Neredeyse bir haftadır at-çek işlerinde boşa kürek çekiyorduk.Ne sabahın seheri kaldı denenmedik, ne de akşamın alacası. Ne yapıcaz diye kara kara düşünürken yine inatçı damarım kabardı ve gece nöbetimin çıkışında dosdoğru sahile indim. Günlerden pazar, kalabalık olur diye düşünürken tam tersine neredeyse bomboş buldum merayı.Orada olanlarda eli boş terk ediyorlardı limanı.Dedim ya inat damarı bu. Sürekli bir ileri bir geri kıyıda atıp çekerek dolaşırken bir ara ilk vuruşu aldım.Güzel bir sarıkanattı gelen.Boyunu biraz ufak bulsamda daha irisi gelir diyerek ava devam ettim.Dediğim de oldu nitekim yarım saat kadar sonra yine bir vuruş ve daha ağır bir gerilim oldu oltada.İşte biraz daha iri bir sarıkanat geldi.Aynı yerden devam tabii.Kırkbeş dakika yada yarım saat oldu galiba zınnkkhooked diye gerildi misina.Usturuplu bir çekiş ve bu kez bir lüfer...İşte budur:thumb: dedim.Sırada kofana var diye düşündüm kendi kendime ama kazın ayağı öyle değil tabii son balıkmış bu, gelen akşama kadar bir daha ne bir vuruş ne de bir balık.Akşam olunca da tası tarağı toplayıp doğruca eve döndüm. En azından balıksız geçen bir haftadan fazla bir sürenin acısını çıkarmıştım bu da bana yeter şimdilik. Daltonlar gibi sıraya dizdim dişlileri Parçalanan bir çeneden diş ayrıntısını resimlemeye çalıştım Ufukta zor da olsa seçilen yamaç paraşütçüleri avımıza görsel bir güzellik kattılar Ve her avımın vazgeçilmez müdavimleri...Herhalde kayalıkların arasında bin tane kadar vardır bu kedilerden.Oltadan kayalıklara balık düşürürseniz onlar bulurlar.Ağzında kofanayla gideni de görüldü bunların
Av ve öz bir av olmuş üstad bir dahaki sefere kofanada alırsın inşaallah ,meradan çekilen resimlerde gayet güzel rast gelsin inşaallah Sanırım sahte ve rapala ile avlanıyorsun birde yemli takımla avlanmanı tavsiye ederim
Daltonlar 4 kişi. Sırasıyla; Co, cek, vilyım ve avarel. Cek'i alamamışsın. Bu sene hep atçekten gittin, öyle görünüyor ki yine atçeke devam. Hazır at-çek moduna girdin Aslıhan abim, levrek olabilecek havaları ve yerleri de denesen mi acaba derim.
Aslıhan bey tebrikler kuzu gibi yatıyolar daha iyilerinin rasgelmesi dileğiyle avlarınız daim olsun...
Dalotonlardan avarel eksik kalmış. ama avereli artık tezgahta bile göremediğimiz için 3 kardeş dalton yeter de artar bile. İnada devam. Bakarsın averel geliverirmiş.
Nuri abi dur isi karistirma ocak ayina biletimi almisim. max rapler yok savage gearlar yok GES ler. her biseyi ayarlamisim. iki tane levrek var zaten merada onu da Aslan lara yem etme )))))
evet cek i de istiyoruz onsuz dalton kardeş grubu öksüz kalır ........................................................................................................ tebrik ederim güzel avın için,afiyet olsun:hungry: nicesine rasgelesin..
Çok teşekkür ederim sağolun.At- çek işinde sadece alba star toby serisi kaşıkları kullanıyorum.Bu sıralar yemli avlarda pek verim alan yok buralarda ama ilk fırsatta deneyeceğim. Sağol Kerem ,senin daltonlar firar etti ama avarel orada kaldı galibaOnu da alırsak tamamdır Abi cek değil avarel di alamadığım Malum o en uzunları yani kofana Levrek konusuna gelince yok değil var elbette ama havaları takip ediyorum tabii, ayrıca balık seyrek görünüyor.Lüfere kaşık sallarken levreği olta ucunda görenler oldu kimi kıyıya alırken kopardı kimi de güle oynaya levreğini eve taşıdı.Benim levreğime daha vakit var abi hissediyorum Az daha pişmem lazım. Olduk mu dersin usta?
Çok teşekkürler değerli yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için sağolun.Daha iyileri hepimize rasgelir umarım. Sağolun inşallah avareli de almak nasip olur ne diyelim bu biraz da kısmet işi Sağolasın kardeşim. Hahahay Ne gerek var o kadar malzemeye ben yıldım rapala işinden adamlar 2 numara kaşıkla çekiyor kıyıya bir de misinan kalınsa tamam.Haaa ben den balık kalır mı dersen kalır elbet.Kurutmam sen gelene kadar merayı merak etmeAslında senin geleceğin ay var ya bu iş nasıl olur bir bilsen?Hele bir de karagözler var ki değme gitsin Çok sağol Murat abi Sağol abim eyvallah Çok teşekkürler Koralım eksik olma, cümlemize rasgelsin.
Hayırlısıyla geliver Serhatcığım, sende bu azim olduktan sonra her meradan, her zaman en baba levreği alırsın inşallah.
Daltonların tüm maceralarından haberdarım. Enini, boyunu, şekil ve şemaillerini çok iyi bildiğimi sanıyorum. Kimse "eksik olan Avarel'di" diye tutturmasın. O karede Daltonlardan Cek yok işte. Taktım arkadaş, çaresiz.
Abi haklısın ama bu sabah oltanın ucundan kıyıya alamadan kaçırdığım balığın eşgali tamamen Avarele uyuyordu