barukudalar ve uzun zamandır beklediğim lüfer

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mehmetcelik33 tarafından paylaşıldı.

1. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

merhaba arkadaşlar
    Uzun zamandır balıktan boş gönmekten bıkmıştım hatta cocuklarım bile baba bugunde mi balık tutamadın demeye başlamışlardıki lüfer ve barukudalar imdadıma yetiştiler.
    arkadaşlar geçen hafta avlağıma vardım birde ne göreyim milyonlarca yavru balık vardı suyun üzerinde.yavru balıklar kuyruğunun üzerinde gidiyorlardı belliki alttan saldıran vardı.acaba neydi yavrulara saldıran?
    hemen takım çantamı açtım ve rapalamı aldım başladım atıp çekmeye..aradan iki saat geçmiş ve birtek vuruş dahi alamamıştım.derken beraber balığa gittiğim arkadaşım geldi.oda başladı atıp çekmeye derken balık onun rapalasına binidi ama kalma nasıl bağırıyor,sudan birçıkardı ada ney 2kg civarında yazılı orkinos.
    nekadar silikon, tüğ,rapala denediysekte başka vuruş olmadı.akşam ezanı okunmaya başladı artık barukudanın zamanı gelmişti.yeniden başladık atıp çekmeye (rapala xrap sardalyaya benzeyen model)yatsı ezanına kadar atıp çektim ve beklediğim vuruş geldi.sanki kamışımı kıracak makinanın kalamasını biraz daha açtım başladım çekmeye ama vuran barukuda değildi beş dakikalık mucadeleyi ben kazandım sudan çıkardığımda vuran lüfer olduğunu gördüm.bir kg geçkin lüferdi.neyse çantaya koydum ve evin yolunu tuttum.
    cumartesi akşamı takımlarımı hazırladım ver elini denizin kenarına...avlağa vardığımda yine yavru balık sürüsü vardı ama bu sefer kıyıya çok yakınlardı.merak ettim bu yavru balıklar nedir diye kepçemi açtım hızlıca bir daldırdım oda ney sardalya sürüsü hemen bir bidon buldum koydum içine arayıpta bulamadığım yem.el oltasını çıkarıp hemen canlı saldım denize.aradan epey bir zaman geçmiş hala balık tutamamamıştım.canım sıkıldı tası tarağı toplayım başka avlaga gittim.saat22.30 olmuş ama dolunay çıkmış ve heryer gündüz gibiydi.başladım atıp çekmeye saat 23.00 olmuş hala vuruş yoktu.hava yavaş yavaş kapanmaya başladı 23.30 tam istediğim gibi ayın önüne bulut geldi.çünkü dolunayda bulutlu havada ortam ne çok karanlık nede çok aydınlık oluyor.balıklar rapalayı tam secemiyor.on dakika sonra (orjinal floting gfr)ilk vuruş aldım ama kanca oturmadı kurtuldu.başladım atıp çekmeye yeniden, yeniden küt bindi busefer iğneler oturdu kafa atata geliyor sudan çıkardım ve çantaya attım ilk turnamı almıştım.birkat defa adaha attım vuşuş olmayınca rapala orj.floting scf taktım.(bence iddalı bir sahte)bir-iki-üç derken küt vurdu ama yine kurtuldu.sonra hemen hemen her atışımda takip aldı.(avlandığım ortamda ışık var takip edip etmediğini görebiliyorum)yeniden parala değiştirdim (yoziri ok)http://www.avmarketi.com/asp/product/135907/CRYSTAL-MINNOW-SUSPENDING-R468-110MM yeşili taktım ilk atışımda hada iki tur sarmamıştım ki öyle bir vuruduki dedim kesin lüfer kalama nasıl ötüyor,arada öyle bir basıyorki misina nasıl boşalıyor makinadan görmeniz lazım,hemen kepçemi aldım başladım mücadeleye kullandığım misinada 0.25mm ama güveniyorum misinama.balık kıyıladı kendini gösterdi iri bir barukuda hemen kepçeledim sudan çıkardım.(heyecen tavan yaptı)çünkü uzun zamandır barukuda alamamıştım)saat gece 01.00 olmuştu benden başka kimse kalmamıştı.eşyalarımı toplayıp evin yolunu tuttum.
    pazar günü öğleden sonra çocuklarımla birlikte balığa gittik.canlı yakaladığım sardalyaları yem olarak kullandım.bir kere güzel vuruş aldım ama yakalanamadı.bol bol kumda oynadık.sağlıcakla kalın...

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim, güzel bir atçek avı olmuş. Benim de kalbim burada küt küt attı. :) Teşekkürler, devamına rastgelsin... (Özledim atçeki beee) :D

3. mehmetcelik33

volkan kardeş silifkeye yolun düşerse buyur misafirim ol gideriz balığa.hava bulutlandı akşama yine gidececem kısmet bakalım ne olacak

4. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tebrikler kardeş güzel av olmuş.
    Baracuda görmeyelide çok oldu Yumurtalık'a doğru göndersen onları ne iyi olur:D

5. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim, lüfer de baraküdalar da çok güzel, çok imrendim. benim avlandığım yerlerde de bolca baraküda var ama geceye kalamadığım için pek verimli avlar yapamıyorum.

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. bu turna ile baraküda farklı balık mı ben aradaki 7 farkı bulamadım:D

7. mehmetcelik33

eyvallah mehmet,dün akşam söyledim 10 gün sonra yumurtalıktayız diyorlar:)

8. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Tebrikler,çok güzel balıklar...

9. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    tebrikler. Afiyet olsun.
    Atçeki kıyıdan mı yapıyorsunuz ?
    Eğer öyleyse, kıyıdan kaç metre ileri atıp çekiyorsunuz, bize biraz anlatır mısınız.
    Yani şunu kastediyorum, barınak, liman vb. derin suda mı, yoksa gösterdiğiniz 100 metre ileride bile sizi boylamayan resimdeki kumsalda mı tutuyosunuz turnaları lüferleri

Cahilliğime bağışlayın ama, hatay erzin kumsalında ve dörtyolda oltama hiç sardalya gelmedi bugüne kadar. Tutan da görmedim. Sadece ağa düşer bu mübarek.

Esas, tuttuğunuz lüfer dev bir sardalya gibi göründü yorgun gözlerime.

Avlarınız daim olsun

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mehmet yeni gördüm mesajını, dün boş geçti sanırsam avın.:p Bi dahakine inşallah. :) İnce davetin için teşekkür ederim. :) (Bergama'ya zor gidiyorum :D)

Tabi yolum düşerse meşhur yoğurdunuzu yemek (Silifke'nin yoğurdu) :D, ayrıca denizinizin performansını denemek için rahatsız ederim. :)

11. mehmetcelik33

beklerim inşallah:)iş çıkışı yine gittim balığa,bir çok takip aldım 21.30 civarı birtane barukuda vurdu aldım 700-800 gr civarında bir balıktı.

12. mehmetcelik33

alişan abi ben 0.25mm süper maksim misina kullanıyorum.misina ince olunca daha fazla ileriye gidiyor.rüzgar karşımdan esiyorsa rapala fazla ileri gitmiyor.bende bazı rapaların altına kurşun yapıştırdım rüzgarlı havada daha ileri atmamaı sağlıyor.ama aksiyonu bozuyor fakat yinede turna vuruyor. genellikle barınakta avlanırım.barınakta aydınlatma ışıkları olduğu için yavru balık ışığa geliyor arkasından avcı balıklar..

13. mehmetcelik33

barukudalar gece avcısı abi denemeni tavsiye ederim..

14. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    biliyorum da, sağlık sorunu nedeniyle uzun süreli av yapamıyorum. ya sabah, ya da öğlenden sonra bir kaç saat. onun için imrendim zaten :)