bandırma ve kapıdağ yarım adasında tavsiyeleriniz

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında egemennil tarafından paylaşıldı.

1. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    değerli ustalarım,abilerim..sizin yazmış olduğunuz mesajlar sayesinde gerçekten çook önemli ve güzel bilgiler elde ettim.böyle bir site gerçekten bizler için çook büyük bir kaynak.. ben bandırmalıyım ama işim gereği ankara da oturuyorum ama haftasonları bandırmadayım..Balık tutmak gerçekten büyük bir zevk ve stress atma yöntemi tabi bir de tutabilsem :) bu bölge için tavsiyeleriniz,nerelerde tutulabilir nasıl yem kullanılabilir? şimdiden herşey için çook teşekkürler..

2. İş41mekan10

İş41mekan10 Erdal

Egemen bey şimdi aynı konuda başlık açacaktım baktım ki siz açmışsınız.Arkadaşlar bende işim nedeniyle izmitteyim.Bu haftasonu Bandırmada olacağım.Bandırmada yem nereden bulabiliriz ve nerelerde avlanmamızı tavsiye edersiniz civarlarda?Bilgisi olan paylaşırsa çok memnun oluruz.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

3. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    18 adet palamut 1.700 gr Eşkina
    Bandırma & Kapıdağ

Arkadaşlar merhaba..

Bandırma'da eşkina başladı.. Önümüzdeki hafta havalar ısınmaya başlıyor ve biz de sezonu açıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık..

Öncelikle av yerleri konusunda bilgi vereyim.. Bilenler zaten biliyordur..

Kapıdağ'dan başlayayım.. Sezon itibarıyla eşkina avını baz alıyorum..

Bizim tecrübemiz Nisan başlarında, deniz suyu sıcaklığı da 10 dereceyi aştığında tek tük eşkina başlar ki; birkaç yerden balık alındığını biliyoruz..
    Şu anda Tekirdağ deniz suyu sıcaklığı 10 derece.. 12 derece olduğunda (sanırım 1 hafta 10 gün sonra 12 dereceyi buluruz) eşkina hızlanacaktır.

Öncelikle, Tavşan Adalarına yakın bölgeler.. Kestel, Çakıl, sonra Karşıyaka... Karşıyaka'da balık başladığında, körfez içinde balığın kıyıladığını düşünebiliriz ve Bandırma'da kırmızı ve yeşil fener ile Livatya'da sıcak su denilen bölgede balık başlar.. Ben ilk etapta Kestel ve Çakıl, sonrasında Karşıyaka'yı tercih ederim...

Deniz suyu sıcaklığı 12'yi aştıktan sonra balık tamamen kıyılamıştır.. Kapıdağ yarımadasının tüm kıyılarında, kayalık ve mendirek bulunan her yer balık yapar.. İlk saydıklarıma ek olarak Hazirandan itibaren Şahinburgaz'ı da ekleyebilirim...

Yem olayına gelince.. Daha önce yazmıştım. Bu yaz boru kurdu getiriyoruz diye.

Bu hafta ortası ilk parti siparişi veriyoruz ve bir aksilik olmazsa sezonu da açacağız.. Bakalım Kestel ve Çakıl tarafları ne alemde :))

Yem siparişleriniz için ...

0 537 430 71 12 numaralı telefondan Ersin isimli arkadaşla görüşebilirsiniz.. Aradığınızda nereden alacağınızı tarif eder.. Gelirseniz hem çay içer hem de konusu balık olmak üzere sohbet ederiz. :))

Sorularınız için özel mesajla bana ulaşabilirsiniz..

4. Samed

Samed Samed

Favori Kamış:
    Balzer
    Favori Makine:
    Daiwa
    Egemen abi geçen hafta şöyle bir gezineyim dedim olta atan varmı diye 10-15 kişi eski iskelede ve dalgakıranda çapari ile mezgit avlıyorlardı.Ama balıklar daha çok küçük.Bence hiç yakalama balık birazdaha büyüsün öyle.Zaten şaşırdım bu zamanda burda mezgit çıkmazdı havalar ısınınca iyi mezgit yapacak gibi duruyor buraları.Onun haricinde gündüz balık çıkmıyor...Havaların biraz daha ısınmasıyla istavrit başlar.Gözümüz suda bekliyoruz:D .Gecede işginez çıkmıyor galiba balık olsa haberimiz olurdu.Kapıdağ'da durum ne bilmiyorum bi ara levrek çıkıyor dediler ama dersler var gidemedik....durum bu

5. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    Tebrik ederim.. Bu düşünce tarzını yakalamak önemli.. Balık avında hırslarımıza yenik düşersek, olay katliama dönüşüyor. Balıklar makul büyüklüğe geldiğinde, arada çıkan küçük balıklardan zedelemeden iğneden kurtaramadıklarımız dışında, yaprak çinekop kadar eşkinaları kovaya atmak, hırslarımıza yenik düşmekten başka birşey değil.. Yakaladığınız balıklardan hiçbirini denize geri salmadıysanız, bunu bu yaz deneyin.. Kendinizi çok daha mutlu hissedeceksiniz ve bunu ne kadar çok kişiye aktarabilirsek o kadar iyi..

Kapıdağ'da eşkina alındığını biliyoruz.. Denemekte yarar var.. 2 gün hava fırtınalı.. Hafta başından itibaren haberleri aktarmaya başlarız.. :))

6. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    cihangir abicim gerçekten çook teşekkür ederimm..verdiğiniz bilgiler ve de yardımlarınız gerçekten bizim gibi balık tutkunları için çook büyük değer ve de önem taşıyor.. bandırmaya geldiğim zaman ersine muhakkak uğramaya çalışacağımm..çakıl da mendirekten mi yoksa karşıyaka tarafından giderken çakıla gelmeden önceki sahilden kayalıktan mi yoksa mendirekten mi uygun olur abicim?ben de o zaman 11 nisan da bandırmaya geldiğimde çakılı deneyeyim,eğer uygun olursanız sizinle gitmek deneyimlerinizden faydalanmak gerçekten çook güzel olur,mesajınızı bekliyorumm..bu haftasonu eşkinalarla fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı görmek dileğiyle..çook teşekkürler..

7. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    kardeşim samed,verdiğin bilgi için gerçekten çook teşekkürler..düşüncelerin çook güzel ve takdir ediyorum.. senin gibiler sayesinde denizlerimiz ve balıklarımız yaşayabilecek..ben de iki hafta sonra anca bandırmaya geldiğimde çıkmayı düşünüyorumm. iskelede ve ya livatyada ki taş iskeleden düşünüyordum ama yorumlardan sonra çakıla karar verdim.daha önceden hiç gitmediğim için tam yerini bilmiyorum ama artık gidince mendirekten ya da bir kayalıktan sallarım..yorumlarını ve haberlerini bekliyorumm.. çook sağol..

8. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    usatalarım,abilerimm..eşkina için boru kurdu ve silünes kullanmayı düşünüyorum. daha önce sadece çapari ve kaşık kullanmış birisi olarak,bana verebileceğiniz yöntem tavsiyeleriniz nerler?çook teşekkürler..

9. Cihangir

Cihangir Cihangir

Favori Kamış:
    AlbaStar Galaxy 3.0
    Favori Makine:
    Banax SX5000 & SX3000
    En İyi Avı:
    Çakılda kısa mendirekten açığa doğru deneyebilirsin...

Bahsettiğin kumsaldaki kayalardan da eşkina alındığını duydum ancak gitmedim açıkcası.. Arabayla mendireğe kadar gidiliyor olması orayı tercih etmemizde bir etken.. Kumsal ise mırmır için çok uygun.. Özellikle ortaları veya biraz solu..

Yardımımız olursa ne mutlu..

Bandırmaya geldiğinizde bekleriz.. Selamlar..

Ersin Cafe için interaktif harita:
    http://wikimapia.org/#lat=40.3494673&lon=27.9700488&z=18&l=0&m=h

Son düzenleme: 3 Nisan 2009
  10. kazmaahmet

kazmaahmet ahmet

Bandırma'da gezinti yapılan mendireğin ortasını biraz geçip fenere yaklaşırken kayanın birinin üzerinde odun niyazi yazar,o kayadan denize doğru inersen trofe eşkina alırsınız,yem olarak hava kararınca kepçe ile ışık tutarak teke bulmanızı tavsiye ederim 2 no eşkina iğnesine 0,35 veya 0,40 misina tekeyi kuyruğundan takıp kurşunsuz atın bu sistemle oldukça büyük eşkinalar yakaladım MAYIS ,'tan sonra daha iyi olur.

11. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    ahmet abicim çook teşeekkürler...ben de 3 yaz öncesi aynı yerin iç kısmından bolca istavrit alıyordum.5li çaparide 2-3 sarı kanat denk geliyordu tabi bunlar mazide kaldı..ben de teke denemeyi düşünüyorum bakalım kısmet..bandırmadan av raporlarınızdan bizi mahrum etmezsniz seviniriz..