Başarısız sahteler...

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında zucchero tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Merhaba,
    Herkes en başarılı sahteleri merak ediyor ama tersinden de düşünmekte fayda var. Şans vermiş olmanıza rağmen balık-vuruş-takip alamayan sahteleriniz varsa hangi balık için denediğinizi de belirterek ve mümkünse resmi ile birlikte buradan paylaşır mısınız?

Turna için en başarısız sahtelerim

1- STRIKE-PRO CRANKE BASS JOINT SH-003AJ Renk Kod A09

Kaç defa denediğimi (aydınlık-karanlık, derin-sığ, bulanık-berrak tüm koşullarda) ben bile unuttum ama açık ara en başarısız sahtem....

2- Beyaz sasi

Herkesin ısrarla önerdiği ancak benim bir kez (o da limitaltı) haricinde balık alamadığım sahte...

Not: Her sahtenin yeri ve zamanı vardır biliyorum ama bu sadece genel paylaşım maksatlıdır...

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Söz konusu olan, alttaki beyaz sasi ise, zaten her yerinden beceriksizlik akıyor. Üste para vermesi lazım birinin ki alıp çantama koyayım.

Ama üstteki sahte iş yapar. Kullanımı bir hayli farklıdır. Bilhassa sudağın bol olduğu nehirlerde (dikkat, göllerde değil), anaforlu sularda doğru kullanılırsa, iyi bir turna ve orta karar bir sudak avcısı olabilir. Velakin, teknik olarak, ekli sahteler, her zaman genel olarak başarısız ürünlerdir. bilimsel yem yapıyoruz diyen ve gerçek balık gibi yüzdüğünü gösterenlerin sahteleri, balık avında başarısız olmuştur hatta. Hepsinin ortak zayıf tarafı, ekli olmalarıdır.

Başarısız sahte istiyorsanız, ekli, parçalı olanlardan şaşmayın derim.

Umaırm şimdi algıda seçicilik edip, fi tarihinde falanca yerde bir tane şaşırmış turna vs. yakaladığınız akledip, ama ne turnalar vs. yakaladım ben bu ekli sahtelerle diye çıkarsınız da, konuyu iyice bir çekiştiririz.

3. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Serdar Abi,

Düz beyaz sasilerin envayı çeşidini denedim ama balık almak ne mümkün

4. 30427

30427

Nedendir bilmem şu parçalı sahtelere bir türlü ısınabilmiş değilim.

Üreticileri genelde en gerçekçi yüzme hareketi gibi sloganlarla övüyorlar bu balıkları. ancak bizim ihtiyacımız olanın gerçekçi yüzüş olduğunu düşünmüyorum ve kendimi buna inandıramıyorum. Avlanması hedeflenen balığın saldırı karakterini de göz önüne alarak, sahtenin gerçekçi yüzmesinden ziyade sertçe vurdurup duraklamalara verdiği cevap, ya da üzerine yapışmış parazit, kene vb bir şeyden kurtulmaya çalışıyormuş gibi sağa sola göbek göstermesi gibi hareketleri yapıp yapmadığı göz önüne alınmalı diye düşünüyorum.

Kendimi bildim bileli akvaryumlarla uğraşırım ve hali hazırda evimde 550 litreden 25 litreye kadar çeşitli hacimlerde akvaryumlarım vardır. Seneler içerisinde beslediğim onlarca avcı balıktan öğrendiğim şey ise; gerçekten olması gerektiği gibi yüzen balıklara ancak hemen önlerinden geçerlerse saldırdıkları. Gerçek bir avcı gibi takip edip avladıkları balıklar ise diğer balıklardan yüzüş ya da görünüm olarak bariz farklı olanlar.

Bildiğimiz gibi balıkların üzerinde, her birine imza atılmış gibi, solungaç arkasından kuyruk başlangıcına kadar uzanan yanal (lateral) çizgileri bulunmaktadır. Bu çizgi balıkların su altındaki titreşimleri (yani sesleri) algılayabilmelerini sağlar. Avcı balıkların bu duyularının son derece keskin olduğu da bilinir. Öyle zannediyorum ki, sahtelerimize itibar ettiklerinde iştahlarını kabartan şey, sahtenin modeli, rengi ıvırı zıvırı gibi özelliklerinden ziyade, sahteye verdiğimiz aksiyon vasıtasıyla suda yarattığımız normal olmayan titreşimlerdir. Önce yanal çizgileri ile bu normal olmayan titreşimleri algılayıp neler olup bittiğine bakmak için incelerler. İşte o sırada sahtenin görüntüsü yenilecek bir şeye benziyorsa saldırmaya karar verir.

Bu bağlamda, sahte etkinliğinin marka, model, renk, piyasa değeri gibi özelliklere göre değil, avcının doğru bilek hareketleri ve ava uygun seçilmiş misina, kamış, makina kombinasyonu ile ilgili olduğunu düşünürüm.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

6. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
  7. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm

bora kardeş STRIKE-PRO CRANKE BASS JOINT bu serinin neredeyse tamamı var bu rengni atma fırsatım olmadı ama diğer renkleriyle çok turna aldım :)
    hatta kendi kendime bazen diyorum sadece bu seriyi alsam bile yeter ama nafile diğer oyuncaklar olmadan olmuyor :):D

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bazı yerlerde iyi bir turna avcısı olacağını söyledik zaten o ekli sahtelerin.

Teknik olarak gazoz kapağı bile bolca balık tutabilir. Efektifliğin ölçümü, geniş zaman ve mekana bakarak yapılırsa doğru bir fikir verebilir.

Bir sahteye etkili diyebilmek için, başka sahtelerden bir şekilde öne çıkması lazım. kullanım kolaylığı, fiyat, cezbedicilik vs. vs. bir sürü hususun genel toplamı olarak bakmak gerekiyor.

Eğer siz aynı yerde daha başka sahtelerle daha iyi veya daha ucuza aynı verimi alıyorsanız, o sahteye etkili demek biraz güç olacaktır.

9. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Beyaz saside takılı olan kurşunun agırlıgı önemli.agırlıga göre sahte yüzerlilik derinligi normal olarak degişiyor.Benim bir zamanlar sürekli kullandıgım hatta hala cantamda gezdiridigim bir yem.bununla 50 cm üzeri turna da cok aldım .hatta internette videosu var forumdan bir arkadaş aynı sasinin sarısıyla 90 lik yakaladı .

en yukarıdaki strike pro yu denedim bende verim alamadım fakat renk olarak buna benzer sahtelerden cok balık almaktayım.

10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hüseyin Abi,
    Bu serinin bir diğer rengi daha var ama ona haksızlık etmeyeyim çok fazla deneme imkanım olmadığı için başarısız diyemem....

Tuggin,
    Benim en favori sahtem de aşağıdaki 10cm'lik bir gümüş-siyah silikon yem ama nedense beyaz sasi ile yıldızımız barışmadı.

Strike-pro'ya gelince bu rengin iyi olduğunu biliyorum ve Vedat Amca'nın turna sahtelerinde neredeyse sadece bu renk sahteler var ama bu nedense bu iş yapmadı...

11. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    arkadaşım bence bu sahtenin gaga kısmını modifiye et.
    hatta tamamen kes gagayı birde öyle dene.

12. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Murat Hocam zaten gözden çıkardım. Modifikasyon geçirecek gibi :)

13. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Kuyruklu beyaz sasi ile bayağı bir turna yakaladım ben :)

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hiç uğraşma, değmez. Havucun içinden inşaat teli geçirip kullan, bundan daha iyi olmazsa, o zaman gel.

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    o kadar da deyil yanii:( aksiyonu 10 numara sahte..renk desen turnanın en çok sevdiği renk..öte yandan beyaz saşi,,uygun saatte iş yapar..gündüz vakti derin noktalara indirme yapılırsa ve hoplatılırsa iş yapar.. balık nerde, sen nerdesin o önemli..

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kadir, senle her tür iddiaya girerim. O sahteyi ne yaparsan yap, havuç kadar turna yakalayamaz.

Gerçi bu sahtenin verimsiz olmasından çok, havucun ilginç şekilde verimli olmasından kaynaklanıyor olacaktır aslında ama, bu başka bir tartışma.

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bizim mekanlarımızda üççüğüne kadarını tutup alıkoyularlar..birde ağ geriyorlar üstüne cila çekiyorlar...işin okunu çıkarıyoruz biz:rolleyes: adamların memleketinde balık var gani..bizim gibi tutduğunu dolaba basmıyorlar..taze tüketiyorlar..bizde mekena bir adam götürsen..seneye 10 kişi olur orda..bu kadar aç gözlü avlanıncada ve balık olmayınca..iş yapmıyan sahteler meydane çıkıyor.. şu sahteyi o havuçla tutulan mekana atıp çek..havucuna 10 basar:p

adı geçen strike pro nun parçalı olmuyanı var bende..buda aksiyonu:

http://www.youtube.com/watch?v=qdl87MoR1-I

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kadir, ba-sa-maz. Ha, bu sahtenin tek parça olanı olsaydı, o zaman sana tamam derdim zaten.

Bunun tek parça olanıyla, iki parça olanı arasında aksiyon olarak, ses olarak uçurum var Kadir. Bunu atlıyorsun. Ve dikkat et, bu sahteyi buraya koyana gına gelmiş ki, zaten "başarısız sahte" listesinin başına bunu koymuş, gayet açık ve net değil mi?

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Her türlü sahtenin gagası kesilir, polisajlanır... :D
    Bende ki işe yaramayanları yazmama gerek yok herhalde değil mi abi, uygulamalı en yakın şahidi sensin... :) :)

20. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fatih modifikasyon ellerinden öper :))

Abi şu havuç olayında ciddi misin??
    Kadir Hocam bu sahtenin de aksiyonu fena değil gibi ama 5-6 liralık sahteler iş yaparken bunun yapmamasının nedenini çözemedim.