Merhabalar. Havaların iyice soğumaya başladığı bu günlerde, hiç ara vermeden yaptığım at-çek tarzı avlarıma devam ediyorum. Sabah 04.30’da uyandığımda yağmura gebe bir hava ile karşılaştım. Bir an tereddüt etsem de yağmurluk takımımı giyip kıyının yolunu tuttum. Daha sahile varmadan yağmur atıştırmaya başladı bile. Poyraz da hatırı sayılır derecede sertti. Uzunca bir süre bir kenarda oturup köy ekmeği ve kelle peynirinden oluşan mütevazı kahvaltımı ettim. Yağmur daha da çoğaldı. Sabah ezanı okunduktan sonra yağmurun azalmasıyla hazırlanıp meraya yetiştim. Deniz, aşırı dalgalı olduğu için levrek yapması muhtemel bir merada, uzunca bir süre at-çek yaparak şansımı denedim. Olmadı. Bir süre sonra oradan ayrılıp kıyının farklı noktalarında olta atarak denemeler yaptımsa da başarılı olamadım. Hava iyice aydınlandıktan sonra bir noktada sabit avlanmaya başladım. Bir ara oltama güzel bir sarıkanat geldi ama kıyıya çıkarmak nasip olmadı. Bundan yarım saat sonra ise oltama yine bir balığın bastığını hissettim, inşallah dedim bu defa kofana geliyor. Evet, oldukça kuvvetli bir balıktı, kısa bir mücadelenin ardından suyun altındaki parıltıyı gördüm, maalesef kofana değildi ama güzel, iri bir palamuttu oltama gelen. Balığı alınca boş dönme endişesi, yerini sevince bırakmıştı. Bir iki saat daha kıyıda takıldıktan sonra tek palamudumla evin yolunu tuttum. Herkese selamlar, rastgele.
Çok sağolun, teşekkürler kısa günün karı diyerek paylaştım.Yarın sabah kısmetse yine sahilde olacağım, daha düşük bir rüzgar olacak.Son iki gündür durum nasıl bilmiyorum ama yarın için ümitliyim.
tebrikler çok güzel bir palamut fotoğraflar zaten mükemmel katalog çekimi gibi olmuş ellerinize sağlık daha iyileri rast gelsin
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Bu günlerde fırsat buldukça avlarıma devam etmekteyim.Anlaşılan o ki bu yıl kolay kolay sezon kapanmayacak.geçen yıl bu zamanlarda çoktan takımları toplayıp paydos etmiştik.
Tebrikler Aslıhan, makinede kullandığın ip misina mıdır? spin ile Bandırmanın rüzgarında atışlarda düğümlenme veya mesafe sorunu oluyor mu?