böyle güzel organizasyonlarla amatör kıyı balıkçılığının dahada gelişmesi ve insanların bilinçlendirilmesi adına böyle güzel organizasyonların biraz daha geliştirilmesini arzu ettik ama pek başarılı olamadık sorumlu yetkililerle yaptığımız 5_6 görüşmede hep haftaya sizlere döneceğiz söylemleriyle isteklerimiz hep havada askıda kaldı yapılırsa böyle daha bilinçli ve etkin olur dediğimiz düşüncelerimizi dilekçe bazında yetkililere verdik niyetimiz 20-25 kişilik bir misafir kontejanıyla misafirlerimize kalacak yer temin edilip bir akşam tanışma yemeği verip ağirlamak o günün anısına yarışmacılara birer tişört şapka ve katılım plaketiyle beraber sirkiler kitapcığının verilmesini istedik ama pek başarılı olamadık sadece bir duyuruyla böyle bir konuyu açmak zorunda kaldık belki şu kalan 15 gün içinde isteklerimize kulak veren yetkililerin festival etkinliklerinde 2 tane gelecek olan sanatçıyla festival yaptık mantelitesinden kurtulurlar ;)

Uploaded with ImageShack.us

yarışma bandırma sahil bandında yapılacak olup

saat 11 de başlayıp saat 17de sona ercektir

2. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    geçen sene bu etkinlik aklımda kalmıştı. bu sene katılmayı ve sizlerle tanışmayı çok istiyordum.
    malesef cumartesi gününe denk geliyor ve gene katılamayacağım anlaşılan :(

katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar diler, keyifli bir gün geçirmenizi temenni ederim :)

3. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    daha zaman var ercan bakarsın planlarda değişiklik olur :)

gecede bir eşkina partisi bile yapardık kendi aramızda;)

inşallah başka yerlerde tanışma fırsatımız olur:)

4. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    kısmet mustafa abi, çok isterim beraber av yapmayı :)

arkadaşlara selamlarımı iletin lütfen...:)

5. ozan

ozan Ozan

dayı gene bi 1. lik bekliyoruz senden. inşallah bol katılımlı bol eğlenceli olur.

6. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Etkinliğe katılacak tüm arkadaşlara başarılar dilerim

7. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Mustafa abi ben katılamasamda gönlüm seninle, eylendir benim gönlümü abim benim :) :) :)

8. son mohikan

son mohikan Günay Turhan

katılmayı sizlerle tanışıp keyifli bir hafta sonu geçirmeyi çok isterdim ama malesef cumartesi günleri çalıştığım için katılamayacağım inşallah bidakine diyelim tüm katılımcı arkadaşlara şimdiden keyifli avlar başarılar

9. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

mustafa abi güzel bir etknlik aslında ödül okadar mühim değil zaten orada yazmışlar pek öyle hırslanacak kadar üst düzey ürün yoktur varsa bile önemli olan etkinlikte yeni dostlar kazanmak sanırım mustafa abi sen katılıyorsun inşallah kazananda sen olursun gönlümüz seninle :D forumdan başka katılan varsa onlarıda destekliyorum :D forumdan bir şampiyon çıksın

Son düzenleme: 24 Mayıs 2010
  10. Lear

Lear

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    ilk tuttuğum balık lapin
    daimi birinci

Maalesef "yaptık ya bu kadarı yeter" anlayışını kırmak biraz zor. oysa Mustafa ağabeyin dediği şekliyle bu siteden bir çok kişi orada olup tanışma fırsatı elde edebilirdi. Her yıl olduğu gibi Mustafa ağabey den yine birincilik bekliyorum.

11. LapinCash

LapinCash

Güzel etkinlikmiş ödüle bakılırsa :D

12. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

herkese selamlar...

sanırım bu ilk mesajım...
    yani üyelik tarihim 2 yıla yaklaşsada bugüne kadar sizlerin raporlarını okuymayla ve özenmeyle geçti günlerim...

mustafa abicim, yarışmanın ilanını görür görmez içimde kurt kaynadı...
    baya bi aratırdım internette ve belediyenin kendi sayfasında... ama detaylı hiç bir bilgi yoktu..

bende belediyeyi aradım ve bu turnuva ile ilgili bilgi sahibi olan biriyle görüşüp bi kaç detay aldım... ha bu arada bizzat kaydımı yaptırdım...

öncelikle ben bursadan katılacağım için bandırmayı hiç bilmiyorum ama sahil bandı denilen yer baya bi ünlü imiş ve kolaylıkla bulunabilirmiş...

bu arada sahil bandı denilen mevkide baya uzun bir yermiş...

olta ile katılacak olan yarışmacı en fazla 3 olta ile katılabiliyormuş..
    tutulan balıklar hemen jüri tarafından tartılıyor ve tekrar suya bırakılıyormuş (bu saçma geldi, yaralı balık ne kadar yaşar bilmiyorum)

saat 11 ile 17 arasında kim ne kadar balık tuttuysa, tutulan balıkların toplam ağırlığı sonucu belirliyormuş...

kullanılacak olan takımların, kamışların, iğnelerin, misina kalınlıkların ve yemlerin herhangi bir kısıtlaması yok imiş... (buda ilginç)

velasıl kelam, eğer allah ömür verir ise 5 haziran 2010 cumartesi günü saat 11 den önce bandırma sahil bandında olacağım.. ama sahil bandının neresinde bunu bilmiyorum... inşallah bi reklam panosu yada turnuvanın yapılacağı yere belirgin bi yazı çizi levha koyarlar...

katılımcı arkadaşlara şimdiden başarılar, selamlar saygılar...

13. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:

Saçma olan kısım neresi?

Size yakalanıp suya salınan balık avları ile ilgili 10.000 adet video linki verebilirim,

Son düzenleme: 24 Mayıs 2010
  14. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Mustafa bu sene birinciliği sana kaptırmayacaktım ama Barkın ın SBS si var çok çok şanslısın ama hediyelere ortakım bunu bil sbs den sonra yanındayım hediyeleri almaya yürü be dayııı.

15. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Beklenen gün geldi:) İşin en kötü kısmı finallerimin arası:( Bir yolunu bulup kaçabilirsem gelcem abi:)

16. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    hadi beyler, yakın çevreden Bursa'lılar Balıkesirliler, Bandırma'ya gelip boy boy raporlar yazmasını biliyorsunuz. bu etkinliğe de katılımlarınınızı bekliyoruz. Kemiklerimi kırmasaydım İstanbul'dan kaçar gelirdim.
    Hiç bahane kıvırmayın katılın destekleyin zenginleştirin bu olayı. Yoksa Mustafa Abi yine ödülleri toplar ona göre. :)

17. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

Saçma olan kısım neresi?

Size yakalanıp suya salınan balık avları ile ilgili 10.000 adet video linki verebilirim,

saçma olan kısmının neresi olduğunu söylemiştim, bunu sormanızı anlamadım...

oltanızı suya atmışsınız, kısmetiniz oltanıza gelmiş ve geldiği an artık o balık eski sağlıklı balık değil... YARALI...

yaralı bir balığı tekrar suya bırakmanın saçma olduğunu düşünüyor olmam,
    vicdanen bir eksikliğim olduğu kanısı yarattı ise özür dilerim,
    ancak; zaten sağlıklı bir vaziyette hayatına devam etmekte olan bir balığı, yaralama pahasına bile olsa yakalayıp tekrar suya bırakma uğruna spor yapmakta pek tabi vicdanen bir rahatsızlık vermeli...

kural ve standartlar dışında kalan bir balığın yakalanıp suya tekrar iade edilmesi farklı bir durum, sırf spor olsun, sevmek olsun, okşamak olsun, makineye poz vermek olsun, eğlence olsun ve hatta video klibi olsun (sizinde dediğiniz gibi 100.000 lerce) diye balığa kanca acısı yaşatmak farklı birşey...

eminim bunun sizde farkındasınız ve tahminim yanıltmıyor ise bana vermek istediğiniz linklerde de bu tür görüntüler var...

kısacası, yanlış anlaşıldıysam ve yanlış anladıysam özür dilerim üstad...

saygılarımla...

18. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çalışma saatlerim uygun olursa ben de orada olacağım,bari bu sene ilk üçe girebilsek:)

19. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Bende onu diyorum, ağzından, dudağından, çenesinden yakalanmış balıkları, boğazından sıkar gibi sıkıca kavrayıp, iğneyide hoyratça misinadan asılıp çekmedikçe o balık eski sağlığından bir şey kaybetmez, belki bir iğne çıkarma aparatı, ufak bir pens? belki de kargaburun, hiç biri yoksa özenle çıkarılan iğne, ve balığın tekrar suya salınması, çok büyük bir zevktir.

Yani balık yaralı yaralı hissetmez :)

20. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

anlaşıldı murat üstadım... insallah o gün balık tutarızda, ağzından kancayı çıkarmak sonraki iş..:)