Cuma akşamı tesadüfen mustafa(bandırmalı) abimi gördüm,biraz sohbetten sonra haberleri dinlemeye başladım:lüfer yok,palamut tek tük,minekop bayağı verimli av veriyor. abi dedim hafta sonu ne gün müsaitsin bir denemede biz yapalım pazar saat:15-00 de anlaştık mekanımız her zamanki minekop merası. saat 14:30 da meradayım etrafta çok balıkçı var ama balık yok hayırlısı deyip oltaları yemleyip doğru suya bekle bekle ne gelen var ne giden saat 16:00 mustafa abim geldi şimdi ortalık şenlenecek dedim içimden.oltalar bu sefer taze sülünezlerle yemlenip doğru suya yine vuruş yok saat 17:00 hava karardı umutlar tükenirken yem tazelemek için çektiğim oltamda bir ağırlık 1.balık gelmişti bu sırada mustafa abinin alarm çaldı tamam dedik balık açıldı. gelen izmarit efendi boyundan büyük kancayı yutmuş bide alarmı çaldırıyor. birazdan mustafa abim ben gidiyorum murat dedi bana bu kadar yeter olur abi bende kalan 3 sülünezi harcayıp kaçarım.beş dakika sonra kamışın biri selamı verdi hemen kıyıya çektim gelen minekop birinciyle aynı ölçülerde ama iğneyi öyle bir yutmuşki çıkartmak ne mümkün onunla uğraşırken diğer kamıştan gelen sesle irkildim.kamışın üstüne atladım gelen balık 44 cm lik son ve en büyük balıktı akşam ayazı iyice arttı yemde bitiyordu zaten bu kadar yeter yarabbi şükür deyip evin yolunu tuttum. herkese rastgele.
Off maaşallah diyelim Murat abi balıklar gayet güzel, ellerine sağlık.Fenerde aynı saatlerde kaşık sallıyordum ben de ama aklım oradaydı. Bu yıl fazla bakamadık minekopa kısmet bakalım.Tebrikler.
Tebrikler üstad güzel bir av olmuş cumartesi günkü çinakop takımıma benimde ilk takılan izmarit efendi olmuştu demekki bu aralar izmaritler bize şaka yapıyorlar
eyvallah bülen abi şeytanın bacağını kırdık sonunda. bide çipura yakalarsak mustafa abim sen ve ben bu iş oldu demektir
hafta sonu tatillerini iyi değerlendirmek lazım şayet varsa tabi tatil. birgün sizede vurabilir böyle balıklar rastgele
yaa murat bide hayıflanıp duruyordun minokop tutamadım diye bak ben gittikten sonra coşmuşun maşallah