barajda ot çıktığında balık nasıl avlanır

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında kızıl sakal tarafından paylaşıldı.

1. kızıl sakal

kızıl sakal ibrahim

ben malatyalıyım yazın barajlarda ot çıkması nedeniyle balık oltalarımıza bakmıo ne yapmam lazım bi bileniniz varsa ban bilgi verebilirmi saygılar

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

tam olarak anlayamadım.

dip oltası atıyorsunuzda otlaramı takılıyor.

yoksa balıkmı gelmiyor.

Şamandralı takım denedinizmi.

derinliğe uygun stoper takarak.
    ucuna tek iğne ve mısır?

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ibrahim kardeş kendine ağır bir çapa yap (gemi çapası gibi) ve avlanacağın yeri bir gün önceden bu çapayla otlardan temizle yani oltanı atabileceğin bir koridor aç ve o koridorun içini iyice yemle oltanıda oraya at;)

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sanırım buradaki göletler gibi metrelerce uzayan ve su seviyesi azaldıkça yatıp baraja olta atmayı bırakın içinde yürümeyi bile engelleyen bitkilerden söz ediyorsun.

Ben böyle durumlarda dededen kalma fly takımıyla ilgilenen avcı ve küçük balıklarla oyalanıyorum. Başka da çaresi yok, o otları akşam biçsen sabah 1 metre büyür.

Sazlıklardan şikayetçi isen biçme etkilidir. Yada var ise mevcut aralardan arkadaşımızın dediği gibi şamandıralı oltayla avlanabilirsin.

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yakup hocam ben kemerburgazda gittiğim bir gölde şahsen dediğim yöntemi uyguluyorum güzelde oluyor ama balık oltaya takıldıktan sonra fazla gezdirmeden hemen sudan çıkarmam gerekiyor bu yüzden bazen takım kaybettiğim oluyor ama en azından bu şekilde avlanabiliyorum:)
    tabiki bizim otlarımız o kadar çabuk büyümüyor:) :)

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Üstad kesinlikle haklısın.
    Aslına bakarsan kepçe ve boy çizmesiyle avlanmaya bizim de alışmamız lazım.
    Hem oltayı atarken hem de balığı alırken kolaylık oluyor. Ama ne çare, ihtiyaç olursa alabalık soğuk sularına bile hep cengaver gibi şortla dalıveriyoruz.:p Misal ben :)

7. fuat44

fuat44 fuat

Favori Kamış:
    Albastar ,Ron Thomson 240cm
    Favori Makine:
    Abu Garcia40.OKUMA AVENGER AV-30 MAKİNE
    En İyi Avı:
    sazan 10 kg,alabalık 3kg
    malatyada balık tutacağın yer çok otsuz alan ararsan rahatlıkla bulursun. ayrıca sazan yazın genelde o otların arasında olur. :)

8. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Aytekinin de dediği gibi en doğrusu bu avlanacağın bölgeyi temizlemen olacak bu şekilde rahat bir av yapabilirsin:)

9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kasık çizmesi olayını Kemerburgaz daki göletlerde sakın denemeye kalkmayın, toprak yapısı "funda" tabir edilen türden olduğu ve göletlerin de suni olduğu düşünülürse bastığınız yerden ayağınızı kurtaramama sorunu ile karşılaşmanız olası. Zamanında bir deneme esnasında diz boyu suda kasıklarıma kadar çamura battığımı ve arkadaşların yardımıyla çıkabildiğimi söyliyim gerisini siz düşünün.

10. turna_meps

turna_meps

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    74cm turna kesikköprü,6kg sazan(1990 eymir gölü),90cm yayın kızılırmak,80cm barakuda bodrum
    Gerçekten tehlikeli bir olay bende bir keresinde kızılırmakta boy çizemsiyle avlanırken neredeyse belime kadar bir anda çamura battım arkadaşlar zor kurtardı ama çıktığımda benim dışımda herkes boy çizmesiyle geziolardı suyun içinde belli olmuyor zemin sağlam diyoruz ama bir anda saplanabiliyorsunuz çamura

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yücel kardeşim çok haklı aman ha çok dikkat hele birde yanlız olursanız çok tehlikeli benimde başıma geldi ilk kez gittiğim bir yerdi ne kadar da temkinli olsan 3,5, veya 6, adımda bir yere batma tehlikesi var:(

12. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    :) Doktorasını İngiltere'de yapan bir arkadaşım hediye etti.
    Orada evdeki fazlalıkları, eskileri evin önünde satma adeti varmış. Öyle bir yerden almış, artık kaç yıllıktır bilemem, ama eski sahibi kesin dedemden daha yaşlıdır. :)

13. simendifer

simendifer Sennur

Bravo Namık, fly takımlarını da çöpe attın ya bir şey demiyorum artık sana. :) Şu sıralar fly yöntemi ile ilgili bir makale hazırlıyorum, aşağı yukarı yarısı bitmiş durumda. Ama bunu hazırlarken yaptığım araştırmalar ve bu yöntemi kullananların bana anlattıkları doğrultusunda, bu ipler benim gözümde oldukça değer kazandı. Her ne kadar kullanmasamda, ne kadar alengirli ve zahmetli bir iş olduğunu öğrendim bu yöntemin. Malzemeler konusu oldukça ayrıntılı. İpler de bir o kadar değerli. Ve sen onları çöpe attın Namık, inanamıyorum sana. :D Pintiler demek. :p Yakup Hocam, Namık'a yağmurlu havada bile su vermemeyi teklif ediyorum size, ipleri çöpe atmış. :p

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Zaten ne olduysa o dönemden sonra oldu.
    Henüz kıraça avlamanın tadına varmadan; kuzu, orki ve kılıç peşine düşen biri için söylenecek çok şey yok bence :D