Bandırma Öncü Keşif Grubu raporu:)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Herkese merhabalar sevgili Balıkavı.net dostları.Arkadaşımız Apache Ahmet ile birlikte,bu haftasonu için çok büyük ve iddialı planlar yapmıştık.Sözüm ona daha hava kararmadan yürüyerek gidebileceğimiz en uzak avlağı belirleyip yola koyulacak ve sabaha kadar mırmır yada minekopların en büyükleri için olta sallayacaktık.Henüz sitemize üye olmayan Barış arkadaşımızı da son anda plana dahil ettik.Plana dahil etmediğimiz tek şey,hava durumuydu.Dün akşamüstü patlayan aralıklı sağanaklar hevesimizi yarıda bıraksada içimizde hala bir umut vardı.Üçümüz akşam boyunca sürekli telefonlaşıp hava ile ilgili son durumları paylaşıyor,iki dakikada bir plan değiştiriyorduk.Son kararımızda avı erteledik.Akşam Barış ve eşini evimizde ağırlarken gece saatlerinde tekrar arayan Ahmet'in 'sabah 04,00 ve daha yakın bir avlağa ne dersin?' teklifine hayır diyemedim.Barış iş yorgunu olduğu için plan dışında kalmayı tercih etti.
    Zaten hazır olan yemler bizim buzdolabındaydı.Av saatimizi uyumadan bekledim bu arada hava düzene girmiş deniz hayli sakinlemişti.Saat 04,00'de avlaktaydım beni bekleyen Ahmet'le yemleri paylaşıp derhal ava başladık.İlk balığımız Ahmet'in takımına siftah yaptıran bir iskorpit oldu.Civardaki kedilerden birine hediye edilen iskorpitin ardından hava aydınlanmaya başlayana dek hiç balık alamadık.Ahmet arkadaşımız sürekli kullandığı oltanın yanısıra birde BİM Marketten geçen hafta aldığı basit bir oltayı daha kullanıyordu.Şafak sökerken çok da büyük olmayan bir mırmırla açılışı yaptım.Moralim yerine gelmişti.
    Daha sonraları ise sık sık izmaritlerin rahatsız ettiği oltalarımızı sırayla tasmalıyor kah izmaritleri kah mırmırları livara alıyorduk.Ben Ahmet'inkilere nazaran daha ince 0,25 köstekli takımlar ve daha küçük iğneler kullanıyor oltayı didikleyen izmaritleri de arada bir alıyordum.
    Ahmet büyük iğne ve kalın kösteklerin faydasnı görüyor çoğu kez daha büyük mırmırları çekebiliyordu.Bu arada yukarıda bahsettiğim Bim ürünü olta en büyük balıkları avlıyordu.Benimkiler daha çok izmarit ve daha ufak mırmırlardı.Herşeye rağmen en güzeli,durgun bir deniz kıyısında tel livarımızın; hanidir bu kadar bile dolmayan tel livarımızın içindeki balıklarla birlikte suda ışıldamasıydı.
    Güneşin doğmasıyla birlikte balık hareketliliği azalmıştı.Çevredeki diğer amatör dostlarla laflıyor,yemleri tazelediğimiz zaman aralıklarında vakit geçiriyorduk.Hava ısındıkça balık avını bitirmeyi düşünüyor,hiç değilse yemlerin bitmesini bekliyorduk.Gün doğana kadar yaklaşık onsekiz parça balık almıştık.Bu bizim gibi iki acemi için hiç de azımsanacak bir rakam değildi.Üstelik içlerinde iri sayılacak balıklarda vardı.
    [​IMG] Benim kamış son bir gayretle kuvvetli bir kafa darbesi almıştı ama ben tasmalama yapıp balığı çekerken yarı yolda köstek kopmuş ve balık geriye kaçmıştı.Bir daha kolay kolay bu tür bir avda 0,25 mm ince takım kullanmayacaktım bu kesindi.Güneş yükselmeye başlarken avımızı sonlandırıp,etrafı temizledik.Av yerimizi bulmak istediğimiz gibi bırakmak istiyorduk.Bir hafta sonu sabahı için bize göre çok iyi bir av olmuştu doğrusu.Ahmet arkadaşımız (Apache) henüz adsl bağlatmadığı için sitemizde paylaşım olanağı bulamıyor ama her fırsatta ve paylaşımlarımızı izliyor.Yakında onuda kendi paylşımlarıyla aramızda göreceğiz.
    Herkese bol ve sürekli avlar diliyorum.Bandırma'dan sevgiler,saygılar...

2. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Tebrikler Aslıhan kardeşim harika bir keşif olmuş balıklarında maşallahı var ellerinize sağlık.:)

3. Tebrikler Ekip harika bir av olmuş..Yağan yağmurlar belkide size yaramış..Mırmırlar nefis görünüyor afiyet olsun:)

Aslıhan olta attığınız yer tam minekop yapan yer.(sanırım arkanızdaki restoranın bitiş yeri).Yakın zamanda geçen yılkı minekopların oralarda olması muhtemel.;)

4. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkürler Müjdat ağabey sağol,öğreniyoruz işte bu işi yavaş yavaş:)

5. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkürler Erdal ağabey tespitin tamamen doğru bu yıl ilk minekopu ben almak istiyorum desem çok mu iddalı olur bilmem ama gerekirse vardiyalarımı bile buna göre değiştiririm:)

6. İnşallah İlk minekop haberini senden alırız..Bence eli kulağındadır minekopların..:)
    NOT:ö.m. bakarsan eminim ilk minekop senden gelecektir;)

7. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Çok güzel bir av olmuş....Daha nice nice avlara....

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık güzel av olmuş darısı bizlere

9. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    çok güzel mırmırlar tebrik ederim çok güzel bi av devamı dileğiyle . . .

10. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    balıklar çok güzel elinize emeğinize sağlık afiyet olsun :)

11. mesut025

mesut025 mesut atar

tebrikler güzel av olmuş

12. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Tebrik ederim çok güzel bir sabah geçirmişsiniz.

13. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    aslan ve ahmet her ikinizide bu güzel avdan dolayı tebrik ederim çektiğiniz zahmete deymiş;) ammaaa işin bide diğer tarafı varki bazı mırmırlar bana küçük gibi geldi keşke onları iade etseydiniz ama sizin bu konuda duyarlı olduğunuzu biliyorum heralde ameliyatlık durumlar oldu :) daha bereketli avlar temennisiyle ;)

14. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkürler dayıcım,dediğin gibi ufaklıklar maalesef benim küçük iğneleri dibine dek aldılar bu yüzden iade esnasında ayılamadılar.Zaten daha sonra iğneleri değiştirdim ve küçükler kayboldu.Bundan sonra ufaklıklar bir paket yemi de ziyan etse büyük iğne kullanacağım.Böylece küçükler kolay takılamzlar.Duyarlılığın için sağol Mustafa abi.:)

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Mırmır raporları gelmeye başladı, dahası livarında olsun Aslan, tebrikler.

16. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Ellerinize sağlık arkadaşlar, minekopların da rastgelmesi dileğiyle güzel Bandırma'ya selamlar..:)

17. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok sağolun arkadaşlar darısı hepimizin başına,öyle sanıyorum ki bu sezon bayağı hareketli geçecek.:)

18. Okan_uA

Okan_uA .

Tebrikler abi.Güzel av olmuş.

19. Atto

Atto Atto

Favori Kamış:
    D.A.M Allround Tele Spin 240
    En İyi Avı:
    Levrek (800gr),Çupra (550gr)
    Mırmır güzelmiş. Tebrikler.

20. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

tebrikler arkadaşlar ben geçen hafta erdek narlı ve ilhanköy kıyılarında olta attım ama hiç bir vuruş bile alamadım. sanırım bandırma daha verimli balık konusunda. yem olarak ne kullandınız. bir tek yem bulamadık. buralarda. kumdan midye ve tespih böceği toplayıp attık.