Baraj da bot ile turna avı için yardım.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında yasarankara tarafından paylaşıldı.

1. yasarankara

yasarankara

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan tahmini 1 kg
    Baraj da bot ile turna avı yapmayı düşünüyoruz. 4 kişilik botlar uygun mu bir de bot ile avlanmak yasak mı veya ne gereklidir. Şimdiden teşekkürler.

2. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Turna avlamak için öncelikle Nisan ayını beklemen gerek. Çünkü 31 Mart'a kadar turna avı yasak.
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

3. yasarankara

yasarankara

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan tahmini 1 kg
    Eyvallah hocam onu biliyoruz da bot ile avlanmak hakkında biraz bilgi verebilirmisin.

4. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

Amatör Amaçlı Yapılan Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Sirküler, Yeni Adıyla 1/2 Numaralı Tebliğ

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar

İçsularda amatör avcılık

(9) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.

(10) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

bende çok araştırdım şu ürünler en ekonomik ve özellikle motor çok sessiz olduğu için çok iyi iş yapar ben aldım bot göl için çok ideal ama denizde ne motor ne bot iş yapmaz sadece göl ok..

bot iki kişilik zorlarsan 3 kişide olur
    http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-PRO-IB285

motor 1 beygir güç üretiyor sadece tatlı suda kullanılıyor ekonomik ve etkili bi çözüm Benzinli motor çok ses yapıyor gölde iş yapmıyor zodiak tipi botlArsa hep çok pahalı hemde koyacak yer olmuyor bagaja sığmıyor bu takıı al ben aldım ve iyi balık aldım
    http://www.sahibinden.com/optimax_e...takma_aparatiWQQaXQQ5412379WQQpXQQdisplayitem

6. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Kapulukaya köprüküy ve kesikköprüde avlanabilirsin diğer yerlerde kullanıma izin verilmediğini duydum kesin bilgisi olupta paylaşan olursa bizlerde bilgi sahibi oluruz

7. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    selamlar. genellikle göllerde benzinli veya mazotlu motorlara pek sıcak bakılmıyor. nedeni suyu kirletmesi. ayrıca çok ses yaptığı için balıkları ürkütmesi de var. bir de bu tip motorlar çok pahalı 1500 ytl den başlıyor fiyatlar. en ideali elektrikli motorlar. hem sessiz hem de ucuz. ama ne varki bunlar için en az 15 kg. ağırlığında olan bir aküye ve bir de tabi bu aküyü şarj edecek şarj redresörüne ihtiyaç var. nerden baksan motor+akü+redresör = 750 ytl ye mal olur. gene de hesaplı sayılır. akülü motorların tercih sebebi çok sessiz olmalarıdır. yalnız aküler çabuk bitiyor. sürekli kullanımda 2-3 saat içinde akü tükeniyor. o yüzden yanınızda mutlaka kürekleriniz de olmalı. botla turna avı her zaman avantajlıdır. kıyıdan ulaşılamayan yerlere çok rahat ulaşabilirsiniz. böylece av şanşınız çok yükselir. her şeyden önemlisi size şiddetle bir tavsiyem olacak : yanınızda mutlaka ama mutlaka "CAN YELEKLERİNİZ" olmalı. suyla şaka olmaz. ratgele.

8. Ergün Altuntaş

Ergün Altuntaş

Yaşar bey,

Öncelikle alacağınız botun bir kere alınacağını ve en az 8-10 sene kullanılabilecek nitelikte olmasını sizde tahmin edersiniz. Alimünyum yada tahta taban zodiac tipinde olmasında yarar olacaktır. Mutlaka her seferinde 3-4 kişi av yapacaksanız, alacağınız botun 5-6 kişilik olmasında fayda vardır. İnanın geniş bir botta av yapmak daha fazla keyif verecektir. Avlanan kişilerin malzemeleri, yiyeceğiniz v.b. Sizinde bildiğiniz gibi botun içideyken kullanacağınız kamış boylarının 2 m'nin altında olmasında fayda olacaktır, diye düşünmekteyim, Ayrıca diğer arkadaşaların belirttiği gibi sizinde tahmin ettiğiniz gibi önce "Can Güvenliği=Can Yeleği" size alacağınız botla sezonu açtığınız 1 Nisan günü kazasız ve keyifli avlar temenni ederim.

Rasgele oltacı.

9. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    eger bot kullanacagınız gölet veya göl içme suyu olarak kullanılıyorsa kesinlikle yasak ama sulama göleti veya barajsa oda en yakın köylülerin insafına kalmış bişey :)

10. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    resimdeki bota baktımda cok ucuz motorla 800 ytl gibi ..ne kadar dayanıklı saglam bilmiyorum ama alınabilir.