Bandırmalı ve paşalimanlı dalan

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında paşalimanı tarafından paylaşıldı.

1. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    Merhabalar bandırma veya paşalimanı adasında dalan zıpkıncı arkadaşlar varsa merhabalar ben dalmaya 2 gün sonra ilk defa başlıyacağım bana dalma konusunda yardımcı olup benide bir kaç dalışınıza ortak ederseniz çok memnun olurum teşekkürler gsm
    sıfır54beş 256 seksendokuz 86

2. yekialem

yekialem burak

ben avşa adasında yazları balık tutarım.kışın paşalimanı fazla iddialı bence.heralde adalısınız.bol şanslar...

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Daha once hic dalmamis biri olarak oncelikle serbest dalis sporunun nasil birsey oldugunu ogrenmeniz gerekir. Buna forumdaki eski paylasimlari okuyarak baslayabilirsiniz.

Her eline zipkin alan dalis sporu yapiyor demek degildir elbette. Kendini zipkin avcisi sanan, kendisi gibi cevresindekilerin de canini hice saydiginin farkinda olmayan bir suru insan var malesef. Onlardan biri olmak istemiyorsaniz, bu isi ogrenmek icin dogru yerdesiniz.

Bu isi okuyarak, sorarak ogrenmek, dalista karsilasilabilecek risklerin, tehlikelerin farkinda olmanizi, hangi tedbirleri almaniz gerektigini bilmenizi saglayacaktir.

Zira bu is aceleye gelmez, hic birsey insan hayatindan daha degerli degildir.

Guvenli ve keyifli avlar dilerim.

4. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    Bence dalmaya yeni başlıyorsanız özellikle kış aylarını tercih etmeyiniz...zira sonuçta suyun altı bizim dünyamız değil...türlü zorluklar var...

basınç, su altı yüzerlilik, küçük çaplı tehlikeler, soğuk hava....en iyisi yaz aylarını beklemeniz...ve unutmayın ki özellikle acemi dalgıçlar için ( ağırlık kullanılıyorsa ) derinlere gittiğinizi hiç farketmeyebilirsiniz...yani sanırsınız 3-4 metredeyim ama bir bakmışsınız 10-12 metreye gelmişsiniz...

İlk olarak serbest veya tüplü dalışı öneririm :)

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Arkadaşlar,
    Bir konuya kendimce açıklık getirmek istiyorum. 4 metre fiber sandaldan bahsederken, tekneyle şöyle açıldım, böyle balığa çıktım diye bahsedilen bir ortamdayız maalesef. Burada da arkadaş heves etmiş zıpkın kullanıcısı olmak istiyor anlaşılan. 1 - 2 metre derinliklerde, kıyılarda dolaşarak, bu keyif alınır. İllaki 8-10 metre aşağılara inmeye gerek yok. (tabii ki inilirse bambaşkadır). Dalmak çok profesyonelce bir şey. Küçük denemelerle alışmak lazım. Kazasız belasız avcılıklar dilerim.

6. paşalimanı

paşalimanı rahman

Favori Kamış:
    lıneaeffe
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    genel eşkina 1 kg
    teşekkürler

bir alt forumdada usta dalgıç bilgileri diye bir konu daha açtım eskiden midye işi yapıyordum 8 mm tecnusub elbisem vardı arada kulaklarım cınlar bende burnumu tıkayıp hava üflerdim rahatlardı kulaklarım daha derine inerdim indikçe aynı yöntem daha da rahatlatırdı yukarıya çıkarken hiç ani hareket etmeden tek palet hareketiyle kendiliğimden süzülürdüm yukarıya insan doğuştan bir tecrübe sahibi değildir her bilgi sahibi yaşadıkça öğrenip bilgi sahibi olmuştur bizde bir heves edip böyle bir zevke girmeye çalışıyorum tabii ustalar daha iyi bilir fakat benim amacım 10 veya 100 metre değil sadece şafak vakti kıyı kumsalları ve bir kaç kayalıklı kıyılar önce buralarda atış yaparak ve dalarak kendimi yetiştirip öyle ustalaşabiliriz belki ve dikkat edersek konuda dalan arkadaşlar ortak edermisiniz diye konu açtım ustalarla dalan bir insan sıkıntı yaşamaz bence insan sevdiği için ölümüne gider emeklerinize sağlık.

7. skolbas

skolbas Serhat KOLBAŞI

Favori Kamış:
    Elegance
    Favori Makine:
    Oasys 8000
    En İyi Avı:
    tavalık alabalık 300 gr şimdilik :))
    evet bence de küçük denemelerle başlamak lazım...