Bandırma'dan bir minekop daha

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında AkÇ@Y tarafından paylaşıldı.

1. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Değerli forum üyeleri herkese selamlar,

Bayram tatili için gittiğim memleketim Bandırma'da günlerce ve o günlerin büyük bir kısmında ava çıkma şansına sahip oldum. Bandırma'dan gelen minekop haberleri, geçen haftalarda yaptığım kısa ziyaretlerde aldığım ve saldığım ufak minekoplar, kaçırdığımız diğer minekoplar derken artık iyice bilenmiştim:) Bütün hazırlıklarım tamamdı. Geriye sadece o yakışıklıyı almak kalmıştı. Sabahın ilk ışıklarından hava kararıncaya kadar kamıştan gözümü ayırmadan bekledim. Şahidim Mustafa abi ve Bülent abi artık bu çocuğu psikoloğa götürmenin vakti geldi demeye bile başlamışlardı:) Ciddi anlamda bu iş emek, sabır ve zaman isteyen bir iş. Çünkü meradaki kum balıklarının yemleri bitirmesi maksimum 1 dakika sürüyor. Bunda bir abartı yoktur. Gerçekten ya balığın kafasına atıyorsunuz ve balığı alıyorsunuz ya da kum balıkları ya da arada istavritlerle boğuşmak zorunda kalıyorsunuz. Günlerce uğraştım, her dakika yemledim. Bol bol istavrit, arada mırmırları, bolca kum balığı, bir iki tane ufak minekop çekip saldım ama bunların hiçbirini raporlamak içimden gelmedi...

Dün sabahın erken saatlerinde (saat 06:00) avlakta yerimi aldım. Bayram nedeniyle kimsecikler yoktu. Her ihtimale karşı kepçemi yanımda hazır bulundurup, takımımı suyla buluşturdum. Atar atmaz başlayan ufak balık istilası beni tekrardan karamsarlığa süreklemeye başlamıştı. Bu yaklaşık 3 saat 15 dakika daha sürdü ve saat 09:15 sıralarında oltayı atar atmaz aldığım ufak bir vuruşa şüpheli gözlerle bakarken ardından gelen sert vuruş ve işte beklediğim balık bu!!! Kalama ayarım günlerdir hazırdı. Tekrardan kontrol edip mücadeleye başladım. 1 saat önce gelen bir diğer balıkçı abime kepçeyi almasını söyledim. Bu arada 10 dakika öncesi devriye gezerken merak edip yanımıza gelen polislerde telefondan video çekmeye başladılar. Uzun sürenin verdiği stres inanılmazdı ve kaçırma ihtimalinin verdiği tedirginlikle mücadeleyi sürdürdüm. Bu benim ilk iri minekopum değildi ama daha önce tuttuklarımdan çok daha iri olduğu kesindi. İlk hedefim balığı açıkta yormaktı ve bunu başardım. Normalden biraz daha hafif bir kalama ayarıyla yaklaşık 14 dakika süren mücadele ve işte balığım artık kepçenin içindeydi. Takımı bir kenara bırakıp alnından öptüm. Etrafındakilerin manyak mı bu bakışları altında zafer benimdi:) Bu güzellikten sonra geriye ne günlerin yorgunluğu ne başka birşey kalmıştı. Çünkü saldığım onca yavru balığın, doğaya olan saygımın karşılığını almıştım.

Balık yaklaşık 3.650 gr. geldi. Bu benim bugüne kadarki en iri minekopum. İstanbula dönüşü yaptım ancak aklım hala orada ve abilerden gelecek raporlarda:) Biliyorumki orada bunun kat kat büyükleri geziyor. Ve bir gün daha da büyüğünü bulacağım.

Bu arada benim kahrımı çeken, her fırsatta bana eşlik eden Mustafa abim ve Bülent abime çok teşekkür ederim. Onlar gerek davranışları, gerek duyarlılıklarıyla gerçek bir doğa ve insan dostları...

Kamış: Shimano alivio 4.20 m.
    Makina: Shimano ultegra 5500
    Misina: yo-zuri mirage 0.35
    İğne: owner mutu circle hook
    Yem: Mustafa abinin taze sülünezleri:)

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    En az sizin kadar heyecanla yakaladım balığı (!) :) Tebrikler. Balık müthiş. Umarım daha güzel rekorlara imza atarsınız :)

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hey maşallah maşallah:hungry: harbiden gözüm kaldı o mekanda vallahhihi,atçek yöntemi ilede yakalanır bu balık,dipte silikon kurt hoplatarak, çok güzel minekop yakalamışsınız:) tebrik ederim:)
    ilk resim arkadaki motorlu gözümden kaçmadı.aynı motordan bende de var hyundaı:) şuan 2ledim motoru,arada o motorada biniyorum:)
    paylaşım için teşekkür ederim:)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, harika bir balık. Çok güzel de hikayelemişsin. Heyecanını bende yaşadım. :)
    Keşke balığı kıyıya alınca polislerden çekimi telefonuna atmalarını rica etseydin.
    Eminim ki çok güzel bir görsel şölen olacaktı.

Yalnızca küçük balıklardan şikayetci olanın ben olmadığımı görmek sevindirici. Demek ki yılmadan çok çalışmak lazım. :)

Devamını dilerim, rastgelsin... :)

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Murat, harika bir minekop almışsın, afiyet olsun:)

Artık Bandırma deyince aklıma hemen minekop gelmeye başlıyor:D

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    bandırma osmangazi arası kaç saat ve nasıl gelirim 2 hafta sonra ordayım İNŞALLAH

7. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Teşekkür ederim daha irileri sizlerin olsun:)
    Abicim valla kurt fikri aklıma yatmadı değil:) İlk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler abi:)
    Çok teşekkürler:) Rica ettim ama videonun boyutu çok büyük olduğundan yapmadık. Bir ara internetten atarım dedi onu bekliyorum. Eğer gelirse burdan paylaşırım.
    Teşekkür ederim abi:) Benim de genel olarak balık geliyor aklıma. Yoksa ziyaret falan yalan:):):)

8. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Tebrik ederim cok güzel minekoplar goruyoruz sayenizde hey maşallah hey :)

9. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Balıklar şahane görünüyor , Tebrik ederim .

10. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrik ederim,hemşehrim...

11. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler.Böyle balıklar insanı baya heycanlandırıyo olmalı.Darısı bize nediyelim.

12. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Tebrik ederim Murat harika bir av yapmışsın. Bu aralar Bandırma'nın adı minekop ile anılır oldu. Raporlayanlar sağolsun biz de sizinle birlikte o anı yaşamış kadar oluyoruz. Daha büyükleri rastgelsin :)

13. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Sevgili murat en sonunda muradına erdin bir an kafayı yediğine inanmaya başlamıştım bu ne hırs bayramlaşmayı bile unuttun:) :) fakat azimle yapan mermeri delermiş tebrik ederim yakışıklıda harbiden yakışıklıymış.Balığı tuttun artık gelmessin inşallah hihi hihi :laughing: :laughing:

14. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Çok teşekkürler, daha irileri sizlerin olsun...
    Gelmem mi??? Abi olacak şey değil... İlk fırsatta tekrar oradayım:D:D:D

15. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrikler murat balık gerçekten çok güzel bana bu irilikte daha rastgelmedi anlatımında en az balık kadar güzel olmuş kardeşim daha irileri rastgelir inşallah

16. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Zait abi çok teşekkürler:) Darısı sizlere...

17. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Güzel bir ava daha imza atmışsın Murat kardeşim tebrik ederim.Anlatımın da gayet güzel olmuş zevkle okudum.
    Meradaki küçük balık rahatsızlığı gerçekten de sabır gerektiren bir durum.Başarıyla üstesinden gelmişsin.Şu günlerde ben de sık sık orayı ziyaret ediyorum ama sonuç şimdilik yok sabırla beklemeye devam ediyorum.Av sevincini paylaşıyor daha güzellerine rasgele diyorum.:)

18. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç

ilk fırsatta derken:p :p

19. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    helebe kardeşim üzerindeki şu baskıyı attınya senden çok ben sevindim tuttuğuna;)