Bandırma'dan Lüferler ve İstavritler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Herkese merhabalar .
    Yıllık iznimi balık avcılığı ile değerlendirdiğim bu günlerde neredeyse hergün kıyıdayım.Bu sabah çok erken saatlerde lüfer avı niyetiyle sahile indim.Derhal kendime uygun bir kaya bulup yerleştim.Benim gibi erkenci arkadaşlarla muhabbete başladık sabah ezanı bile okunmamaıştı henüz.Seyyar çay ocağından alınan günün ilk çayı da imdadımıza hızır gibi yetişti.Hava tahminimden daha serin ve rüzgarlıydı.Kaşıkla at-çek yapacağımdan kıyıya çok yakında durmalıydım.Poyraz ve dalgalar doğrudan üzerimize gelecekti.''Bir şey olmaz'' deyip üzerinde durmadım.Yanımda ne çizme getirmiştim ne de yağmurluk takımı.Tan yeri ağardığında ve biz oltacılar işe koyulduğumuzda havanın ve dalgaların azizliği ile dizlerimden aşağısı sırılsıklam olmuştu bile.Ayaklarım da su içindeydi.
    Gel gelelim oltayı bırakıp bir koşu eve gitmek ve üzerimi değiştirmek, yağmurluk ve çizme giyip geri gelmek gözümde büyüyordu.Bu halde iken resimdeki lüferleri kıstırmayı başarmış kovaya almıştım.Devamı için uğraşıyordum.
    ilelerleyen saatlerde durum dayanılmaz bir hal alınca mecburen eve koşup kıyafetleri değiştirdim ve tekrar sahile geldim.Gün boyu kaşık denemelerim devam etse de öğleden sonra, sudan çıkarırken kaçırdığım iki lüfer haricinde balık alamadım.Akşam saatleri yaklaşırken çapari denemeye başladım ve yakın mesafede oltaya asılan hatırı sayılır miktardaki istavritlerle avımı sonlandırdım.
    Herkese bol ve sürekli avlar dilerim rasgele.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çöplük'te semaverin sobasında ısınmaya çalıştığımız günü hatırladım. Titreten, ıslak ama neş'eye garkolmuş o güzel günü. Kelle peynirini dilimleyip bir iştah ve afiyetle yerken bir taraftan da semaverin sıcağına sığınmıştık beş can.

Dostum sağolasın, yeniden o güne götürdün beni. Güzel balıkların için de tebrik ederim. En güzellerine, dahasına rastgelsin inşallah.:)

3. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Ne güzel hatırlattın o günü be Nuri abim, içimin bam teli titredi şimdi.Sağolasın.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrik ederim çok güzel kıymetli balıklar bunlar:hungry: dahasına rasgelesin..:)

5. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok teşekkürler Kadir abi.hepimize rasgelsin inşallah.:)

6. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler . güzel balıklar afiyet olsun

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Aslıhan kardeşim,:) :) :) çok güzeller.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Tebrikler yine güzel av. Sen raporları yazdıkça ben kurtlanıyorum. Şeytan diyor atla otobüse bi atçek yap gel...

9. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    beklenen gün (an) gelecekse çekilen çile kutsaldır demiş bir arkadaş. nasıl da iyi demiş. o an ordan ayrılsaydın abi balıkları alamayacaktın :). çektiğin çile kutsalmış yani :D tebrikler. daha niceleri oltana gelsin :)

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Çok güzel balıklar, tebrik ederim. Islanmanıza değer bir av olmuş.

11. carsisamet

carsisamet samet

güzel balıklar abi afiyet olsun livatya tarafındaki kırmızı fenerin ordan mı aldın orda herkes kaşık atıyor da

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine sağlık olsun üstadım.

Süper olmuş.

Daha bol ve bereketli avlar olur inşallah.

Rasgele.

13. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Aslıhan bey öncelikle bu güzel balıklar için tebrikler. Perşembe günü akşam üstü bandırmaya uğradık. Daha önce hiç görmediğim bir yerdi. Biga dolaylarında üç gün levrek peşinde koştuk. Ne yazıkki tek bir levrek göremedik. Yemli takımlarımıza sadece mırmır ve çupra geldi. Çupralar küçük olduğundan hepsini geri bıraktık. Mırmırlar ise fena sayılmazdı. Üçüncü gün öğlen saatlerinde avlağı terk ettik ve yolumuzun üzeri olduğundan bandırmaya girdik. Yeni mendirek fenerinden şansımızı denedik.Çeşitli kaşık ve sahte denedik fakat lüferi yakalama şansımız olmadı. Gerçi etrafımızdaki hiç kimse balık alamadı. Kısmet değilmiş. Ancak Bandırmayı görmüş olduk. Gayet modern bakımlı bir şehir. Belki başka bir sefere balık tutmak nasip olur.

14. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Sağol Sonay kardeşim daha iyileri sizlere rasgelsin:)

Sağol Orhan abi.Bu balığın kaşıkla avı adeta amatör balıkçının imtihanı gibi birşey.Sabır,yöntem,inat ve doğru malzemenin doğru ölçekte harmanlanması gerekiyor sanırım bu karışımı da tutturmak her daim mümükün değil elbette.Sevgi ve saygılar bizden.

Ahmet abi atla gel diyeceğim ama sabahları buradaki durumları bir görsen ''bu ne yok artık'' dersin.Sabahaın köründe mahşeri bir kalabalık ,sorma gitsin.Tartışmalar, yer kavgaları filan da cabası...Anlamak zor:( :confused:
    Yüzde yüz haklısın Caner kardeşim bekledik ve buna değdi:)

Teşekkürler Kerem abi ıslanmak buna değerdi doğrusu.Eskilerin bir lafı varmış kibarca söylersek; pantolonu ıslatmadan balık tutulmazmış diye.Herhalde benim durum buna denk geliyor:eek: :)

Sağol Samet kardeşim balıklar oradan değil ne yazık ki.O taraf bana ters kalıyor.Zaten nereden çıktığı da çok mühim değil.Sabah gün doğumu anında bir tavı oluyor balığın, o saatte nereden atılsa yapışacak kaşığa lüfer.Gelgelelim kaşığın geleceği derinliği ayarlamak,kaşığın düşeceği yerin uzaklığı ya da yakınlığı, meradaki yemlik balığın durumunu iyi gözlemek te gerekli bence.Bir özel mesaj atarsan şimdi etraflıca konuşur tanışırız ben bir samet kardeşimi biliyorum ama acaba sen misin?

Rica ederim abi sağolasın, sizlerin bilgi ve tecrübelerini kılavuz ediniyoruz çoğu kez.Paylaşımlarınızla dağarcık olarak zenginleşiyoruz adeta eksik olmayın.

Teşekkürler Bülent abi.Anlatttıklarınıza göre az balıklı ve bol keyifli bir av gezisi olmuş sizinki.Kısmetiniz başka zamana demeki.İnşalah bir dahaki sefere tanışma ve birlikte avlanma fırsatımız olur.Rasgele.:)

15. carsisamet

carsisamet samet

abi özel mesaj atamıyorum çünkü yeni üyelere forum izin vermiyor anca mailleşirsek olabilir ayrıca beni tanımıyorsun ben bandırmanın dışındayım yeni hastanenin karşısındaki mahallede

16. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    tebrikler aslıhan güzel lüferler dün 6 adet balık tuttum demek isterdim ama :) 3 palamut 3 lüfer kaçırdım dışarı çıkardım ama alamadım idk idk

17. cipura

cipura

Favori Kamış:
    Gerekli donanim mevcut...
    En İyi Avı:
    Kaya baligi 12 kilo...
    Tebrikler balıklar çok çekici duruyor niceleri denk gelir inşallah. Gece gece karnımı acıktırdı :D Bayram gelse, birde 10 gün olsa da doya doya balık tutsak :)

18. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkürler Bülent abi.Balıkları kaçırma konusunda senle aynı kaderi paylaşıyoruz:)
    Dün ve ondan önceki gün sabah tavlarında ilk 10 dakika içerisinde 2 ya da 3 lüfer daha sudan çıkmadan kaşıktan kurtuluyor.Böyle olunca kaçırdığım balık sayısı yakaladığından az oluyor.
    Bana göre bunun sebebi lüferin kıyıya çok yakın olmasından kaynaklı:rolleyes: .
    Yemlik diye tabir edebileceğimiz balıklar (İstavrit v.s.) şu anda neredeyse kayaların üzerindeler, yakındalar yani.Lüfer de onların dibinde ,1-2 metre yakınımızda...Bu mesafede kaşığa saldıran balık bana göre iğneleri tam olarak kavramış olmuyor.Tek iğneden ya da dudak kıyısından gelişi güzel yakalanıyor.Sudan çıkışta verdiği mücadele o nedenle çok uzun sürmüyor; ya kayaların arasından kovayı göremeden kayıp gidiyor ya da sudan çıkmadan kurtuluyor.:( Bir de balığın bu kadar yakında olması ile poyraza karşı attığımız kaşıkların ağır olması nedeniyle kıyıya çok yaklaştırdığımızda kaşığın yeteri kadar hareket gösteremeyerek dibe çökmesi av şansını düşürüyor bana göre.
    Kurşunsuz sade rapala kullanımı bir çözüm gibi görünse de dip dibe kaşık atılan bir ortamda bu çok çok zor.Aslında denenebilse çift iğne oluşu nedeniyle daha da avcı olabilir.
    Bu arada dün itibarı ile aldığım 3 sarıkanattan sonra yıllık izni bitirdim ve bugün iş başı yaptım.Uzun süredir geçirdiğim en bol avlı izin oldu diyebilirim:eek:

Teşekkürler, İnşallah dilekleriniz gerçek olur bu balık bu sene inşallah kıyılarımızda uzun kalır, gırgırlara getirilen sınırlamaların bir miktar da olsa işe yaradığı kanaatindeyim.Selamlar rasgele.

19. eagle

eagle İsmail KARTAL

Favori Kamış:
    Remixon-Alba Star 3233
    Favori Makine:
    Banax Sx 3000-4000
    En İyi Avı:
    Minekop 4-5 Kg.
    Tebrikler kardeşim. Çok güzel balıklar.

20. Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Çok teşekkürler İsmail abi, önümüzdeki günlerde daha güzel avlar olacak inşallah.Sizlere de rasgele:)