Bulunduğumuz bölgede avlak olarak kullanabildiğimiz bir tek sulama maksatlı inşaa edilmiş baraj göleti bulunmakta.Benim sorum ise böyle bir alanda küçük sandal veya şişme botlar ile atçek yapmamızda yasal bir engelin olup olmadığı. Avcılar arasındaki genel kanı yasak olduğu ve jandarmanın buna müsade etmeyeceği yönünde ama ben işin aslını astarını öğrenmek istiyorum, bu konuda bilgi sahibi üyelerden yardım istiyorum. Not: Tarım il müdürlüğünden alınmış amatör balıkçılık sertifikam mevcut. Şimdiden teşekkür ederim....
Mehmet bey 3-2 tebliğine göre; (8) 1 km2’den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. (10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır. bunlar dışında şime bot kano fiber bot kullanmak serbesttir. Gölün büyüklüğü ve içme su kaynağı ise iş değişiyor bilginize.
birde unutmadan sakın ama sakın çok ucuz şişme bot almayın ve can yeleği mutlaka bulundurun. Göllerin dibi bataktır, 200-300 liraya şişme botlar var canınızı onlara emanet etmeyin, en az iki tane sağlam can yeleği alın ki bir arkadaşınız binse bile onada verin Allah korusun zevki felakete çevirmeyin.