Barakuda da geldi. Bugün 5 Kasım 2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sabah erkenden sert Gün doğusundan esen biraz rüzgar yerini kıble ye çevirince biraz yumuşadı, ben burada daha ziyade havaya göre hareket ediyorum ve tekneme atladığım gibi hemen denize açıldım.

Denizlerimiz biraz soğumaya başladı ve balıklar kendini gösterdiler, evvelki günkü torikten sonra bugünlerde gene torik olacağını tahmin ettim, aklımda gerçekten başka bir balık yok, bugünkü hedefim torik.

Torik için rapalam siyah renkli son torik avımda kullandığım 11 cm. Yozuri, kefale beziyen bir sahte. Fotoğrafta görünen, makinamın kafası biraz bozuldu.

Torik takımlarım palamut takımlarımdan daha kuvvetli, beden, yani ön misina 0.40mm.10 metre kadar bir fırdöndü ve ana misina 400 gr kadar üç adet kurşun.

Takımım denizde torikleri avlayacağım mera limandan bir hayli uzak ama ben limandan itibaren sırtıyı çekmeye başladım bile, sürat olarak rolantinin biraz üstü 4 mil civarında, dalgalarda az değil bata çıka gidiyorum.

Nihayet avlak yerine geldim bu çok büyük bir mera toriklerin olacağı yerleri bildiğim için her defasında dört ayrı noktadan geçmek torik merasını ziyaret etmek 1 saat sürüyor, torik avı yapacakların mutlaka şu noktayı gözden kaçırmamaları lazım, toriğin olacağı yerlerde devamlı dolaşırsan merayı ezersin işte bunun için her meraya bir saat ara ile uğrayarak balığı dağıtmamak lazım, bugün de öyle yapıyorum, tabi bu arada av esnasında güneşi mümkün olduğu kadar arkanıza almatya devam edin ve hep geniş zig zaglar çizerek dolaşın derim, da her halde 2. turum balık hala yok, havada üzerine koymaya devam ediyor, artık dönmenin zamanı geldi diyorum ve dönüş yoluna geçerken aniden oltama çok sert bir darbe ile balık yapıştı motoru rolantiye aldım, oda ne balık üzerime doğru geliyor hemen gaz verdim oltayı gergin vaziyete getirdim..tamam bu barakuda takıma hiç boşluk vermemek gerekiyor yoksa balık kaçar, takımı toplamaya başladım hem gidiyorum hem de takımı topluyorum, kurşunları içeri aldım balık tekneyi görünce bir daldı ben ince misinayı çekiyorum, balığı gördüm yakışıklı bir barakuda, kafasını sudan çıkarttım, her zaman olduğu gibi elimin altındaki kepçeyi aldım ve bir ohhhhhhhh çektim.:)
    Barakuda teknede hemde çok yakışıklı, sizlere de rast gelsin. Hoşça kalın.:)

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Orhan amca Kasım ayı sana yaradı önce torik şimdi baracuda, böyle devam etmesini dilerim :)

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Orhan abi tebrikler.Güzel balıklar kendini göstermeye başladılar galiba.Afiyet olsun...

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Tebrikler nedemiştik geçenlerde daha bu yıl bitmedi kışı var daha demiştik ozaman torikleride, kırmızılarıda keyifli bir şekilde avlayacaksın demiştim :)

Birde yazılarını okuyunca palamut avlarımız aklıma geldi aradada olsa dümen bende oluyor ve ben mera üzerinde sürekli dönüyordum ilk azarımı ustadan ozaman işittim aynen bana dediği şuydu sesi yüksek bir şekilde :)

sürekli aynı yerde dönüp durma merayı dövdün ,kırdın demişti

5. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey, eline sağlık. Harika balık. Çok da lezzetli kerata.

6. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Orhan abi kış sezonunu açtın vallahi :) torikler barakudalar,maşallah nazar değmezin :thumb:

7. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Tebrikler orhan abim,afiyet olsun:)

8. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Orhan amca tebrik ederim guzel balik almissiniz. afiyetle

9. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Orhan baba..bravo...sen avlanırken biz de kendimizi orada hissediyoruz,o heyacanı duyuyoruz,mutlu oluyoruz tesekürler...selamlar

10. omer1461

omer1461 ÖmerTRAŞ

Favori Kamış:
    Okuma-Salina
    Favori Makine:
    OkumaPL865
    En İyi Avı:
    Rekor kıramadık henüz...
    Tebrikler Orhan abi...
    Adanadan selamlar...

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Aret kardeşim, deniz ana vermeye başladı durmaz artık.:) :) :)

12. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Orhan abi her gün değişik bir balık, zevk bu olsa gerek. Valla balık yemekten zehirleneceksiniz.:D Hep diyorum şahane bir hayatınız var. Güzel arkadaşların, hoş muhabbetiniz var. Hala yolum oralara düşmedi bir gün gelip o sofranızda oturmayı çok isterdim. saygılar.

13. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Orhan Abi, nerelerdesin ? Balık olmasa da sen boş bir konu aç biz yine mutlu oluruz. Baraküda senin her zaman caddelerden aldığın yakışıklılardan. İnşallah toriklere de rastgelirsin. Sağlıcakla kalın selamlar.

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Maşallah Orhan abi tebrik ederim gözlerimiz şenlendi yine.

15. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Orhan bey tekne alıp denizlere gitmek için gaz veriyorsunuz

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Can kardeşim, bildiğin gibi ben kendimi burada balıkçılığa vermişim,
    bu benim burada Sivrice de senelerimi aldı, hele sırtı balıkçılığına çok emekler verdim, çok balıklar tuttum ve çok incelemelerde bulundum, tabi buda beni tecrübeli bir duruma getirdi, işte bu tecrübelerime dayanarak ben bu sene hilafsız denizlerimizde olması gerek balık sezonunun iki ay gecikmeyler nihayet geldiğini söyleyebilirim, bildiğiniz gibi burası bir cennet aynı zaman da gerçekten bir balık cenneti, tabi burada balık avlama konusunda o kadar çok alternetif var ki , hepsini gerçekleştirmemiz mümkün değil ben sadece sırtı avı ve mercan avına bakıyorum, gördün gibi bir tane balık bile olsa beni çok memnun ediyor buna da şükür diyorum.:)
    İşte böyle Can kardeşim artık ihtiyaladığımı hissediyorum, bundan sonra sadece huzur ve mutluluk içersinde yaşamak istiyorum, benim için hayatımın bundan sonrasında bu yaşamdan neler istediğimi çok iyi biliyorum.
    Sabah kalkar kahvemi içerim, bilgisayara girer gelen yoruları okurum,
    değişik amatör balıkçı formlarına üyeyim ve avlarımı o forumlarda da paylaşıyorum, elimden geldiği kadar diğer amatör balıkçı kardeşlerime faydalı olmaya çalışıyorum, balıkçılık hakkında genel bilgi olarak fazla çok şey bildiğimi zaten söyleyemem, işte sizlerin de bildiğiniz gibi sırtı ile balık avları konusun da tutmuş olduğum toriklerle şu anda yeni bir titıla sahip oldum adımı koyan abimede çok teşekkürler, Şener albayım'a .:)

............Torik Orhan baba.........

Sivrice'mi çok seviyorum,
    Denizimi çok seviyorum,
    Beni sevenleri sizleri çok seviyorum, bütün balıkçı forumlarını.
    Balık avlarımı çok seviyorum,
    Bu güzel yaşamı dostlarımla beraber çok seviyorum.
    Sevgili Can kardeşim burası o kadar huzurlu bir yerki görüyorsun şiirden anlasam hemen bir şiir yazarım, edebiyatım da çok kötü orta okulu bile bitiremedim, biraz hayat okulu tahsilim var, ne nerede, ne zaman, nasıl davranacağımı çok iyi öğrendim, sevgiler, dostlara selamlar, hoşça kalın,:)
    Sizleri her zaman Sivrice'ye bekliyoruz, müsliman dini aşikare, yani açık sözlü olmak, denize benim teknem ile çıkmak isterseniz, mazotumu ve anzorotumu günlük olarak getirin.....mrsparkle mrsparkle mrsparkle mrsparkle , zira eski durumum yok artık, yoruldum.:)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim ustan doğru söylemiş, ama sırtı avları bam başka bir tecrübe ister, tabi acı ama gerçekte öğrenmek için sırtıda çok balık avlaman gerekli ustana hak veriyorum, sırtı avında binlerce değişik küçük küçük yöntemler baen de sadece sırtı avı yöntemleri için bir kitap yazsam...... gene yeterli olmaz ustanın dediği gibi şam babası gibi oturupta hep anı yerlerde dönmek olmaz, ben çıktığım zaman en aşağı 6 saat denizde kalıyorum, emeksiz yemek olmazmış.......:) :) :) ustan haklı......:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Çok teşekkürler sevgili kardeşim benim,:)
    selamlar, sevgiler hoşça kal. :) :) :)

19. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrik ederim.

20. KSK_35

KSK_35

Favori Kamış:
    ZIPKIN-OLTA
    En İyi Avı:
    OLTA İLE LEVREK 5 KGR. ZIPKIN İLE EŞKİNA 3 KGR
    Ağabeyim ellerine sağlık. Az ama öz olmuş. Afiyetler olsun.