cuma günü murat kardeşimin (akçay)abi ben bandırmaya geldim diye haber vermesine ilk sorum kaç gün kalacağın oldu (dur durak bilmiyor bu ) pazartesi sabahı onca uykusuz ve yol yorgunluğuna rağmen yinede kendimizi avlak yerinde bulduk pek fazla vuruş olmamasına rağmen muratın atçek için kamışı bırakıp ayrılması ve arkasından balığın kamışı suya devirmesi ve orada bulunan bülent dostumun kamışı eline alıp kolunun ters olmasına rağmen çekmeye çalışması ve taktırıp kopartması dışında o gün kayda değer birşey olmadı bereket ben salı ve çarşamba günlerini işim olduğundan yıttımama bülent ve murat boş durmamışlar dağdaki gölete bile gitmişlersalı gecesi muratın abi mırmıra gideceğim nereye gideyim deyince yeni gelen haberlere göre tavsiye ettiğim avlakta bir mırmır alarak şişkinliğini biraz olsun indirsede perşembe günü yine ekiple hem balık avlayalım hemde kayığı tamir ederiz diye avlak yerine gittik gelen bir karagöz(fotoları muratta ekler) dışında yemlerde erken bitince mecburen kayık tamiratına başladık gerekli kesme işlemlerini yaptıktan sonra yarında (bugün için)polyester işlerini bitiririz diye anlaştık ve cuma sabahı yine avlak yerine uğradık hava bayağı rüzgarlı olsada yemler bitene kadar mecburen kalacaktık muratın bu arada yasak olan iskeleye gidip bir çupra çekmesi ve oynaması görülmeye değerdişişkinliği anca geçti) fakat bu sevinci kısa sürdü gelen görevli üsteğmen kibarca yasak olduğunu uyarması yanımıza döndü ve üsteğmenle yaptığımız muhabbet esnasında bizlere yengeç tavsiye etmesi ve nasıl takılacağını gösterirken (benim kamış bi ara kayaların üzerine düşmesi ben rüzgardan düşmüştür diye düşündüm)ve kullandığı takım hakkında bilgi verdikten sonra tam giderken gözüm yine kamışa takıldı baktım kamış kol bastı havasına girmiş çekmeye başlayınca gelen baya ağır ve mücadelesi güzel kıyıya geldiğinde 2 tane güzel çupra oltanın ucunda gözüktü ve yemler erkenden bitince murat kardeşim ıstanbula(gittiğinden hala şüphem varya) doğru bizde yarım kalan işlerimizi bitirmek için erdeğe gittik murat kardeşim yine balığı az muhabbeti güzel dolu dolu bir 7 gün geçirdi gelelim bendeki fotolara Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us bülent dostumun bensiz aldığı sivri burun Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
mustafa abi ilk tebrik benden gelsin şu balık avında kamışın kolbastı yapmasına bende hayranım tebrikler abi
Abi yapma böyle şeyler yaa, istifa ettireceksin beni işten. Ne onlar öyle çipura, sivri burun falan, aklımızı alıyorsun burada. Abi tuza yatır onları tuza
teşekkürler ahmet balıkçılığın en güzel yanı zaten kamışın kolbastı oynar hali inşallah zafer her zaman böyle olmuyor malesef eee ne yapalım yücel ne varsa gene bizim avlaklarda var ne yapalım hakanım arasıra böyle güzel şeyler bizede denk geliyor işte folyaya fırına yatırdım hakanım folyaya fırına
Dolu dolu bir hafta geçirdik Sevgili abilerime burdan çok çok teşekkürler. Onlar olmasa bu balıgın keyfi çıkmazdı.Ayrıca Barkın kardeşimi de unutmamak lazım, söylediği umut verici ve şans içerikli sözler olmasa temelli elim boş dönecektim Bandırma'nın bunaltıcı, nemli sıcağında gerçekten insan üstü efor sarfederek balığı kovaladık.Kısmetimiz bunlarmış...İşin acı tarafıysa gerçekten balık populasyonunda ciddi azalma var.
Abi tebrikler Domates, biberli yapmıştık biz geçen sene tadı damağımda, deneyin mutlaka... devamını dilerim.
Tebrikler Güzel av Muhteşem manzara Şahane dostluklar. Oltanızda balığınız yanınızda dostunuz eksik olmasın.
Abi bu sene inşallah bi Bandırma yapacağım.Bana da bu sene bi çupra tutturmazsan hatırım kalır bilesin.
Mustafa abi,Bülent abi ve Murat kardeşim.sizleri öncelikle tebrik ederim. Bu sefer hafta oldukça verimli geçmiş,tabii mevcut koşullardaki balık azlığına göre Çipura,karagöz,mırmır görülebilecek balıkların hepsi var raporda bir sazan eksik oda kısmet ne diyelim.Balıklar sayıca az olsa bile boyları ya da irilikleri oldukça iyi bence.Nem ve sıcak nedeniyle sıkıntı çekilse de finalde alınan balıklar herşeye değer... Sizleri kutluyorum,hepbirlikte dahasına rasgele...
teşekkürler ibrahim sizlerede daha iyilerinin gelmesi dileğiyle nihat kardeşim benim biraz istanbulda kuvvet depola bakalım gel fatih kapımız her zaman açık mutlaka deneyeceğim tabi bidaha tutabilirsem teşekkürler kazım inşallah sizlerede denk gelir böyle güzel avlar fırsatını bulursan her zaman beklerim barış durmak hele hele bana hayatta yakışmaz eyvallah aslan kısmetimizde bunlar varmış her zaman derim günde alınan 4_5 vuruş zamanında tasmayı atarsan her zaman balıkla dönmen az çok olur