Merhabalar ve değerli balık dostları… Uzun sayılabilecek bir aradan sonra yine sevgili dayım Mustafa abi,arkadaşım Barış ve Mustafa ağabeyin iki mesai arkadaşı ile balığa çıkmak için sözleşmiştik .Hedef balığımız eşkina,kullanacağımz yöntem,şamandıralı takım ve yemimiz ise boru kurdu idi.Havanın tam da karardığı saatlerde önceden buluşarak avlak yerine ulaştık.Durgun bir deniz ve tertemiz bir gökyüzü balık avı için insanı ümitlendirecek kadar güzel görünüyordu.Tepemizde etrafımızı aydınlatan ay ‘acaba balık avını olumsuz etkiler mi?’ diye düşündürüyordu beni.Kayalık avlağımızda kıyı boyunca dizilip takımlarımızı yemledik.Mustafa abi en sol tarafımızda başta idi ve ilk balık haberi de ondan geldi.Kapısını çalan güzel bir eşkinayı geri çevirmedi.Umutlarımız daha da canlanmıştı ve gözlerimizi şamandıralardan alamaz olmuştuk. Gel gelelim zaman ilerledikçe vuruşlar seyrekleşiyor,saatler gece yarısına doğru ilerlerken,beklenen trofelerden çok küçük eşkina ve mezgitler oltalara saldırıyordu.Belki bunları o kadar dert etmeyebilirdik ama özellikle küçük sayılabilecek boydaki eşkinaların kos koca iğnelere ve yemlere delice atlayarak iğneleri ciğerlerine kadar yutmaları maalesef cansız kalmalarına neden oluyordu.Balıkları canlı olarak suya iade etmek artık imkansız bir şeydi.Çok güvendiğim uzun uçlu kargaburun bile işe yaramıyordu.Bu şekilde hepimiz birer ikişer balık almıştık ama isteyerek aldığımız söylenemez çünki ciğerine dek iğneleri yutan küçük eşkinalar istemeden de olsa livarımıza kalmışlardı artık. Fotoğrafta gördüğünüz balıklar alınan eşkinaların en iri sayılabilecek boylarda olanlarıydı.Bunlardan başka eşkinalar da vardı hiç şüphesiz ama başkalarına bu konuda kötü örnek olmamak adına,iğnelerini çıkarırken elimizde can veren diğer küçük eşkinaları fotoğraflamak istemedik.Ayrıca fotoğrafta eşkinadan hariç farklı bir tür olarak Mustafa ağabeyin oltasına gelen bir yazılı hani balığı da mevcuttur.Pek kaliteli ve bol resimli bir av olamadı belki ama yine de paylaşmak istedik. Sevgi ve saygılarımla…
Aslıhan kardeşim seni ve tüm ekipteki arkadaşları tebrik ederim.istediğiniz balıkları tutamasanızda iyi bir sıtres atmışınızdıri.
Aslıhan, güzel zaman geçirmişsiniz, en azından bir kaç balık almışsınız, önemli olan bu. Küçüklerin takılıp ölmesine üzüldüm ama hassasiyet gösterip fotoğraflamadığın için teşekkür ederim. Dahasına rast gelsin.
Teşekkür ederim,benim de bu yılki ilk eşkina avım oldu. Sağolasın Koral,sizler daha iyilerini avlarsınız umarım.Balığa giderken bu av için aklımda yeni bir foto-öykü düzenlemesi vardı hatta fotoğraf çekmek için ay ışığının alabildiğine hakim olduğu güzel bir hava da vardı ama moral bozulunca hepsi gitti tabii... Sağol abi,hepsini 3 metrelik kamışlarla kovaladım sana doğru hazırla takımları geliyorlar Stres atma konusunda haklısın abi,inanılmaz derecede sakin bir deniz,açık bir gökyüzü ve muhabbet edecek pırlanta dostlar vardı yanımda ve stres çok uzaktaydı. Anlayışın için asıl ben teşekkür ederim Şennur..Ticari düşünmeden sadece dostça paylaşımlarla avlanıp,sportmence davranmaya çalıştık hepsi bu.Ne zamandır ilk kez gece avına çıkmıştım ne yalan söyleyeyim biraz acemileşmişim bu konuda ama tadı damağımda kaldı derler ya işte aynı öyle bir duygu şu an içimdeki
aslan kardeşim gerekli tüm açıklamaları yapmış zaten üzülerekte olsa bu avda hiç geri salamadık 1nr iğneler hep mideden çıktı
Hassasiyetiniz emin olun bizim için en az şurada sunduğunuz rapor kadar kıymetli. İnce düşünerek yayınlamadığınız için ayrıca saolun.. İnşallah daha büyükleri bir dahaki sefere yemlerini ufaklara kaptırmazlar..
Aslan tebrik ederim Bandirmali dostlarimizin istirak ettigi bu guzel avi paylastiginiz icin tesekkurler, yanlis ornek olmamasi acisindan duyarli davrandiginizdan oturude ayrica tebrik ederim.
Teşekkür ederim Bora,sizlere yetişmeye çalışıyoruz işte Hassasiyetimizin farkında olan dostlarla bir arada olmak bence en güzeli,umarım gelecekte hepimiz için daha iyi avlar kısmet olur. Ne desen haklısın Vetim Serhatım,lakin bu kez seninle olamadı işte imkanlar el vermedi, ne yapalım?Sen irtibatı koparma,kırmızıdan net ve güzel haberler var.Bu hafta eğer sadece 23,00'a kadar takılmaya varsan kısa vur-kaç operasyonları yapabiliriz.Vardiyam böyle bu hafta maalesef... Çok teşekkürler Mehmet,daha iyileri de olacak eminim.İlk vuruşu aldığım an umutlarım yeniden yeşerdi...
Ellerinize sağlık Aslan Abi..Valla çok özendim şimdi buralardan size neyse sabırsızlıkla bekliyorum bir kaç haftaya gelirim yine
Tez gel Akçayım sen gelene kadar anca vardiyam düzelirŞöyle cümbür camaat bir Bandırma grubu çıkartması yapmanın zamanı geldi artık...