Merhaba Havaların ısınmasıyla hem tekneye bakalım hemde gezelim diye 17 mayıs cuma günü Alper arkadaşımla beraber dolaşmaya çıktık.İnkum açıklarında 5-6 sandal istavrit avlıyorlardı.Yanlarına doğru yaklaştık ama istavritler ince idi bizde Amasra tarafına doğru tekne ile devam ettik.Deniz süt liman havada rüzgar yok tam gezinti havası idi yanımıza spin takımlarıda almıştık olmaz ama dedim şu rapalaları bir yüzdürelim Çapayı attık takımları hazırladık 3. atışımda kalamanın sesi duyulmaya başladı tamam dedim bu sene levrek erken başlamış kalamayı kontrol ettikten sonra sarmaya devam 10 dakikaya yakın sardım balığı göremedik daha ama çok güzel kafa vuruyor dedim iri balık tekneye yaklaşınca balık üzerimize döndü eyvah dedim teknenin altına girdi gitti dedim ama sarmaya devam ama malesef kortuğum başıma geldi rapaladan balık kendini kurtardı bende moral sıfır elim ayağım titriyor 10 dakka kendime gelemedim. Alper atmaya devam ediyor 5 dakika sonra onun kalamadanda ses gelmeye başladı daha 2 tur sarmadan rapala fırdöndüden koptu yine bizde moral sıfır rapalaya mı üzülelim kaçan balıklaramı saat de geç oldu dönüşe geçtik tabi cumartesi için sözleştik ama akşam uyuyabilirsen uyu bütün gece levreklerle uğraştım sabahda işyerinde halletmem gereken işler var.Sabah kalktım mağazaya gittim 12 gibi Alper Dağlıoğlu ve Alper Tozoğlu ile buluştuk 6 yaşındaki oğlumuda yanımıza aldık Mertin şansına güvenerek çıktık yola.Takımlar tamam misinalar kontrol edildi her şey uygun 1 gibi bindik tekneye avlağımıza vardık Alper 3. atışda aldı paşayı 1.9kg geldi tamam dedim oldu bu gün ama 1 saat bişi yok yerimizi değiştirdik yine alper 2. atışda aldı 1 tane daha 1.7kg diğer Alper fileledi balığı daha onlar balığı tekneye almadan benim kalamanın sesi duyuldu dedim bu tamam 5dakikalık uğraştan sonra paşa filede 2.4kg tamam dedik bu günlük yeter saat 5 gibi dönüşe geçtik oğlum durmadan balıklara bakıyo baba bunlar çok büyük yeşil gözlülerden değil diyor yeşil gözlü lüfer bu arada iskeleye yanaştık balıkları 1er tane paylaşıp eve döndük süper bir gündü.Pazar günü iki alperinde işi olduğu için Can arkadaşım ve tabiki oğlum Mertle yine öğlene doğru 11 gibi çıktık yola avlağa geldik daha rapala suyla buluşur buluşmaz ilk atışda aldım paşayı 1.8 kg 5 dakkika içinde canın kalamanın sesi duyuldu tamam dedim geleli 10 dakika oldu bu gün baya iyi geçicek dedim ama geri kalan zaman da tık yok 2 saat daha oyalandıkdan sonra 4 gibi dönüşe geçtik dedik bu kadar yeter balıkları paylaşıp döndük evlerimize benim ve oğlum için çok güzel bir hafta sonu idi.Hepinize Bartından selamlar..... İlk resimler cumartesi diğerleri pazar.... kamış : SHIMANO Speedmaster Spinning Sea Bass Serisi makina :shimano exsence ci4 c3000 misina : Daiwa 0.20 Tournament 8 Kat İp Misina
Tebrikler. Güzel balıklar. Misina hakkındaki yorumlarınız nedir? Diğer kullandığınız örgülerle kıyaslarmısınız?
tebrikler çok güzel bir av olmuş:thumb: tekneden spinle çalışmak benim hedeflerimden birisi inşallah yakında bende bu zevki tadarımreeling
emrah kardeşim merhaba.avınız için tebrik ederim.gerçi zaman zaman avlarınızı ortak tanıdıklar vasıtasıyla duyuyoruz.herşey gönlünüzce olsun.başarılı avlarınızın devamını dilerim.
emrah raporu okuyunca çok heyecanlandım..çünki ben bartınlıyım..memleketimde böyle balıkların tutulması beni çok mutlu ediyor...herhalde spin ile ilk sen balık tuttun levreği..en azından ben duymadım..bende istanbuldayım boğaz balıklarıyla meşgul oluyoruz..bazen spin çalışmak için çanakkale taraflarına gidiyoruz..bir süre sonra bartına geri dönüş yapacağım..balıkların 10 numara..tebrik ediyorum..bu arada alper tozoğlu çocukluk arkadaşım selamlarımı ilet tabi hatırlarsa..saygılar.rastgele..
emrah bey tebrikler güzel balıklar yakalamışsınız inşallah devamı gelir. Bartın ve amasra civarında kıyıdan levrek avlayabıleceğımız yerler var mı yardımcı olursan sevınırım..
Tebrikler bende bartinliyim.izmirde ikamet ediyorum ara ara gelirim ama bende ilk defa duyuyorum levrek ciktigini memleketimde.cok hosuma gitti insallah hic eksik olmazlar denizlerimizde.rast gelsin.