Değerli balıkavı dostları ben aydın kemer barajına zaman zaman balıkavına gidiyorum klasik alabalıklar var. su derinliğide baya var orada kullanabileceğim olta düzeneği veya hangi kaşık iş yapar? ustalardan yardım bekliyorum.
çok ufak boyda silikon balık ve ya 2 numara kırmızı benekli meps denemeni tavsiye ederim yada şamandıralı takımla solucan dene derim
Baraj göllerinde favorim mepss marka 3 no gümüş üstü mavi benektir. Tombul olandan değil ince olanlardan al. Birde DAM'ın 3 numara alabalık desenlisi favorim ve ikindi zamanı da alba sarı üstü kırmızı benek 2 numara tombul. İlk ikisini kullanacaksan suya atıp bekle, 3-5 sn çöksün. İlk hareketi hızlı yap sonra daha yavaş bir takiple çek. Arada 1 saniye kadarçekmeyi bırak ve yeniden sar(çok nazlı geldiği durumlarda iş yaptırır) Alba 2 noyu da güneş eğildiğinde fazla derine çökertmeden sarmaya başla. Bakalım ne olacak?
bence ufak alabalık kaşığı var pelican ın onlarr iyidir ama levrek turna alabalık hareket eden herşeye saldırır yeterki görsün çok da uçma balık için hepsi bir. biz abartıyoruz yol rapala ... modeli yok dam ın .... modeli yok 2 m dalan ı gibi. adaM paslı klasik kaşıkla 12 kilo turna tuttu yeterki balık görsün.ASLINDA BALIK DEĞİL AMA FİRMALAR BALIKÇILARI AVLIYOR DA HABERİMİZ YOK
SDevgili Sami Şimdi kaşıkla dönerlerin(spinner)ayrı tutulması gerekecektir.Kaşık dersen eğer bunlardan Cast Master,little Cleo,AbuGarcia Flamingo,Toby kaşıklar gibi kandırıcılar akla gelmektedir.Sair döner tiplerde ise muhtelif markaların,örneğin Mepps markanın dar olanlarından Comet tipinin Black Fury'si, Comet tipinin sarı metal üzerine kırmızı beneklisi,Kromaj rengi üzerine kırtmızı,koyu mavi modelleri,daha uzak atış ve daha dipten gelmesi isteniyorsa >Vibrax'ın muhtelif renkleri akla gelebilir. Sevgiler
VEDAT abi ilgin için teşekkürler kusura bakmayın ben bu kaşık denen şeyi hiç elime alıp atmadım onun için sizin tecrübeleriniz ışığında daha isabetli olanı seçip öyle almak istiyorum. birde bazen köye gidiyorum orda küçük bir dere var oradada bir çeşit ala bulunuyor gayet küçük oluyor en büyüğü 1 karıştan biraz fazla yani 25 cm filan rengi daha çok koyu sarı ve kahve arası.. bu balığın farklı bir ismi varmı? ve bunlarda hangi kaşık iş yapar? ustalara selam balığa devam ......................................................................................
Benim barajlarda favorim DAM marka 2 numara gümüş üstü kırmızı çizgili bu mepsin iğnesi küçük ve iğne boynunda plastik kırmızı bir parça var gerçekten iyi iş yapıyo