Merhaba arkadaşlar. Benden bıkmadınız değil mi? Yeni bir teknikle çıkarttığım modeli yine kendime ait özgün süsleme tekniğimle bitirdim ve paylaşıma açıyorum. Kalıp olarak Maria Princess 9 cm.lik sahtesini kullandım. Bu sahte aksiyon olarak çok hoşuma gidiyordu. 2 adet yaptım. Diğeri ağırlık transfer sistemli (henüz bitmedi), bunda ise transfer bilye sistemi yerine rapala markasında olduğu gibi kendi yuvalarında ses yapan sabit ağırlıklarla denge ve aksiyonu sağladım. Denemek için yapmıştım, güzel oldu. 9 cm boy 11 gr. ağırlık var. Aksiyonu için daha sonra video çekimi ilave edeceğim. Kullandığım Malzemeler ; 1 cm kalınlığında Balsa levha 1,2 mm çapında çelik paslanmaz tel 5 dk. lık epoksi yapıştırıcı Çift taraflı bant sarı bakır folyo Hologram folyo Şeffaf ahşap tutkalı çelik bilye ve kurşun ağırlık tül 2 mm kalınlığında mika parçası epoksi gözler Örnek aldığım modeli koyu renk bir kartonun üzerine yan ve dik koayarak üzerine pudra serpme yoluyla kenar hatlarını belirleyerek şablonu hazırladım. Kestiğim şablon yardımıyla 1 cm.lik Balsa ağacından modeli kestim. http://img710. imageshack.us/img710/5987/dsc02492u.jpg karın kısmını oyarak 2 adet ağrlığı yuvalarında ses yapacak şekilde yerleştirdim. Tek parça paslanmaz 1,2 mm çapta çelikten hazırladığım teli de karın kısmını oyarak yerleştirip epoksi ile yapıştırdım. Göz yuvalarını ve damak takılacak kısmı hazırladım. Ahşap tutkalını talaş tozu ile karıştırıp boşlukları doldurdum, kuruduktan sonra zımpara ile düzelterek sahteyi şeffaf ağaç tutkalı ile kapladım. Tutkal kuruduktan sonra sarı bakır folyo ile kapladım. Sırt kısmına kırmızı hologram folyodan parça yapıştırdım ve üzerine tülü şeffaf ahşap tutkalı ile yapıştırıp tekrar şeffaf tutkal ile kapladım. Tutkakı kuruyan sahtenin gözlerini ve gagasını yapıştırıp bir kat epoksi ile kapladım. Yan taraflarına sarı hologram parçalar yapıştırıp tekrar ikinci kat epoksiyi sürdüm. Keyifli seyirler, sağlıcakla kalın.
Sizden bıkmak ne mümkün. herseferinde gıptayla bakıyorum el emeğinize... Elinize sağlık. bizimle paylaştığınız içinde çok teşekkürler....
Özcan abi söyleyecek kelime bulamıyorum artık bu çalışmaların için,el emeği göz nuru bu sahtelerin her biri sanat eseri,saygılar,tebrikler...
gerçekten görünüşü parlak lığı çok iyi diyecek bişey bulamıyorum fabrika üretimi gibi emeğine ,elreni sağlık
usta müthiş olmuş yaa valla çok imreniyorum size.Kendi yaptıklarımı eklemeye korkuyorum açıkçası bunlardan sonra sönük kalacaktır Ellerinize sağlık
Ben de paylaşıma verdiğiniz katkıdan dolayı size teşekkür ederim. Teşekkürler arkadaşım, zevkle izliyor olman bile yeter benim için. Sevgiyle kal. Sen de sağol dostum. bakmaya devam o zaman arkadaş. Yenileri yolda. Fabrika değil ama küçük bir atölyeye sahip olmayı çok isterdim. Haklısın Kadri kardeş. yaptıkça daha çok bilgi ve el becerisi artıyor. Sakın öyle düşünme. Kendinin yapmış olması yeterli. İllaki çok güzel olacak diye bir şart yok. Merak ettim, eklersen seviniirim. Yaptıkça gelişip daha da güzelleşeceklerdir, emin ol. Bilgi paylaştıkça artar. Ben de paylaşımı devam ettirdiğiniz için Teşekkür ederim. Saygılar.
ben şahsım adıma tarafınızdan daha çok sıkılmak istiyorum, böyle bilgi içeren detaylı sıkılmalara can kurban yeni ve süper bir el yapımı daha ve yeni bir tebrik daha tarafımdan, ellerinize sağlık,
Tamam abicim madem öyle sen kaşındın. Hemen tezgaha yenilerini yatırdım. Çok yakında forumda Sevgiyle kal. Teşekkürler arkadaşım. Keyif aldığına sevindim.