Arkadaşlar az önce barbun aldım ama garip bi koku var kanalizasyon gibi kokuyor bu normalmi sirkeli suya koydum balıkları :S ne yapmam gerektiğini bilemedim bütün balık keyfim kaçtı yani.. konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?? idk
Bayat olmasin ? O kadar kötü kokmamasi lazim taze barbunun. Bi tek pisirip ortadan ayirin parçalaniyor unufak oluyorsa muhtemelen bayattir :s
Doğrudur..Barbun balığında garip bir koku vardır.Deniz,yosun vb.garip bir şekilde kokar.İçindeki siyahlıkları iyice bıçakla kazımak gerekir diye duymuştum evdeki kokan balıkları yiyemeyip attıktan sonra
arkadaşlar gözüne dikkat edemedim sirkeli suya koyunca gözü felan bulandı balığın pişirmedim henüz ama pişirmeyide düşünmüyorum sanırım sirkeli suda hala belkiyo canım barbunlar ne hevesle almıştım ya yarın balıkçıya ortalı bi kafam olacak ama...
Galata Bende bir ara Galata Köprüsü'nün altındaki restoranlardan birinde yemiştim. Daha doğrusu yiyememiştim. İğrenip, midem bulanıp kalkmıştım. Balık direk lağım kokuyordu. O günden beri de barbun yemiyorum. Aklıma geliyor iğreniyorum.
Birşey söylemek zor ama kötü koku varsa mutlaka balığın bayatlığından kaynaklanıyordur. Yoksa barbun ve tekir çok makbul balıklardır.
Barbun bildiğim kadarı ile dip balığı, kanalizasyonlar da denize aktığına göre koku normal. Kanalizasyon yüzünden kum simsiyah oluyor. Tabi başka sebepler de olabilir. Benim aklıma ilk bu geldi.
ben barbunu çok severim sürekli aldığım bir balıktır . hep de içini evde kendim temizlerim ama hiç o kadar kötü kokanına rast gelmedim valla. içini açınca normal bi balık kokusu oluyor işte idk hiç dikkat etmedim denemedimde ama derisini soyunca ( tulum olarak ) pişmeden de dağılmaması lazım. ben hiç denemedim barbunun derisin çıkartmayı. emin olmak içn birde öyle deneyin isterseniz
Barbunya ve tekirde kendine has bir koku vardır.. Hatta bir mezgit, kalkan veya iskorpite oranla daha belirgindir ama öyle yenmeyecek derecede değildir.. kokunun direk kanalizasyonla alakalı olduğunu düşünmüyorum öyle olsaydı iskorpit'in ya da mezgitin yanına yanaşamamız lazım.. Balığın bayat olma ihtimali bence de yüksek..
Barbunyalar Karadenizde mayıs sonu haziran başı gibi kıyılara gelir, Ekimden sonra da yavaş yavaş derinlere çekilir. Limana ilk gelen barbunya ve tekirler harika lezzete sahiptir. Kıyıda yatak yapma süresi uzadıkça dipte ne varsa o koku etine siner. Temiz yerlerde bazı arkadaşların dikkati çektiği gibi taze yosun ve midye kokusu vardır. Bunu bilen kişinin bu kokuya katlanabileceği düzeydedir. Temmuz ortasına kadar bu koku vardır. Kötü kokulara gelince, ilki çok sığ sularda çamuru ve su birikintisinin dibini yeşil bir deri gibi saran yosunun kokusu ile çamur kokusu karışımıdır. Bu koku çoğu kişi tarafından katlanılmaz düzeydedir. ikinci koku mazot kokusudur ve sık görülür, balığı yemeye imkan yoktur. Genelde kanalizasyon kokusu olarak tanımlanan koku budur. Liman diplerine çöken alglerin su yüzeyinden aldığı sintine kokusu ve kanalizasyonlardan gelen petrol ürünlerinden kaynaklanır. Sirke ilk kokuya fayda eder ama son ikisini kurtarmaz.
Yani temmuz ortasından sonra barbun alırken hemen poşetletmek yerine önce kokusuna bakmakta fayda var öyle mi sayın hocam. Teşekkürler bilgiler için.
Benim de dip balığı olması bir yana yerken verdiği deniz suyu tadından ötürü tercih etmediğim bir balıktır.