Evet uzun süredir beklediğim tatile sonunda kavuşmuştum ve sınavları bitirir bitirmez Bandırma'nın yolunu tuttum.Uzun bir tatillin ardından bugun tekrar İstanbul'a dönüş yaptım. Neredeyse hergün sabah ve akşam balıktaydık.Çoğunlukla sevgili Bülent Abicim bana katlanmak zorunda kalsa da arada Mustafa abimi de sıkıştırdım.Kahkaha ve eğlencesi bol balık avları gerçekleştirdik.Km'lerce yol yaptık, dağları aştık, Bülent abinin ve mustafa abinin ömrünü yedim ama deydi .İlk akşam Bülent abinin hadi demesiyle kendimizi Kapıdağ'da, eşkina avında bulduk.Tuttuğumuz limit altı bütün eşkinalar suya iade edildi.Ertesi gün fotolarda eklediğim karagözü alınca keyfim yerine geldi.Günler böyle böyle geçiverdi.Arada rapalayla güzel lüfer aldığım da oldu fakat fotoğraf çekmekte geç kaldım. Bugünler boyunca bol miktarda limit altı eşkina, minekop aldık ve hepsini özenle suya iade ettik.Gelen iri balıklar ise gerçekten lezzetliydi Ara ara başıma gelen alakasız takımlara gelen alakasız balık olayı tekrar başıma geldi ve lüfere attığım mantarlı takımla minekop yakaladım.Yanda olta atanların kızgın bakışlarına rağmen o da tekrar yuvasına kavuştu... Fotoğraflayabildiğim bazı balıkların fotoğraflarını ekliyorum, bir kısmını da Bülent abi ekleyecektir.Yakaladığımız bir çok balığın fotoğrafını çekemedik yorgunluktan evin yolunu bile zor buluyorduk kısacası genelde aklımıza gelmedi Beni şimdiden özleyen abilerime buradan selam ederek, en kısa zaman da yanlarında olacağımın müjdesini de vermek isterim Kısacası bol balıklı, bol muhabbetli, çoooook güzel zaman geçirdik Kullandığım takımlar: At-çek için shimano exage 4000 pelican london pelistick 2.70 Bülent abinin imalatı olan muhteşem kaşıklar, rapala x-rap ghost(güzel lüferler aldım) Yemli takımlarda DAM tele surf 3.90 DAM slr surf 560 1, 1/0 numara Mustad 496, gamakatsu çember iğne ile yapılan klasik çift köstekli takımlar Yemler ise boru kurdu, teke ve en güzeli ise Mustafa abimin muhteşem sülünesleri.(Ellerine sağlık abicim)
Tebrikler. Güzel av olmuş. Dediğiniz gibi eşkinalar tüm kapıdağ yarımadasında yüzde doksan limit altı.
tebrikler murat oldukca güzel bi av güncesi olmuş tatailinin güzelliği avlarından anlaşılıyor çok güzel alıklar yakalamışsın ellerine emeğine sağlık minekop çok yakışıklıymış ya gerçekten çok temiz ve bakımlı görünüyor büyüdüğünde çok azman bi delikanlı olucak gibi umarım tekrar senin oltana takılır mücadelesini yaşarsın bu arada takımdaki mantar dikkatimi çekti oldukca güzel ince uzun bi mantar acaba neyden yaptığını anlatırmısın sanki özel yapım gibi Karagözünd eoldukca güzel palazlanmış artık karta gidiyormuş tatalı tabağını kaplamış maşşalah ellerine sağlık diğer fotolarıda sabırsızlıkla bekliyorum
Tebrikler Murat çok güzel bir tatil geçirmişsiniz darısı herkesin başına Lüfer de çiroz gibi olmuş açlıktan yoksa foto da mı öyle çıkmış acaba Karagözle minekopun da maşallahı varmış afiyet şeker olsun.. Daha daha güzel avlar da nasip olsun kardeşim rastgele...
Çok teşekkür ederim çok sağolun Evet abi, inşallah seneye kocaman olacaklar çok teşekkür ederim .Mantar dikdörtgen şeklinde ve özel olarak yapıyorlar.Spot balıkçılıktan alıyorum.Ama artıkta aynı modelle kendim de yapıyorum.Gerçekten mükemmel ötesi bir takım kimsenin balık alamadığı zamanlarda çok balık aldığımı bildiğim bir takım.Mantarın altında bir stoper var mantarın üstünde yani iğnelerle mantar arasında ise bir boncuk var. Teşekkür ederim Çok sağol teşekkürler Çok teşekkür ederim.Gerçekten çok çirozdu hatta ilk elime aldığımda ben de şaşırdım bu kadar ince olmasına
hakikaten lüfer ciroz gibi zayıf kalmış havalar sıcak gidiyordu ondan yağlanmamışmı acaba yada sarı kantlıktan yenimi çıkıyor pek ince beslenememiş marmarada
Tebrikler kardeşş!! Eminim Bülent abiyle Mustafa abide çok üzülmüştür gittiğine yolunu gözlüyorlardır hahahahhaha Avlarının berkeeti daim olsun Murat!!
Tebrikler güzel geçmiş tatil bende 4-5 senedir Bandırmada yapamadığım avların acısını çıkarıyorum birkaç aydır gayet güzel gidiyor bu arada 1-2 gün önce mendirekte kısa bir bilgi alışverişimiz oldu sanıyorum...
Güzel bir av olmuş. Bandırmanın iki güzel insanı ile avlanmak inşallah herkese nasip olur. Bayramda yoğun olurlar diye ben kendilerine seslenmedim . Onlarda gayet yoğunmuşlar.
Ellerine sağlık Murat kardeşim, bu sonbahar geçmişe nazaran çok daha çeşitli avlar görmek kısmet oldu.Her ne kadar malum sebepten erken paydos etmiş olsam da kalbim sizinleydi biliyorsun. Öyle sanıyorum ki Bandırma ve çevresindeki avlarda özellikle de avlanma biçimlerinde değişiklikler görmekteyiz.Rapala kullanımının başlamış olması ve kayda değer sonuçlar vermesi de bunun bir örneği.Eskiler dahil pek çok amatör balıkçı dostumuz ve abilerimizin farklı yöntem ve özelliklerle rapala ya da sahteleri denemeleri bence iyi bir gelişme.Umalım ki aynı gelişme ve değişim bölgemiz genelindeki avlanma zihniyetinde de olsun ve türlerin devamlılığına dair korumacı anlayış daha da gelişsin. Tekrar ellerine sağlık ve rasgele diyor, bu güzel avlarının devamını diliyorum
Değerli dostlar sevgili murat kardeşimle benim için bayağı yorucu bir okadar da neşeli koca bir hafta geçirdik çok güzel avlar yaptık hiç bilmediğimiz avlaklara gittik.sımsıkı dolu dolu,günler yaşadık.Murat kardeşimin bitmek bilmeyen enerjisine hırsına ayak uydurmaya çalıştım.o gider gitmez deliksiz nerdeyse iki gün uyudum ,anca kendime geldim.Herşeye rağmen güzel kardeşim iyiki seninle tanışmışım iyiki varsın o enerjin hırsın hiç bitmesin.Gelelim eşkinalara heryerde limit altı ama bizde kiloluk ustalık farkı okadar çabaya değsin herşey çok güzeldi herkese rastgele
Ee şimdi biz burada kimi tebrik edeceğiz. Dayımızı mı, pehlivan abimizi mi yoksa Murat kardeşimi mi? Galiba her üç güzel insanı da. Tebrikler abiler, daim olsun. Nice bereketli Bandırma seferlerine.
Sağolasın aga seni de gözlerimiz aradı ama biliyorsun Bülent abi beni çok sever şaka bir yana en kısa zaman da ya izmire ya bandırmaya bir sefer yapacaz o akşam 2 arkadaştınız galiba değil mi eğer doğruysa evet nerden nereye çok şaşırdım şimdi.ilk fırsatta bandırmaya geldiğim de görüşelim ve bir av yapalım hep beraber inş Çok teşekkür ederim.Yaptığın o güzel sahte balıkları örnek alıp, yapıp, bandırmada denemeyi çok istiyorum çok teşekkür ederiz Çok çok sağolun.Bir daha ki tatilde görüşmek dileğiyle Çom teşekkürler abi en kısa zamanda seni de bekliyoruz aramıza Çok teşekkürler Abicim çok sağolasın.Aramızda seni de görmeyi çok istiyoruz.umarım yolun buralara düşer