Bugün arkadaşla başhüyük göletini bir ziyaret edelim dedik.Vardık gölete.Kapıdaki bekçi hemşerim olta başı 5tl.demez mi.Neyse biz toplam 5tl ye işi bağladık.Sizce bu yasal mı.Bilgisi olanlar cevap yazarsa sevinirim.Attık oltaları gelen 250-300gram sazan.Hepsi geriye iade.Daha önce tuttuğumuz 5-6 kg lik sazanlar heralde ağla uçmuş.Yan taraftaki bir amca barajın çevresi düzenlenirken büyük balıkları toplayıp satmışlar ve o parayı çevre düzelemesine harcamışlar dedi.2-3 saat durduğumuz halde durum değişmedi.Tut geri suya sal.
2 yıldır Başhüyük göletine gitmiyorum. Orasının ücret konusu sanırım geçen yıl da gündeme gelmişti. Ama işin yasal boyutu konusunda bilgim yok. Araştırmak lazım... Daha önce o gölette yaptığım avlar sonrasında zaten Başhüyüğü ben favori alanlarımdan çıkarmıştım. Yakın olması avantaj ama balık konusunda dediğin gibi sıkıntılı. Altınapa'ya ise, "şöyle bir bakmak" amacıyle dün akşam 2 saatliğine uğradım. Orası ise tam bir felaket olmuş. Tırıvırılar resmen havada uçuşuyor!! Ben yine Konya dışına açılmaya devam edeceğim. Bu yıl henüz gitmedim. Sanırım önümüzdeki haftalar içerisinde bir sefer düzenleyeceğim. Bakalım geçen yıl ki avlaklarım ne durumda
Nevzat abi neden büyük balık tutamadığınızın cevabı haberin başlığında açıkça verilmiş. http://www.memleket.com.tr/news_detail.php?id=54856