baraj kıyısında dalga ile köpürme

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında karateci tarafından paylaşıldı.

1. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    slm arkadşlar, bizim bucak ilçesinde kestel ovasını sulama amaçlı onaç barajı var. ortalama boyu 3 km, eni: en geniş varsa 600-700m dir. suda geçen sene dalgayla köpürme olmazken varsa az. bu sene normalde bir sey yok dalga çıktımı suyun dalgayı vurduğu kıyı şeridinde kolum kalınlığında, kıyı boyunca uzanan köpük oluşuyor. genel anlamda su durgun,devir dayim zayıf. geçen sene buranın 4-5 sefer balığını yedim bu sene köpüğü görünce yemeyi dşünmüyorum demiştim geçen de bir sefer büyük sazan tutunca yedim, genelde tutanlar yiyor, köpürmeden birşey olmaz durgun,devirdayimsiz suda normal diyorlar. su renginde görünürde bir problen yok berrak değil ama çok yeşil çok bulanık bir yapısı da yok. ilçeye çok yakın olduğu için ilk terciğimiz oluyor. çvresinde köyler var, 1-2 mermer fabrikası,büyük mandıra,benzinlikler filan var. şimdi bir sızıntı duymuyorum önce köyün birinden kanalizayon sızıntısı var dediler sonra sorun halldedildi,sızıntı engellendi balık tutulabilir sorun yok dediler. şimdilerde tutasam büyük balık tutuyrum kılçığı surun çıkarmıyor. dün sahurdan sonra gittim kaçırdıklarım haricinde 2 tane tuttum(40-50)cm arası, temizledim buzdolabına koydum.( bu arada barajda sağlam kynaktan duydum 16 kg sazan tutan var,20-25 kg tutanların olduğu fotoğraflarının olduğu söyleniyor)
    Fazla uzattım galiba sorum sizce bu dalga ile oluşan 10cm daire çapındaki bu köpürme normal midir tutulan bu balıkları yesem sağlık açısından uygun olur mu?

2. fisherman_050

fisherman_050 Berke Dalgalı

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    çoğu yerde oluyor o bir zararını görmedim

3. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    denizde bile oluyor bu olay hava rüzgarsız olduğu için su kaybedemiyor diye duymuştum orası rüzgarlı mı ?

4. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    bazı günler veya bazı saatler rüzgarlı olabiliyor; işte o zaman dalgayla oluşuyor. dalga geçtiğinde de 2-3 saatte köpük kayboluyor diyebilirim.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Mehmet kardeşim, çok çok tereddütteysen, köpürme olan bölgeden ,2 litrelik bir pet şişeye numune alarak, İl Hıfsısıhha enstitüsü laboratuarında tahlil yaptırtabilirsiniz. Tabii tahlil ücretini siz karşılamak durumundasınız. Ama cüzi bir rakamdır.

6. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    Anladım abi, arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekürler.