Merhaba arkadaşlar Biber Kaptan ve Uğur Abi ile hazırlıklarımızı tamamlayıp saat 20:00 gibi Denize açıldık ve avlağımıza ulaştık. Parça karides ile yemlediğimiz oltalarımızı suyla buluşturup beklemeye başladık,ilk balığı Biber Kaptan çekti çok güzel bir çipura daha sonra uğur abi melanur ve çipura aldı,oltama herhangi bir vuruş olmamasının sebebini Biber Kaptan'a bağladık,çünkü her zaman onun avlandığı köşeden bu sefer ben avlanıyordum,Bu köşeyi efsunladığını ve kendisinden başkasının oltasına balık vurmayacağını söyleyip,diğer köşeye geçtim,tezimiz doğru çıkmıştı Biber Kaptanın Çipurasından daha büyüğünü yakaladım Saat 22:30 a kadar seyrek balık yapınca ikinci avlağımıza geçtik ve demirledik.Biber Kaptan'a '' Biberim hedef balığımız '' nedir diye sordum,Biber Kaptan yılların vermiş olduğu bilgi,birikim ve bilgelik ile '' Hepsi '' cevabı geldi ve başladık ikinci avlağımızda avlanmaya,Biber Kaptan bu arada kepçe ile tekneye yaklaşan Karidesleri almaya çalışıyordu,Güzel bir karidesi yakalayıp Uğur Abiye verdi,Uğur Abi karidesi oltaya takıp suya gönderdi ve yaklaşık 20-25 dakika herhangi bir hareket olmadı,Önce Uğur Abi,Sonra Biber Kaptan kamaraya geçip yattılar,5-10 dakika geçmeden Uğur Abinin oltasına bastı balık,tasmayı vurdim ve Abi Kepçe lazım dedim,Uğur Abi geldi ve Muskar'ı kepçeleyip tekneye aldık,canlı yem bulmakta zorlandım zar zor bir küçük balık kepçeleyip yem olarak kullandım ve yine oltaya bastı balık,Abi kepçe sesime bu sefer Biber Kaptan geldi ve ikinci Muskar'ı aldık tekneye,ondan sonra pek balık yapmadı,1 çipura geldi saat 03:30 gibi Sahuru yapıp başladım Baraküda için at-çek yapmaya,Biber Kaptan ile denemediğimiz sahte kalmadı,Hayvan bir türlü atlamıyordu sahteye,sabah 04:30 gibi,kullandığım Down Deep sahteleri değiştirip,Baraküda avında en çok güvendiğim ve her suya girdiğinde baraküda yakalayan Yo-Zuri TX Minnow KN sahtemi attım ve '' işte bu aldım Ali Baba '' dedim ve ilk Baraküdayı tekneye aldık,Biber Kaptan karga burun pensesini bulamadığı için normal pense ile sahteyi çıkardı ve maalesef sahtenin iğnesi kırıldı,iğne değiştirmek için kullandığımız pense de yanımızda olmadığı için tırnağımla açarak değiştirmek zorunda kaldım ve devam,ikinci Baraküdayı aldım Ali Baba Balığı çıkartırken yine iğne kırıldı tekrar tırnak operasyonu iki tane daha baraküda aldım,iki tane de Ali Baba aldı,hava aydınlanmaya başladığı için toparlandık ve dönüş hazırlıklarına başladık. Güne dair takım detayı ve resimler ; Makineler ; Abu Garcia Revo Toro Baitcast,Okuma Raw 55 Kamışlar ; Lineaffea Kromo jig,Silver Star High sport tekne kamışı İğneler ; Sasame ve Gamakatsu Misinalar ; 0,12 mm Savagear Braid,Kajun Fc Avımızın başlangıcı Avımızın sonu Muskar ( Sarıağız,Granyöz) ve Ben Hepinize rastgelsin
Güzel bir gün, güzel bir ekip, güzel bir atmosfer ve güzel bir av. Avlarınız ve dostluklarınız daim olur inşaallah. Yalnız biber kaptanınızın adını değiştirip, '' İSOT KAPTAN '' yaparsanız, orkinos, kılıç gibi balıkları nasıl yakalayacağınızı göreceksiniz.hihi hihi İyi dileklerimle
Teşekkür ederim Tevfik Abim 50 yıllık Biber,İSOT olmaz sanırım,yarın yine de sorarım Saygı ve Selamlarımla Rastgelsin.
başarılı bir av gerçekleştirmişniz, tüm ekip arkadaşlarını kutlarım avlarınızın daim olması ümidiyle,,,
Orhan abi sen böyle güzel balıklar tuttuça ben yakalamış gibi seviniyorum. İşyerinde gelen kişilere senin balıkları gösterip, bu abi varya bizim komşumuz, balık işinden de çok iyi anlar diye hava bile atıyorum
Teşekkür ederim Vedat Abi,Daha iyileri sizlere rastgelir inşallah. Saygı ve sevgilerimle, Teşekkür ederim Eser Kardeş, Sevgilerimle. Teşekkür ederim Şenol Kardeş daha iyileri sana rastgelir inşallah. Poka Teşekkür ederim Sevgili Abim Daha güzelleri sizlere rastgelsin. Saygı ve Sevgilerimle, Teşekkür ederim,daha iyileri sizlere rastgelsin. Selamlar.
Sevinçlerin paylaşılması çok güzel Ethem Kardeş mutluluk verici İnşallah bir gün gideriz birlikte sen daha güzel balık yakalayıp onunla havanı atarsın,o zamana kadar bu şekilde devam edebiliriz Sevgilerimle, Ali Abim teşekkür ederim,İnşallah daha iyileri sizlere rastgelir. Selam ve saygılarımla.
Orhan abi söyleyecek kelime bulamıyorum. Her ava gidenin denizde balık kalmamış vuruş alamadık demesinin sebebini hep sana bağlar oldum Temizliyorsun denizleri!
Temiz deniz kavramını farklı yorumluyorsun herhalde abi Temizlemişsin tüm çukurova sahillerini maaşallah Tebrik ederim tekrardan abi. Yarın görüşmek üzere iyi akşamlar!
Teşekkür ederim arkadaşlar daha iyileri sizlere rastgelsin. Yarın öğleye doğru ekip buluşmaya noktasına yani mekana gelecek Burç Kardeş
orhan bey tebrik ederim.özellikle baracuda avı beni çok heyecanlardırdı.yumurtalıkta kıyıdan baracuda için at çek yapmak için tavsiye edeceğiniz bir yer var mı?