barajda hangi kaşık av yapar?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında kafkaskartalı tarafından paylaşıldı.

1. kafkaskartalı

kafkaskartalı sami

Favori Kamış:
    BALZER-ALBA
    Favori Makine:
    BALZER-ALBAnax
    En İyi Avı:
    levrek-ZARGANA-ÇİPURA
    Değerli balıkavı dostları ben aydın kemer barajına zaman zaman balıkavına gidiyorum klasik alabalıklar var. su derinliğide baya var orada kullanabileceğim
    olta düzeneği veya hangi kaşık iş yapar? ustalardan yardım bekliyorum.:rolleyes:

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Meps Long Aglia ve meps blackfurry 3 no al, 0.25 misina kullan.
    Yeterli olacaktır.

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Rastgelsin :)

4. turna_meps

turna_meps

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    74cm turna kesikköprü,6kg sazan(1990 eymir gölü),90cm yayın kızılırmak,80cm barakuda bodrum
    çok ufak boyda silikon balık ve ya 2 numara kırmızı benekli meps denemeni tavsiye ederim yada şamandıralı takımla solucan dene derim

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Baraj göllerinde favorim mepss marka 3 no gümüş üstü mavi benektir. Tombul olandan değil ince olanlardan al. Birde DAM'ın 3 numara alabalık desenlisi favorim ve ikindi zamanı da alba sarı üstü kırmızı benek 2 numara tombul.

İlk ikisini kullanacaksan suya atıp bekle, 3-5 sn çöksün. İlk hareketi hızlı yap sonra daha yavaş bir takiple çek. Arada 1 saniye kadarçekmeyi bırak ve yeniden sar(çok nazlı geldiği durumlarda iş yaptırır)

Alba 2 noyu da güneş eğildiğinde fazla derine çökertmeden sarmaya başla.

Bakalım ne olacak? :D

6. kafkaskartalı

kafkaskartalı sami

Favori Kamış:
    BALZER-ALBA
    Favori Makine:
    BALZER-ALBAnax
    En İyi Avı:
    levrek-ZARGANA-ÇİPURA
    Teşekkürler Deneme Sonuçlarini Inşallah Görürüz..

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    bence

ufak alabalık kaşığı var pelican ın onlarr iyidir ama levrek turna alabalık hareket eden herşeye saldırır yeterki görsün çok da uçma balık için hepsi bir. biz abartıyoruz yol rapala ... modeli yok dam ın .... modeli yok 2 m dalan ı gibi. adaM paslı klasik kaşıkla 12 kilo turna tuttu yeterki balık görsün.ASLINDA BALIK DEĞİL AMA FİRMALAR BALIKÇILARI AVLIYOR DA HABERİMİZ YOK

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    SDevgili Sami
    Şimdi kaşıkla dönerlerin(spinner)ayrı tutulması gerekecektir.Kaşık dersen eğer bunlardan Cast Master,little Cleo,AbuGarcia Flamingo,Toby kaşıklar gibi kandırıcılar akla gelmektedir.Sair döner tiplerde ise muhtelif markaların,örneğin Mepps markanın dar olanlarından Comet tipinin Black Fury'si,
    Comet tipinin sarı metal üzerine kırmızı beneklisi,Kromaj rengi üzerine kırtmızı,koyu mavi modelleri,daha uzak atış ve daha dipten gelmesi isteniyorsa >Vibrax'ın muhtelif renkleri akla gelebilir.
    Sevgiler

9. kafkaskartalı

kafkaskartalı sami

Favori Kamış:
    BALZER-ALBA
    Favori Makine:
    BALZER-ALBAnax
    En İyi Avı:
    levrek-ZARGANA-ÇİPURA
    VEDAT abi ilgin için teşekkürler kusura bakmayın ben bu kaşık denen şeyi hiç elime alıp atmadım onun için sizin tecrübeleriniz ışığında daha isabetli olanı seçip öyle almak istiyorum. birde bazen köye gidiyorum orda küçük bir dere var
    oradada bir çeşit ala bulunuyor gayet küçük oluyor en büyüğü 1 karıştan biraz fazla yani 25 cm filan rengi daha çok koyu sarı ve kahve arası.. bu balığın farklı bir ismi varmı? ve bunlarda hangi kaşık iş yapar? ustalara selam balığa devam ......................................................................................

10. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Benim barajlarda favorim DAM marka 2 numara gümüş üstü kırmızı çizgili bu mepsin iğnesi küçük ve iğne boynunda plastik kırmızı bir parça var gerçekten iyi iş yapıyo