Cumartesi günü ziyaret amaçlı gittiğimiz Bandırma da önceden tedarik ettiğimiz taze boru kurtlarımızı alıp eşkine avına niyetlendik. Fakat hava ve deniz olta atılmasına müsaade etmeyecek kadar kötü. Bu sırada bakarken Bandırma lıların minekop merasında Mustafa abiyle tanışma fırsatımız oldu. Kendisini önceden forumlardan takip ettiğim için tanışıp onun bilgi ve tecrübelerinden faydalanalım dedim. Mustafa abi hemen yeni takım hazırlayın (köstek misinasını bile kendisi verdi) deyince yem almamız gerektiğini söyledim. Bu saatten sonra bulmamızın zor olduğunu söyleyip hemen kendi yemlerinden verince bizde teşekkür edip oltaları suya gönderdik. Yaklaşık 1 saat sonra kamışta hareketlenme olunca elime almamla balıkla mücadelemiz başladı ve sonuç 60 cm 2.2 kg lık güzel bir minekop. Mustafa abiyi hemen çağırıp kendisine tekrar çok teşekkür ettik. Bu balık onun sayesinde gelmişti. Kendisi bi süre sonra ayrılırken iletişim bilgilerimizi paylaştık ve gittikten 5 dk sonra kamışta yine hareketlenme ve kısa bir mücadele sonucu 42 cm lik küçük olan geldi. Yemimiz az kalmıştı ve onlarda bitince avı sonlardırmak zorunda kaldık. Umarım fırsat olurda tekrar Mustafa abiyle orda avlanma fırsatı yakalarım. Herkesin avları daim olsun.
Tebrikler, gerçekten de çok güzel balıklar. Böyle giderse Bandırma minekop turları başlayabilir Bu boyutlarda balıkları tutmak çok keyifli olsa gerek. Bir de merak ettiğim (hiç yeme fırsatım olmadığından soruyorum Minekop lezzet olarak nasıl? Daha irilerini tutmanız dileği ile..
cok guzel baliklar tebrik ederim Omer bey eger bir daha gitme firsatiniz olursa limanin icine degil de taslardan disari livatya koyuna dogru olta atabilirseniz cok daha verimli av yaparsiniz. o civardakilere 3-4 yil once burdan 1 metreye yakin minekobu sarapci nedeniyle elinden kaciran kim derseniz size hikayemi anlatirlar )))) Erdem bey lezzet olarak minekop kalibinin baligi degil. ben her turlu sekilde denedim pisirmeyi. kizartarak felaket oldu. firinda tereyagli vs vs ile ehh iste. ama dedigim gibi oyle aman aman bir balik degil. eskina veya lufer veya karagoz un yanina bile yaklasamaz lezzet olarak.
Teşekkür Ederim.Gerçekten keyifliydi. Serhat arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum lezzet bakımından. Fırında yapıldı domates-soğan ama lezzet kişiseldir diyelim. Daha iyileri sizlere kısmet olsun:thumb: Teşekkürler daha iyileri sizlere kısmet olsun:thumb: Serhat teşekkür ederim. Dediğim gibi gitmedeki amaç tarif ettiğiniz yerden atmaktı ama hava çok kötü rüzgardan ve dalgadan durulacak gibi değil. Ama kısmet böyleymiş diyelim Mustafa abi olmasa boş dönebilirdik. Lezzet olarak hemfikirim lüferi tek geçerim:thumb: Umarım daha iyileri sizlere kısmet olur...
ne meşhur yermiş arkadaş paso trofe minekop yapıyor bandırmaya yolum düşse nerde olta sallıyacağımı dahi öğrendim artık tebrik ederim çok güzel av yapmışsınız afiyet olsun
Kadir ocak ayi ortasinda ordayim gel hem misafirim ol hem minekop yapalim hem levrek tarayalim )) levrek muamma ama minekop ve eskina garanti
ömer rapor jestin için teşekkürler kardeşim bakıyorum ben gittikten sonrada balık almışın zaten mera bu sene misafirleri hiç boş döndürmedi desem yeridir hem seninle tanışma hemde güzel bir ava sebebiyet vermenin mutluluğuda bana yeter kendine iyi bak kardeşim
Senin yaptığın jestin yanında lafı olmaz Balık senin gitmeni beklemiş sen yanımızdan ayrıldın balık geldi. İlkinin ardından çok zorlamadı ebat olarak, zaten son yemle geldi bizde senden sonra ayrılmak zorunda kaldık. Kısmet olursa tekrar görüşebilmek ümidiyle. Kendine iyi bak Mustafa abim.
Tebrik ederim kardeş. Bu arada Mustafa abi bi tanedir. saygılar abi. (2010 kapaklı organizasyonundan Taner).
taner nasılsın be kardeşim keşke yeniden bir org gerçekleşsede senin o güzel sesinden o güzel nameleri yeniden dinleyebilsek
Merhaba taner... 2 sene geçmiş demek... idk vay be nede çabuk geçiyor zaman ...! idk 2 senedir ikinci kapaklımı..! kapaksızmı! organizasyon olur diye boşuna beklemişiz demekki... idk Sen nasılsın, iyisindir inşallah...! kapaklıdan kimleri görebiliyorsun bursadan, onlarda iyidir umarım... Selâm ve Sevgilerimle.... mrsparkle