yer:bandırma eski mendirek yem:midye takım:kurşunsuz tek iğneli el oltası Pazar günü sabah palamut için kaşık çekerken görmüştüm ustalardan birini çok güzel karagöz palazı yapıyor demişti bu güne nasipmiş denemek.saat 16:30 20:00 arası alınan balıklardır.tüm balıklalr tek tek ölçülmüştür .hepsi limit olan 18 cm üstüdür. herkese rastgele
Elinize sağlık Murat abi çok güzel olmuş avınız aynı saatlerde ben de livatya fenerinde idim.Az da olsa karagöz vardı.Rasgele.
Sevgili kardeşim,çinekop neyse ,karagöz piçi,yada palazı aynı pozisyonda balıklardır.Hadi çinekop göçmen balık,milyonlarcası geçip giderken,bizim tutacağımız üç beş çinekop görmezden gelinebilir.Ama kıyı balığı olan karagözlerimiz,üremelerine izin vermeden yaptığımız avlarla,meralarımızda yok oluveriyorlar. Bizim karagöz dediğimiz(doğrusuda budur) egede sargoz(diplodus sargus) adıyla anılan balıkta üreme boyu 22 cm dir ve tebliğ 3-2 de boy limiti de 22 cm olarak verilmiştir. Tebliğdeki karagöz balığı benim çizgili ispari adını verdiğim diplodus vulgaris balığıdır. tebliğdeki karagöz diplodus vulgaris Sizler(mustafa,murat,aslıhan,bülent) Bandırmada ,güzel ve sportmen avlarıyla örnek oluşturan arkadaşlarsınız. Karagöz konusunda da hassas olduğunuzu düşünüyorum.Palazları avlarsak,o elleri kesen,misinaları kopartan baltabaşları ancak fotoğraflarında görürüz... sargoz(karagöz) diplodus sargus RASTGELSİN
Murat, merhaba. İlk önce ölçü hassasiyetiniz için tebrik etmek isterim. Çok güzel bir av olmuş. Avlarınız daim olsun.
fatih bey ilginiz için teşekkürler.tebliğdeki karagöz - sargoz ayrımı iyi ama sivriburun karagöz hakkında herhangi bir şey yok.%5 boy istisnası ile resimde görünen balık ve diğerleri limiti geçer
Maşallah nasıda etli etli duruyorlar tebrikler güzel bir av olmuş, biz burda kaya kurdu ile bir ton takım taklavat ile saatlerce bekliyoruz bir karagöz için
süper balıklar. çocukluğum aklıma geldi. sağda solda atılmış, eskimiş ve kullanılmayacak durumdaki misineleri toplardık. iğne bağlamasını filan bilmiyoruz ya kör düğümcük ile iğneleri bağlayıp, limandan topladığımız midyeleri yem yapıp ayaklarımızın arasından oltaları denize salardık. hele gene bir öğünlük balık ile eve gittiğimde offf offf offff aldığım hazzı anlatamam. hey gidi günler. hey gidi Enezin barakalar zamanı, hey gidi çocukluk...
Tebrikler çok yakışıklı balıklar almışsınız. Tek tek ölçme hassasiyetiniz için ayrıca tebrik eder, devamını dilerim...
hamza birde en az 3 saat tuzda bekletilmiş midye ile şansını dene bakalım sonuçta aynı denizde avlanıyoruz
yasin kardeşim bir izmirli olarak izmirden cevap almak güzel daha iyileri sana nasip olur inşallah rastgele