Barajlar , Akarsular Kiralanıyor Geleceğimiz Satılıyor

Konu, 'Genel Konular' kısmında tarcan tarafından paylaşıldı.

1. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
  2. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Allah sonumuzu hayıra çıkarsın önce KİT ler satıldı sonra yıllarca uğrunda binlerce şehidimizin kanının aktığı binbir mücadeleyle kazanılan topraklarımız en güzel yerleriyle can düşmanımız olanlar dahil yabancılara satıldı şimdi dünyanın kıtlığa gittiği dönemde elimizdeki su kaynaklarını satıyoruz haydi hayırlısı;
    efendilerrrr kendimize gelelim tarih tekrardan ibarettir derler ya buyrun KAPİTÜLASYONLAR GERİ GELDİ!!!
    yanlışmı düşünüyorum ne dersiniz? yanlışsam biri düzeltsin şşşşşşşt:)

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    tarkan abi ,bu enfes paylaşım için teşekkürller . Acı ama gerçek

4. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Saol kardeşim ama durumumuz malesef böyle işte :(

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    paylasim icin tesekkurler.....

6. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    Valla olta ile bir kaç kere avlandım.
    En İyi Avı:
    Bir keresinde 4-5 tane istavrit yakalamıştım..Haa birde yengeç...:)
    Bu karikatürü görmüştüm çok güzel.... Paylaşım süper teşekkürler... Ancak satılmıyor kiralnıyor yap-işlet-devret... İnanın devletten daha iyi yaparlar bu işi, bence hayırlı bir karar...

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    11

sana kesinlikle katılıyorum, tatlısu türlerinin yaşamının devamı bence de özelleştirmeye bağlı, ülke toprağı satılıyor söylemi bence safsatadan ibaret.Sanki Türk müteşebbisler diğer ülkelerde mülk kiralayınca veya satınalınca yurdumuzun yüzölçümü mü artıyor? diye sormalıyım belki de.Makro ekonomiden biraz anlıyan herkes bunun gerekli olduğunu da bilir.Devlet eliyle işletme her sektörde ister istemez tekel oluşturur ve rekabet kalmadığı için ne kalite ne de ilerleme mümkün olmaz.Düşünsenize telekom bir kamu kuruluşuydu.Kamu kuruluşları kar değil fayda üretme amacını güderler.Oysa bizim telekom, çok kar yapıp fayda üretmeyen yatırım yapmayan bir k.i.t idi.özelleştrilmese hala biz 256kb internet kullanıyor olurduk.Şu anda ise 1mbit standart yeni abonelere 15ytl yanında modem ücretsiz, ilk bağlantı ücreti de yok.Bunu göre göre asparagas steroidli söylemler yaratıp buna destek aramak bence çok saçma..not: kimseyi doğrudan eleştirmek için yazılmamıştır!!!!!

8. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    +1;) .............

9. babalord

babalord

Favori Kamış:
    zıpkın,kamış,el oltası,sırtı
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    teşekkürler,çok güzel di

10. adra

adra

bencede çok güzel bir gelişme. arkadaşın dedği gibi satılmıyor, kiralanıyor .devlet ne yazıkki derelerimizi hiç iyi kullanamıyor çünki para yok özel sektörün derelerimizi çok iyi şekilde kullanacağına inanıyorum hepimiz için hayırlısı olsun.

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    avcılığın bir numaralı kanunu mülk sahibinin izni olmaksızın özel mülklere ve arsalara girilemez diyelimki özel sektör buraları çok büyük paralara satın aldı ne yapacaklar bizlere ver 5-10 ytl gir avlanmı diyecekler hiç sanmam suyunu satacak elektiriğini üretecek ve satacak.
    birde satılmayacak kiralanacak deniyor sanki kiralanınca ertesi sene kiracı orayı boşaltacakmı beyler 49 yıl kısa bir süre değil satılacak neyimiz kaldı
    diğer husus türk telekom ve petkim satışı ile ilgili tamam şu an herşey güllük gülistanlık ama yarın öbürgün oldu ya bir savaşa girdik ne olacak adamlara iletişim hakkımızı vermişiz kaldıki petkim'mide kim olduğu belli olmayan bir topluluğa satmışız petrol kaynaklarımızıda durdururlar bunun üstüne satın su kaynaklarımızı satın barajlarımızı başka neyimiz kaldı satılacak sorarım sizlere bana sorarsanız benim satılacak bir canım kaldı onuda sattırmam gerekirse bu vatan uğruna veririm

12. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aytekin abi öncelikle saygılar...Özelleştirmeye senin gibi birçok insan karşı, sebebi özel sektöre güvenmemek ve devlet garantisi olsun yeter düşüncesi... Zaten devlet dairesine kapağı atma sevdalılarıda bu yüzden çok... Ama bilirsinki dünyanın en zenginleri her zaman tüccarlardır. Memurlar hep kıt kanaat geçinir veya biraz daha iyi geçinir ama hiçbir zaman zengin olamazlar.Dağılmadan konu devam edeyim. Devletin herşeyde eli olması iyi birşey olsaydı komünizm çökmezdi. Çağımızda tüm dünyada gelişmiş ülkeler devleti küçülterek büyümeyi sağlıyor. Bunun başlıca sebebi asli görevlerini yapamayacak devletin amacından sapmış olmasıdır.Devlet akarsuyla uğraşsın, Petkimle uğraşsın,Petrol Ofisi yok Sümerbank, Halkbank daha neler neler vs. Ama ne oluyor devler ana görevlerini sağlık eğitim savunma görevlerini yapamıyor tam anlamıyla...Kadroları genişletip işgücünden masrafları artıyor. Ama küçülerek büyümek en iyisi ki tüm AB ve ABD bunu yaptı. Örneğin Lüksemburg dünyada özelleştirmede dev bir ülke, devletin hiçbirşeyi yok desem yeridir.Ama GSMH 55.000 Euro yani bugünkü kurla aşağı yukarı 90 küsür milyar ülkemizin 5000mi 6000 mi yanlış olmasın öyle bir şey benim yıllık kazancım adamın aylık kazancı.....Herşeyden önemlisi satılmıyor kiralanıyor 49 yıllık evet doğru ama bu demek değil ki herşeyi onun oluyor. Devlet gerekli anlaşmayı her zaman yapar. Kimse oraya sen o giremezsin diyemez. Hatta barajların kenarlarını mesire alanı yapar adam gibi ailelerimize gider piknik yaparız. Özel teşebbüs o suyun her damlasını değrlendirir. Adam para basmış çünkü...Örneğin Petrol Ofisi devletimizdeyken rezaletti herkesin dalga konusuydu battı batacaktı. Ne oldu? Aydın Doğana satıldı. Adam öyle bir para yatırdı ki inanılmaz derecede yükseldi yüzü değişti falan atlım yaptı bunu Avrupalı firmalar gördü ve Doğan hisselerinin yarısını sadece yarısını Petrol Ofisinin tamamını aldığı fiyatın 5 katına sattı.1,5 yılda sadece....Çok ucuza satılıyor derseniz tamam katılırım.AKP ile Doğanın danışıklı dövüşünü herkes görüyor.Ama satılmasın derseniz katılmam. Saygılar sevgiler diliyorum.

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ibrahim kardeş benim yüzlerce azeri tanıdığım var inan o beğenilmeyen kominizmi mumla arıyorlar ama zamanında kominist düzene karşı olduklarını söylüyorlar yani bazen doğru bildiğin şeyler yanlış yanlış bildiğin şeylerde doğru çıkabiliyor bazende son pişmanlık fayda getirmiyor ben özelleştirmeye körü körüne karşı değilim ama bir ülkenin tüm harekat kabiliyetini bir anda durduracak kurumlarda satılmazki..
    diyorsunki kiralanacak 49 yıl geri alamayacağın bir şey satmaktan farksızdır ama dediğim gibi elektirik su akaryakıt ve iletişim bu kurumlar s a t ı l a m a z

14. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    - Fırat ve Dicle’nin ’satılması’na gelelim...

Öğrenildiğine göre bir konsorsiyum oluşturulacak, yabancı sermayeyle... DSİ’de yapılan ön çalışmalara göre, Fırat’ın 29 yıllık satış değerinin 950 milyon dolar; Dicle’nin 650 milyon dolar olacağı söyleniyor. 12-13 nehrin akarsu gelirlerinden metreküp hesabıyla 3.1 milyar dolar bekleniyor. Yani Fırat ve Dicle bir ’fabrika’ gibi düşünülüyor. 29 yıllık sürede enerji projeleri çerçevesinde satış ve gelirlerle birlikte 15 milyon dolar bir kaynak hesap ediliyor.

- Türkiye’nin yarattığı kurumları satılıyor, peki doğal varlıklarının, eko-sisteminin satılmasına ne diyorsunuz?

- Çevreyi kim düşünüyor ki... Orasını bilemem. Yarın Ağrı, Erciyes ve Uludağ da satılabilir, kaynak yaratmak için... Türkiye çaresiz; bir şey üreterek kalkınamıyor. İlle de yabancı sermaye gerekli. Kuveyt, Lübnan, Kazak ve Rus sermayesine kapı açılıyor

Son düzenleme: 31 Temmuz 2007
  15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Harika, özet bir anlatım !!! Tebrikler arkadaşım. Bırakınız paranoyak olalım birilerinin gözünde, ama bunları da göstermekten vazgeçmeyelim . İnşallah "demiştik " demek nasip olmaz bizlere .

16. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet fatih sana çevre ve doğa konusunda katılıyorum işin birde bu yönü var onca parayı veren insanlar parayı çıkartmak için ne doğa dinler ne tabiat ne balık ne hayvan kene gibi yapışıp doğayı kurutuncayakadar sömürürler işleri bitincede bırakır giderler misal örnek maden arama çıkartma ruhsatıyla işletilen taş ocakları şayet bu konuda bilginiz yoksa bir araştırın ne dağ bırakıyorlar ne orman sözüm ona maden bulmuşlarda onu çıkartacaklar uydurma raporlarla taş çıkartıyorlar ciğerlerimizi kurutuyorlar ama ben istanbul civarında hiçbir ocaktan maden çıkartıldığını duymadım çocukluğumdan beri arıyorlar inşallah birgün bulacaklar

17. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Daha Bu Başlangiç

:mad: :mad: :mad: :mad: Biz milletçe balık yemeyi pek sevmeyiz . Hamur yenen bir ülkede seçimlerde bu yönde gelişir değilmi? Balığın faydaları ortada. Bakalım daha ne cevherler çıkacak bu dönemde. Üzülsemde gücüm bir oydu onuda bir olmaza verdim. RESİMLİ ANLATIM HARİKA TEŞEKKÜRLER.

18. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

Aytekin abi Artık bundan sonra karamsarlığa düşmeyelim diyorum ,olay ortada bundan sonra av kanalından balık tutmayı izliyecez.Balıkta kalmaz,ağaçta kalmaz , bütün semerelerinden ( herşeyinden) yararlanırlar ,

19. SüperAcemi

SüperAcemi

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Abi inan bunlarıda yazmak istemezdim kalbini kırmak seni incitmek istemem büyüğümsün saygım sonsuz...Ama beni yanlış anlama, Petkim diyelimki satıldı. Tamamiyle hemde... Sanıyormusun ki, sanıldığı gibi bir savaş çıktı ve bizim hani reklam filmide varya Petlasın onun gibi bir durum oldu.Petkime ihtiyacımız var ve düşmanımız parayla Petkimin patronunu yanına çekmiş Petkimde dediki vermiyorum kardeşim istediklerinizi, kusura bakmayın ama devletimiz bu kadar aptal değil bu 1, ikincisi normal durumlar dışında ülke içindeki herşey devletindir. Biz dahil...Seferberlik olsa ne olacak sen askerliğini yaptın değil mi abi? Ama gel diyecekler sana, sen bile devletin malısın yani bende o da bu da herkes herşey... Ayrıca anlaşmalarda belirli hatlar çizilir herşeyin önüne geçilir tek sıkıntı değerinde satmak o kadar...Bütün dünya satıyor abi sadece biz değil... Yapmayın ablamız paranoyaklık demişte ama biraz öyle, biz sanıldığı gibi o kadar önemsenen bir ülke değiliz. Tamam önemliyiz ama bütün devletlerin işi gücü bizim topraklarımız değil... Yani herşeyimizi alacakalrda bizi dımdızlak ortada bırakacaklar olayı olmaz. Hareket kabiliyeti hiçbir devlet kaybetmez buna emin olun. Eğer sınırları içindyse o kurum, devlet hareketini her şekilde sağlar...

Ahmet dostum yazına bende üzüldüm ama neden? Çünkü ucuza gidiyor. Ama satılması kiralanması doğal... Hatta dağlar konusuna gelince bence kesin satılmalı... Ya boş tarlalar satılıyorda Turkcellin ortakları yabancıda toprak satsan ne oalcak. Türkiyenin en büyük kurumlarının hisselerinin yarısından fazlası hep yabancıların elinde zaten... Borsa neden devletle oyun oynuyor. Yani toprak dağ taş işin arka kısmı asıl olanlar oldu bitti. Eğer diyecekseniz biz dışarıya bağımlı hale kalacaz herşeyi satıyoruz valla ne söylesem bayağı bir geç kaldınız. Toprakla gölle olmaz bu işler, devletin ekonomik sürekliliğini sağlayacak likitide akışı yabancıların elinde, eğer onlar Türkiyeyi krize sokmak istseler bugün şu saniye şuan sokarlar... Ama yapmazlar neden?Çünkü paranın milliyeti olmaz özellikle şu yıllarda hiç olmaz artık dünya globalleşmiştir. 50 yıl sonra eğer küresel ısınmanın zararları çok büyümemiş olursa veyaşarsak çok büyük değişimler yaşanacak kanımca... Ülkeler olamaycak herkes dünya insanı olacak.Buna hazırlıklı olsak iyi olur.Dış dünyaya kapatmayalım kendimizi, bırakın yabancı sermaye girsin buna sevinmemiz lazım keşke daha çok girse, onlar daha ilerici daha modern daha zengin bize kesinlikle daha çok iş imkanı açılacak daha iyi yaşam süreceğiz emin olun buna...Saygılar ve sevgiler.

20. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

80 yıl önce vermedik ,şimdide vermeyiz türkiyeye canımız feda