Barbun Baliği Kanalizasyon Gibi Kokuyor??

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Atacan06 tarafından paylaşıldı.

1. Atacan06

Atacan06 atacan yıldıztürk

Arkadaşlar az önce barbun aldım ama garip bi koku var kanalizasyon gibi kokuyor bu normalmi sirkeli suya koydum balıkları :S ne yapmam gerektiğini bilemedim bütün balık keyfim kaçtı yani.. konu hakkında bilgisi olan varmı acaba?? idk

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bayat olmasin ? O kadar kötü kokmamasi lazim taze barbunun. Bi tek pisirip ortadan ayirin parçalaniyor unufak oluyorsa muhtemelen bayattir :s

3. bortacina

bortacina Şerif

Favori Kamış:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Kefal 800gr
    pişirmeden de dağılıyorsa etleri bayattır

gözünede bakın bulanıkmı

4. colonel-62

colonel-62 arif

Doğrudur..Barbun balığında garip bir koku vardır.Deniz,yosun vb.garip bir şekilde kokar.İçindeki siyahlıkları iyice bıçakla kazımak gerekir diye duymuştum evdeki kokan balıkları yiyemeyip attıktan sonra:D

5. Atacan06

Atacan06 atacan yıldıztürk

arkadaşlar gözüne dikkat edemedim sirkeli suya koyunca gözü felan bulandı balığın pişirmedim henüz ama pişirmeyide düşünmüyorum sanırım sirkeli suda hala belkiyo canım barbunlar ne hevesle almıştım ya yarın balıkçıya ortalı bi kafam olacak ama...

6. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Kanalizasyon ağzından çıkmıştır :) Bayılırlar :)

7. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Galata

Bende bir ara Galata Köprüsü'nün altındaki restoranlardan birinde yemiştim. Daha doğrusu yiyememiştim. İğrenip, midem bulanıp kalkmıştım. Balık direk lağım kokuyordu. O günden beri de barbun yemiyorum. Aklıma geliyor iğreniyorum.

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Birşey söylemek zor ama kötü koku varsa mutlaka balığın bayatlığından kaynaklanıyordur. Yoksa barbun ve tekir çok makbul balıklardır.

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Barbun bildiğim kadarı ile dip balığı, kanalizasyonlar da denize aktığına göre koku normal. Kanalizasyon yüzünden kum simsiyah oluyor.

Tabi başka sebepler de olabilir. Benim aklıma ilk bu geldi.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ben barbunu çok severim sürekli aldığım bir balıktır . hep de içini evde kendim temizlerim ama hiç o kadar kötü kokanına rast gelmedim valla. içini açınca normal bi balık kokusu oluyor işte idk

hiç dikkat etmedim denemedimde ama derisini soyunca ( tulum olarak ) pişmeden de dağılmaması lazım. ben hiç denemedim barbunun derisin çıkartmayı. emin olmak içn birde öyle deneyin isterseniz

11. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Barbunya ve tekirde kendine has bir koku vardır.. Hatta bir mezgit, kalkan veya iskorpite oranla daha belirgindir ama öyle yenmeyecek derecede değildir.. kokunun direk kanalizasyonla alakalı olduğunu düşünmüyorum öyle olsaydı iskorpit'in ya da mezgitin yanına yanaşamamız lazım.. Balığın bayat olma ihtimali bence de yüksek..

12. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Barbunyalar Karadenizde mayıs sonu haziran başı gibi kıyılara gelir, Ekimden sonra da yavaş yavaş derinlere çekilir.
    Limana ilk gelen barbunya ve tekirler harika lezzete sahiptir. Kıyıda yatak yapma süresi uzadıkça dipte ne varsa o koku etine siner.
    Temiz yerlerde bazı arkadaşların dikkati çektiği gibi taze yosun ve midye kokusu vardır. Bunu bilen kişinin bu kokuya katlanabileceği düzeydedir. Temmuz ortasına kadar bu koku vardır.

Kötü kokulara gelince,
    ilki çok sığ sularda çamuru ve su birikintisinin dibini yeşil bir deri gibi saran yosunun kokusu ile çamur kokusu karışımıdır. Bu koku çoğu kişi tarafından katlanılmaz düzeydedir.
    ikinci koku mazot kokusudur ve sık görülür, balığı yemeye imkan yoktur. Genelde kanalizasyon kokusu olarak tanımlanan koku budur.

Liman diplerine çöken alglerin su yüzeyinden aldığı sintine kokusu ve kanalizasyonlardan gelen petrol ürünlerinden kaynaklanır.

Sirke ilk kokuya fayda eder ama son ikisini kurtarmaz.

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yani temmuz ortasından sonra barbun alırken hemen poşetletmek yerine önce kokusuna bakmakta fayda var öyle mi sayın hocam.
    Teşekkürler bilgiler için.

14. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Benim de dip balığı olması bir yana yerken verdiği deniz suyu tadından ötürü tercih etmediğim bir balıktır.

15. birdostcan

birdostcan Erkan Sakarya

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6,250 gr
    Nerde yakalandığı önemli marmaradaysa Karadenize göre daha fazla kokar.