Merhaba arkadaşlar bingöl kiği ilçesine gidicem yazın. Bir adet baraj var yeni yapıldıda gecen sene kuzenlerim gitmişti ozaman baraj yapılmadan once bir selenk koprusu denen bi yer var ordan balık tutuyorlardı bu sene sular baya bir yukselmiş neler olucagını hic bilmiyorum ve orada ne tur balıklar oldugunu ve bingol kiğı ilçesinde daha gidilecek biryerde bilmiyorum. konuyu acmamdaki amak ben bu barajda ; 1-ne tur balıklar tutabilirim 2-barajın hızlı akan yerindemi yoksa baraj golunun oldugu durgun alandamı balık tutmalıyım 3-barajın hızlı akan yerindeki balıklarla durgun yerdeki balıkların cinsleri farklı olurmu(yani hızlı akan yerdeki balık durgun yerdede olurmu yada tam tersi) 4-devlet bu barajı yeni bitirdiği için bi balıklandırma yaparmı(turna-yayın vb balıklar) kuzenler kırmızı bolgede tutmuş ama buyuk ihtimalle suanda orası sular altında (ve o kırmızı bolgenin suya bulusan kısmında yukardan en fazla 5 metre genişliginde bi dere birleşiyo) Simdiden sorularıma cevap veren vermeyen herkeze teşekkur ediyorum
Valla Şuan müsait değilim tam bılgıler sunamıyacagım ama dıyecegım tek şey var resimdeki görüntüden benım anladıgım DSİ oraya mühürü koyar balık tutturmaz baraj kapagı önunde tutmak saten yasakmiş . Su çok şiddetli