Barakudaaa, ama o şimdi asker. 16 Mart 2011 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    16 Mart 2011 Sivrice.

Deniz çok güzel her zaman olduğu gibi beni çağırıyor, dururmuyum.
    Son günlerde Conta kaptan ile balığa çıkıyordum, kendisine o kadar çok alıştımki onu aradım,- nerelerdesin hadi balığa dedim, oda,-şimdi ağaç açıyorum çalışıyorum Necmi kaptanın zeytinliğindeyim.:)dedi.
    Ağaç açmak, yani zeytin ağaçlarını budamak, fakat bu o kadar basit bir iş değil, Conta kaptanda taaa çocukluğundan beri zeytinliklerin içersinde büyümüş bu işi babalarından, dedelerinden öğrenmiş, onu özel olarak ağaç açmak için alırlarmış, esas kendisi Burhaniye'li olduğu için buralarda bu işi yaptığını görmemiştim, zeytin ağacını öyle bir budarmışki tıpkı şemsiye gibi olacak diye bizlere anlattı, ağaç yukarıya doğru değil, yanlara doğru gelişecekmiş onun için üst taraftaki yukarıya giden dallar alınıyor ve sadece sarkan dallar bırakılıyormuş.
    Zeytin ağacı hakkında biraz bilgimizde oldu, buranın bu yörenin zeytinyağı dünya birincilikleri alıyor, dizem olarak yani asiti çok az yağ sızma olarak geçiyor, işte o yağlar burada bizlerin bahçesinden çıkıyor, ilaç niyetine kullananlar var.
    Gelelim denize, Tekneyi zar zor çözdük, bu sefer teknede yalnızım, ilk başta çapari yapmayı planladım sonra vazgeçtim, açıklarda büyük dalgalar var, sırtı çekmeye başladım, takımın üzerinde hazır olan X Rap 12 S yani siyah, rapala ile, fenerin önlarine geldim, kuşlar denize doğru pike yapıyorla, bu denizde küçük yemler olduğuna delalet yani arkasında bütük balıkta olabilir diye başladım o merada tur atmaya, buarada daha evvelde çok palamut ve barakuda avlamıştım, dolaşıyorum ve beklenen geldi hafiften yapıştı hemen güzel bir tasma attım, balık geliyor arada bir geri çekerek kendini hissettiriyorsada ne olduğunu kestiremedim, teknenin yanına geldi aaaa bir barakuda, dünyalar gene benim oldu,:) elime aldım canını acıtmadan iğneyi ağzından çıkardım, balık zaten çok kuvvetli hareket etmeye devam ediyor,
    onu öptüm kokladım ve senin yaşın daha çok genç sen askerlik çağındasın dedim ve:):):) o şimdi asker.:):):)
    Bugün ise başka balık yakalayamadım, akşam yemeği, ne mi,:) ıspanaklı börek, beyaz peynir ve zeytinyağlı pırasa.:)
    Sevgiler, hoşçakaln.:)

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler orhan abi daha büyükleri de ziyaret ederler umarım teknenizi şenlendirirler :)

3. OMMG

OMMG OKAN

Orhan Ağabey tebrikler,inşallah erler değilde orgenaral leri teşrif eder teknenize.Keyifli avlarınızın devamını dilerim, saygılarımla...

4. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    abi senden tecrübelerin hakkında bir yazı yazmanı istesek ayıp olur mu bende bu sırtı işine merak saldım düzenekler nasıl oluyor kullanılan rapalalar filan aslında yeni bir konu sırf bunun için yazılırsa büyük bir bilgilendirme olur rastgele

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Abicim size imreniyorum. Şu denizin doyumsuz maviliğini siz sık sık yaşama imkanı buluyorsunuz ama bizim için ancak tatillerde giderilen bir hasret bu.

Balık olmasa da bol oksijeni ciğerlerinde özgür rüzgarı yanaklarında hissettin ya daha ne ister bir insan...

Galiba bu balığı salmanız çok iyi olmamış, zira şimdi bütün denizlere haberin ulaşmıştır:)

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Orhan agabey bizlerle paylastigin icin tekrar tesekkurler...
    Sonsuz maviligin icerisinde , tekne ile avlanmak... Bu duygu bambaska...
    Gonlune saglik,yine bizleri mest ettin.Kendine iyi bak,ellerinden operim ve rastgele...

7. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    cemre sonrası

değerli dostum. sezonu açmış sayılırsınız.birçok edebiyatçıya taş çıkaran anlatımınız.gençlere örnek denizcilik ve balıkçılığınızla sizi tebrik ediyorum.. en büyük arzum birgün kaştan yanınıza gelip sizinle avlanmak. ayrıca bende sizi bizim derin mavi avlaklarımıza beklerim...herşey umduğunuz ve dilediğiniz şekilde olsun. saygılarımla....doç dr. mehmet demirörs

8. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Orhan abim askerimize hayırlı teskereler dilerim
    büyüyüb olgunlaşmış olarak teknedeki yerine almasını dilerim
    allah conta kaptanı ve sizi denizlerden hiç ayırmasın
    rastgele

9. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    üstad bizleri mest ediyorsun teşekkürler.

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Engin kardeşim, bende amcasını bekliyorum, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

11. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Abi balık da siz de deniz de çok güzel. Tebrikler ve anlatım için teşekkürler...

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    orhan abi raporlarını takip ediyorum sayende sırtı oltası hazırlamayı öğrendim şimdi iş denemeye kaldı :) inşallah bu sene palamut zamanı deneyeceğim :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Okan çok aradım ama şu anda ortalarda yoklar, işte generallerden bir rapor. sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

Marj dinomosunda oluşan problem dolayısıyla, Teknemden üç gün uzak kaldım, ne kadar zormuş denizden ve tekneden ayrı kalmak, nihayet akşam üzeri denizime ve tekneme kavuştum, canlı yemle uzun olta yapmaya karar verdim, dört adet zarganayı ipekle yakaladım,
    fazla vakit kaybetmeden akyaların olduğu meraya geldim, o kadar uğraşmama rağmen balık alamadım, bence hava tersten esiyor, akya havası değil ama barakuda havası olduğu kesin çok güzel bir imbat var, hemen siyah renkli sahtemi taktım , dolaşıyorum güneşim batmasınada az bir vakit var 12 metrelerdeyim aniden takım durdu taşa takıldık diyorum ama olmaz ben 12 metrelerdeyim sahtenin geldiği derinlik 6 metreler civarında o ne olmaz böyle bir şey oltamda balık var hemde devasa bir balık sanki misinamı koparacak berber boğuşmaya başladık tekneye kadar geliyor ve kafa atıp tekrar dalıyor, böyle biraz uğraştıktan sonra teknemin yanına getirdim, kepçemi aldım, o ne balık kepçeye girmiyor, tam üzerinde kaldı, neyse bir hamleyle kepçeledim, ohhhhh barakuda hemde Sivrice rekorum, tam 84 cm boyu var, tekrar takımı suya bıraktım aynı yerde bir dönüş daha yaptım gene sert bir vuruş, gene çok güzel bir barakuda, deniz ana beni çok seviyor, birazda şansım olduğunu söyleyebilirim, bu akşam barakuda tava var, sizlere de rastgelsin, hoşçakalın sevgili arkadaşlarım.:):):)

14. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

orhan abi bu işe yeni başlayan biri olarak sizden hem teknik ve hemde denizterbiyesi ve denize saygı adına öğreneceğim ve öğrendiğim çok şey var..teşekkür ederim..

1,2 sorum olacak..kullandığınız tekne fiber galiba...yılların avcısı olarak teknenizin artı ve eksilerini kısaca anlatırmısınız..bende bir tekne almak istiyorum.4000 tl civarı

diğer bir sorum dünki raporunuzda yanlız çıktığınızı yazmışsınız.sizinle tanışmak ve bişeyler öğrenmek adına manisadan yanınıza gelsek bizi misafir edermisiniz.4 kişiyiz sabah gelir gece döneriz.
    muhabbetle kalınız

15. OMMG

OMMG OKAN

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili bahadır kardeşim, Sırtı avı kanusunda rapalalarla çok balıklar tuttum, Torikler, Sinritler, Palamutlar, Barakudalar, Lüferler, Levrekler,
    Lambukalar, bu avlar ile ilgili bir konu açabilirim, ben de yeni yetişen genç balıkçı kardeşlerimizede, sırtı ile balık avlarında kendime has yöntemlerim ile faydalı ve yardımcı olacağımı tahmin ediyorum, en ksa zamanda bu önerini değerlendireceğim, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Sami kardeşim, ben denizsiz asla yaşayamam artık, deniz bana yaşama sevinci veriyor, denizde kafamı dinliyorum, bunu braktım ama dedesini bekliyorum. Sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Emrah o kadar güzel bir yorum yapmışınki sizlerle olmak gerçekten çok güzel insan yaşadığını hissediyor, :) :) :) aman sakın bizleri yalnız bırakma.:eek:
    Sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

19. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Orhan Abi,tebrikler,barakuda'lar süper görnüyor.Balığa çıkamadığımız şu günlerde raporlarını okumak hakikaten çok zevkli oluyor.Senden çok güzel ve faydalı şeyler öğrendim ve bundan sonrada öğrenmeye devam edeceğime eminim.Bende senin tarifine göre bir sırtı takımı hazırladım ve haftaya kısmet olur ve havalar müsade ederse Saroz'da deneme fırsatım olacak.
    Selamalr,

20. 1gülüm

1gülüm ali kömür

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    165 yayın
    hocam bilgilerini bizimle paylaşdıgın için sağol sivrice koyu güzel bir yer k.... pansiyon da tatil yaparken güzel zarganalar tutmuşdum liman kayalıklarından.