BANDO kamış... bilen var mı?

Konu, 'Kamışlar' kısmında erols tarafından paylaşıldı.

1. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Merhaba, arkadaşlar!
    Bu aralar yeni bir kamış almayı düşünüyordum ve tesadüf bu ya... bu gün bir arkadaşım yeni evine taşınıyordu ve ben de ona yardıma gitmiştim. Taşıdığımız kolilerin birinin içinde 3 adet yepyeni kamış olduğunu görünce ve kendisinin de balıkçılıkla ilgilenmediğini bildiğim için ona bu kamışların kime ait olduğunu sordum. Kendisi uzun yıllar yurtdışında çalışmıştı ve bu kamışları yıllar önce yurtdışından aldığını fakat hiç kullanmak nasip olmadığını, orada kolinin içinde unutulduğunu söyledi. Kamışların üzerinde hiç duymadığım bir marka adı yazıyor (BANDO) ve uzunlukları 2.70/3.00/3.30 metre. İstersem bu kamışları bana verebileceğini söyledi...
    Arkadaşlar, aramızda BANDO kamış kullanan veya bu kamışlar hakkında bilgisi olanların tavsiyelerini rica ediyorum; bu kamışları almaya değer mi ve kaç para ederler?

2. jukı

jukı murat ocakçı

Benim bir arkadaşımın kullandığı çokta memnun kaldığı bir kamış 10 yıl kullandığını söylüyordu,kargözde,kofanada banamısın demiyordu diyordu,banada birhak düşerse bende almaya talib olabilirim.

3. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    bando kamış hakkında

bando = banax
    Bando günümüzde kullandığımız banax markalı ürünlerin ( makina ve kamış )
    eski adıdır :)
    Bando kamış ve makinalar yanlış hatırlamıyorsam 90 lı yılların başında sanırım 1992 gibi Türkiye pazarına girdi o zamanlar Daiwanın Koredeki fabrikalarında Daiwa ortaklığıyla üretiliyorlardı. Kalite olarakta Daiwayla hemen hemen aynıydılar. Daha sonra Daiwa ortaklıktan ayrıldı ve bunun sonucunda fabrika isim değişikliğine giderek Banax adını aldı. Bu kamışların kısaca hikayesi böyle eğer elinizde bir bando kamış varsa bunun değerini bilin derim gerçekten 10 numara kamışlardır ve her yola gelirler benim elimde 1995 yılında aldığım bir tane mevcut modeli Bando Blackwidow 3.20 kesinlikle tavsiye ederim :)

4. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Murat Bey, ilginiz için teşekkür ederim! Bu gün kısmetse kamışları almaya gideceğim... eğer kamışlarda bir fazlalık olursa sizi mutlaka bilgilendireceğim.

5. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Barış Bey, verdiğiniz değerli bilgiler için size teşekkürlerimi sunuyorum!.. Benim için gerçekten çok yararlı oldu. Ellerinize sağlık, tekrar teşekkürler!

6. jukı

jukı murat ocakçı

Asıl alakanızdan dolayı ben teşekkür ederim.

7. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    Bando Dedinmi Duracaksin Bende 3.60 Cm Var Tam 7 Seneyi Geçti Kullaniyorum Hiç Bir Kamişa Ve Markaya Değişmem