Bartından Merhaba

Konu, 'Tanışalım' kısmında isko74 tarafından paylaşıldı.

1. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    Merhaba arkadaşlar. Ben doğa ile başbaşa olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle balık avları inanılmaz zevkli. Ancak amatör bile sayılmayacak kadar yeniyim. Şimdiye kadar basit makinesiz misinalarla ve camlı yemlerle balık tutmaya çalışmış ve birkaç tane tutmuşluğum dışında tecrübem yoktu. Geçenlerde bir av bayine gittim ve at çek için uygun bir takım satın aldım. İlk aldığım gün hiç bir sonuç alamadım. Dün ise o kadar atmama ragmen bir tane 15 cm filan bir balık yakalayabildim.(tabi geri bıraktım) Yalnız bu konuda çok acemiyim. Ne tür kaşık kullanmalıyım. Kaşık ile mepps farklı seyler mi? (ben meppsi bir kaşık markası biliyordum) Akarsuda balık yakalıyorum bartın çayının kollarından biri. Oltamı aldıgım yer kaşık kullanırken fırdöndüyü çıkarmam gerektiğini canlı yemde fırdöndüyü kullanabileceğimi söyledi. ama forumlarda kaşığın fırdöndüye takıldıgını okuyorum. Sahte balık da aldım ama o suya batmadığı için çok verimli değil gibi geldi.Dün sahateye iri bir balık vurdu ama ben çıkaramadan kurtuldu Daha çok durgun sularda mı yoksa hızlı akıntılarda mı balık yakalama ihtimalim fazla olur vs vs vs... Ayrıca bu taraflarda arkadaş varsa birlikte ava gitmek ve iş başında öğrenmek isterim. Herkese bol ve keyifli avlar diliyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Özellikle tecrübeli arkadaşlarla av tecrübesi yaşamak isterim.

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    hoşgeldiniz. bende acemiyim. mersinden. balık malzemecisine gidipte 50 tane zihni sinir soru sormak malzemeciyi çıldırtıyor tabi, ama bu forumda aklına takılan herşeyi sorabilirsin, ustalarımız, üstadlarımız, abilerimiz bizlere yol gösterirler, alacağın malzemelere yukaridaki linklerden örneğin avmarketim.com dan kolaylıkla araştırabilirsin. benim de senin sorduklarına cevap aradığım zamanlar olmuştu, hala araştırıyorum. Sahte tüyler var onlar çok iyi çalışıyor, üstelik ucuz. silikonlarla tutan görmedim şimdiye kadar.
    Bu konunun bende takipçisiyim ve tekrar hoşgeldin.

Son düzenleme: 31 Mayıs 2011
  3. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    teşekkürler.. evet ben de araştırdıkça aydınlanıyorum tüylü kaşıklar benim de dikkatimi çekiyor. cevabınız ve desteğiniz için teşekkürler.. paylaşımlarımızın sürmesi dileğiyle..

4. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Aramiza hosgeldin Isa.
    Tüm sorularina formu biraz arastirirsan cevap bulacagina inaniyorum.
    Selamlar..

5. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    teşekkürler.. evet dediğiniz gibi soruların cevabı forum konularında var aslında.. vaktim oldukça okuyorum ve keyif alıyorum. Ama yine de bazı şeyler tam yerine oturmuyor. Özellikle tecrübeli ustalarımızdan püf noktaları öğrenmek zaten yazıyla değil, birlikte avlanmak ile olur düşüncesindeyim. Bartından benim gibi yeni başalayan arkadaşlarla da tanışmak ve birlikte işin incekliklerini öğrenmek isterim.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hos geldin İsa kardesim. Bizlerden de Bartın'a selamlar olsun.
    Malzemeler ve uygulamaları konusunda, forumda fazlasıyla bilgi bulabilecegin gibi, cevaplanacak, arkadaslarınlada pratigini yaparak, kendinize gore en saglıklı yontemi bulacaksınızdır.
    Keyifli paylasımlar dilerim.

7. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba İsa, aramıza hoşgeldin. :)

8. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    isa kardeş forma hoş geldin.
    bartin da kardeşim ikamet eder. arada yanı gider fırsat buluncada merkez de ki dere ye olta sallarım. bartin ismini okuyun ca karınca kararınca yardım edeyım...

lakin baya geniş kapsamlı sormuşsun. dolayısı ile bende arkadaşlar gibi formda aradıgın bilgileri bir b ir bula bilecegini tavsıye edeceyım.

deneme yanılma yöntemi en iyisi...
    zamanla. bir bakmişsın soruları sen cevapliyorsun...

bu arada bir dahakı bartın zıyaretim de size danışirim. nerde , neyle ne yakalıyacagımi...:p

saygilarımla...

9. kesf_i_alem

kesf_i_alem EROL

İsa kardeş merhaba;
    Bartın ismini duyunca karınca kararınca bilgilerimi paylaşayım istedim.Bartın'da görevim dolayısıyla 4 yıl geçirdim.Hem tatlısu hem denizde avlanma imkaanı buldum.sorularına kısa kısa cevap vermeye çalışayım.Bartın'daki balıkçılar bütün kaşık türlerine meps derler.Bu kaşıklarla bartın çayının kollarında iyi kasna alabilirsin.yanlız dikkat etmen gereken kullandığın misinanın ince olmasıdır(18,20 lik olabilir).Ayrıca fırdöndü veya ağarlık kullanmaya gerek yoktur.
    Ulus yolu üzeri baraj inşaatı yakınlarında iri balıklar bulabilirsin.
    Bu arada Amasra mendirekte istavrit ve tırsinin tam zamanıdır derim.
    Şimdiden rastgele....

10. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    teşekkürler, tam da söylediğiniz gibi düşünüyorum.. misina kalınlığını şuan için bilmiyorum ama öğreneceğim satın aldıgım yerden(sanırım dediğiniz gibi ince) evet dediğiniz bölgede (kirazköprü) at-çek için oldukça elverişli ancak baraj inşaatı nedeniyle patlatmalar oluyor o bölgede. ben suan kumlucadayım (öğretmenim) kumlucadaki çayda sansımı deniyrum ama dediğiniz gibi deneme yanılma yoluyla bazı seyleri anlama baslıyorum. Olta takımım fena değil sanırım ama kaliteli kaşık (ya da mepps her neyse mepps sanırım kaşık markası) ve rapalalara (sanırım sahte balık ve böceklere verilen ad) ihtiyacım var. özellikle siz bölgeyi biliyorsunuz bana bu bölgede iyi iş yapabilecek kaşık ve rapala önerebilir misiniz? İsmail Talay üstadın kaşığının resmini gördüm o da kasnada kullanıyormuş. Takımlarım arasında o kaşığı bulundurmak isterim doğrusu. Yine özellikle kasna avlarında kullanabileceğim akarsu ve hafif akar gölcükler için kaliteli kaşık ve sahte önerileriniz olursa sevinirim. Yorumunuz için çok teşekkürler..

11. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    ilginiz ve samimiyetiniz için teşekkürler.. inşallah dediğiniz gibi biraz araştırmayla epey yol katettim ama yine de birebir bir ustadan dinlemek ya da av tecrübesi gibi yok. Bartına geldiğinizde haber verin müsait olursak bakarsınız av yapabiliriz. Şuan özellikle kasna için araştırma yapacağım. diğer balıkların adıını tam bilmiyorum avlarsam ilerde resimlerini av raporlarımda paylaşır sizlerden isimlerini öğrenirim. Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler..

12. OMMG

OMMG OKAN

Merhaba İsa, aramıza hoşgeldin.Keyifli paylaşımlar dilerim...

13. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    bu arada özellikle bartını bilen arkadaşlar için aa genelde de tatlı su avcıları için sorayım: Ben akarsu üzerinde küçük durgun ya da hafif akar bulursam tim mesaimi aynı yerde harcıyorum. İki kez ava çıktım birinde yarım saatlik ugras sonucunda kaşıkla mezgitten biraz irice bir kasna yakaladım. Başka bir yerde ise sahte balıkla biraz daha iri bir balık oltama vurdu birkaç metre sürüklememe ragmen sudan cıkartamadım kaçırdım. Aynı gölcüğe ne kadar zaman ayırabilirm. kaç atış ya da dk. Ya da akarsu üzerindeki gölcükler dısındaki akıntılara atsam sonuc alabilirmiyim(ben zannetmiyorum hedeflenen boyutta iri balık küçük akarlarda olmaz sanırım)

14. 33022

33022

İsa; öncelikle hoşgeldin.Akarsu ya da çaylarda avcılık biraz zahmetli bir iştir.Yerin hiç bir zaman sabit olmaz.Sorduğun soru doğrultusunda, bence suyun akan yönünün tersine daima hareketli olman ve yemini akar yönüne doğru çekmen.Zaten doğal yemlerin doğal salınımı da bu şekilde olur.Suya bir böcek düşerse akar yönüne hareket eder.Ayrıca küçük akarlarda büyük balık olmaz diye bir şey yok.Her şey olabilir.Kasna avında balık aldığın yerde olabilecek, çırpınma ve gürltüden diğer balıklar etkilenir ve ürker o bakımdan aynı yerde denemelerine bir süre ara veremen gerekebilir.Balık aldıysan eğer, benim tavsiyem biraz oyalanman ve ortamın sakinleşmesini beklemen 5-10 dk yeter sanırım.Ama bir yerden balık aldıysan bu noktada ısrar etmeninde bir manası yok.Tabi bu sadece akar noktalar için.Akarsu üzerinde oluşan derin ve geniş gölcüklerde durum farklı olur.Buralarda oyalanabilirsin.Ben Zonguldaklıyım, coğrafi olarak dereler bu bölgelerde benzer özelliklere sahiptir.Bartın Çayını bilmem ama bu çaya dökülen yüksek rakımlı bir kaç ufak derede alabalık olduğunu biliyorum.Aynı zamanda malzeme alabilceğin Amasra civarında yerlerde var.Tabi krizlere rağmen bu küçük esnaf hala kepenk indirmediyse.Ama internetten sipariş verebilirsin.Mepps söylediğin gibi bir marka.0 yada 1 no modelleri bizim oradaki dereler için ideal boylar.2 no da denenebilir.Ben genelde 1 no beyaz zemin üstüne kırmızı benekli kaşıkla avlanıyorum, ancak kaşık renk ve desenleri havanın durumuna suyun rengine göre değişebiliyor.Bunlarda işin püf noktaları.Bu konularda çeşitli arkadaların ve ustaların yazıları forumda mevcut.Yardımcı olabildiysem ne mutlu.Güzel ve bereketli avlar dilerim.

15. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    ramazan bey yorumunuz için teşekkürler.. dediğiniz gibi biraz daha yüksek rakımlarda alabalık var ama henüz onları avlayabilecek kadar hünerli değilim. ama malesef elektirik çamasır suyu ağ tırıvırı gibi katliamlarla yakında buralarda eskiden alabalık yaşarmıs diyeceğiz.. benim hedefimde kasna var. ben kumlucada yasıyorum buradaki kasnalar yeteri kadar büyük değil. zaten yazın su seviyesi oldukça düşüyor o nedenle iri balık pek olmuyor ama baraj inşşatının oldugu kirazlık bölgesinde iri kasnalar oldugunu biliyorum. inşallah sahte ve kaşıklarımı toparlayıp güzel avlar çıkartarak sizlerle paylaşabilirm. doğrudan marka ve model vererek kullandıgınız ve iş gören sahte ve kaşıklarınızı önerebilirsiniz arkadaşlar. (bu arada kamısım ve makinem de çok kaliteli değil en kısa zamanda onlar içinde öneri alacağım) tekrar ediyorum bartından birlikte avlanabileceğim arkadaşlar varsa bana ulaşabilirler.

16. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    saygılar....