bu olayı her hatırlayısımda tüylerim diken diken oluyor 12 yaşlarında yasadığım mahalleye 1.5 2 kilometre uzaktaki baska bir mahalleye 5 6 arkadas benden bir yaş buyuk abimde yanımızda sinemaya gittik hergun aksam iki film oynuyor suanda filmeleri hatırlamıyorum saat sekizde baslıyor en gec 12 de bitiyor. size sinemanın icinden bahsedeyim sinema altkat var buyuk salon birde aileler icin yarı cekme kat var makinist daireside bu cekme katta cekme kat merdivenleride dahil ahsaptan yapılmıs okul sırası gibi 3 kisilik banklar var cekme kat bir tiribün dusunun osekilde 4 metre falan 4 sıra bu bankalar bir gerideki bank öndeki banktan biraz yüksekte makinis dairesinin oldugu yere yakın en gerideki banktan film izlemeye basladım birinci film bitti ikinci film oynarke uyumus kalmısım uyudugumu hatırlamıyorum bankta yan yatmısım bir ayak sesiyle uyandım teras kat ahsap oldugu icin ayak sesi net geliyor yattıgım yerden dogruldum baktım sinema zifiri karanlık eyvah dedim ben burada uyumus kalmısım dedim kendi kendime ayak sesi kesildi bu arada sonra dedim ben burada yatayım sabah cıkar giderim sonra tekrar bank a yattım ayak sesi tak tak tak diye git gite yakınıma gelmeye basladı birden dogruldum gene kesildi bir sıra indim banklardan ayak sesi tak tak diye uzaklastı sonra kimsin arkadas dedim bu arada okdugum surenin hadi hesabı yok bir sıradaha indim sonra bankın birisine oturdum gene yavasca yan yattım ayak sesi tak tak tak gene bana dogru gelmeye basladı birden dogruldum ya arkadas kimsin dedim gel bende sigara var sigara icelim dedim ozaman karaborsacı bir arkadasım vardı ondan samsun almıstım bir paket samsun sigarası vardı sonra teras katın en ucuna geldim bank a oturdum ayak sesi hızlı bir sekilde merdivenlerden asagı indi en uctaki banka tekrar yattım ama gozlerimi kapatmadım ayak sesi merdivenleri cıkmaya basladı hic kıpırdamıyorum tak tak bana dogru geliyor hic kımıldamadan karanlıkta ne oldugunu secmeye calısıyorum durmadan sure okuyorum icimden allah saittir bir metre yakınıma kadar geldi karanlıkta insana benzettim insan golgesi olarak görüyorum yattıgım yerden birden dogruldum tak tak tak hızlı bir sekilde uzaklastı merdivenleri indi aklıma sinemanın icerden surgulu havalandırma kapısı var iki tane icerden surguyle kilitlendigi icin anahtarla kilitlenmiyor orası geldi kimsin aradas diyede soruyorum gel konusalım sigara icelim diyorum cevap yok kiprit vardı bitane kiprit yaktım merdivenlerin basına kadar geldim kiprit söndü elim ayagım titriyor ama ikitane birden cıkardım kiprit ikisinide yaktım merdivenleri indir tam sinemanın buyuk salonuna cıkacagım yerde yaktıgım kipritler söndü gene tekrar yaktım en yakındaki havalandrıma kapısının surgusunu actık dısarı cıktım kapıdemir oldugu icin cıkarke hızlıca carptım oh dedim sukur allahım dedim biri sagımdan birisi solumdan iki tane gecebekcisi geldi beni yakaladılar olayı anlattım iceride birisi var dedim gece bekcisi kapıyı yavasca actı iceri giremiyor lamba tuttu birsey yok dedi beni kara kola götürdüler karakoldaki polis babamı tanıyordu aynen basımdan geceni ona anlattım tamam dedi eve gidebilirmisin kendin dedi karakolda saate baktıgımda gece 3 tu saat giderim dedim karakoldan ev en az 1 km den fazla cıktım yola yolumun uzerinde ev fazla olmadıgı icin cok köpek sesi geliyor sagdan soldan onları nasıl gecerim diye düsündüm imamhatip lisesinin bahcesine girdim duvarının dibinden surune surune hastane bahcesine gectim aynı sekilde surune surune hastane bahcesinin duvarının dibinden surune surune devam ettim hastanenin bahcesinde gul cok oldugu icin gullerin dibinden surunuyorum dikenleri mahfetti hastane bahcesinden cıktım köpek seslerinin yogun geldigi yeri atlattım arkama bakmadan bir kostum asagı yukarı 100 metre ileride yolumun uzerinde 5 6 tane köpek yolun uzerine yatmıs onları gecemem en yakındaki bir evin odunluguna gizledim ara ara cıkıp bakıyorum köpekler gitmismi diye hala yatıyorlar yarım saat bekledikten sonra iki kisini konusa konusa yoldan gectti gitti hemen cıktım kopekler gitmis iki kisi köpeklerin oldugu taraftan gelmisti oradan cıktım tabanları bir yagladım köpeklerin yattıgı yeri gectim ara yollara dagılmıs köpekler beni bir gördüler arkamdan nasıl geliyorlar hemen önümde fort kamyon vardı kamyonun kasasına uctugumu hatırlıyorum sonra köpekler döndü gitti biraz bekledim köpekler görünmüyor bu arada evede 200 300 metre kaldı kamyondan indim bidaha topukladım eve kadar arkama bakmadım nasıl evden iceri girdim abime sarıldım yattım. ertesi gün aksam sinemaya gene gittim basımdan gecenleri anlattım sinemanın sahibine orada calısanlar kimisi seytan dedi kimisi vampir dedi. insan olsa okaranlıkda dar bir koridorda okadar hızlı nasıl gidebilir. diye dusundum basımdan böyle bir olay gecti arkadaslar. o sinemanın binası hala duruyor. not bu olay 1982 de oluyor. profil yasım gercek degil 82 de 12 yasında olduguma göre yasımı tahmin edersiniz.
Gece gece iyi oldu bu hepimizin çocukluğuna ait vardır herhalde bu tip anıları bu başlık tutar :thumb: hihi insan beyni işte neler oynuyor sahibine üşenmeyip yazdığınız için teşekkürler
Aynı şey yazlıkta misafirlerimiz başına geldi. Geniş balkonu olan, salonda yatarken, gece ayak ssleri duyuyorlar. Tam doğruluyorlar kesiliyor. Biraz sonra yine.... Arkadaş eline bir cisim alıp balkona çıkıyor, sağa sola bakıyor ne gelen var ne giden. Sonradan anlaşılıyor ki, salonun bir köşesinde duran kafesteki evcil fare bunlarla oyun oynuyor. Sabah anlattığında biz de çok gülmüştük.
olta ve kamışlara bakarken kendimi burda buldum tırstım biraz başımdan geçen böyle birşey yok neyseki, yoksa halimi düşünemiyorum mazallah kalpten tık diye giderim
Keşke şimdi değil de sabah okusaydım. Hakkaten o yaşta böyle bir olay hayat boyu unutulmaz. Paylaştığınız için teşekkürler. Allah kimseye böyle korku yaşatmasın.
arkadaslar başlığı anlamadınız galiba başınızdan gecen korkunç olayları anlatalım dedim başımızdan gecen ilginç olayları anlatalım dedim.
ben az önce anlatmıştım yine anlatayım; otobüs Adanada durmuştu birgün yolcu alacak diye 20dakka mola :hungry: , indim aşağı çaylar gelmezmi şirketten . hemen yudumlayıverdim . yahu bu adana çaycısı arkadan boşu almaya geldi, ücreti abi demezmi? . eee hani şirkettendi? . yok abi bu bizim şirketten, sen çayı içtin parayı alayım (ozaman3-4 çay parası isytemişti bir çaydan) . ulan bir ilk ve son olsun bir daha adana kazığı yermiyim diye idk .
gene cocuguz kucuk bir ilcede yasıyoruz fakat yasımız tutmadıgı icin kahvehanelere girmemiz yasak hemen 5 kilemetre ilerimizde yusufca kasabası var oranı belediye prk kahvesi var 7 yasından 70 yasına kadar herkese hitap ediyor bizde memleketten yaya olarak oraya gidiyoruz yusufca benim ana tarafım oluyor dayılarım yusufcada kamyonculuk yaptıkları icin onların piysada oldugu zamanları fırsat biliyorum dedem bakkal dukkanı calısıtırıyor once dedeme gidiyorum dayılarım yoksa park kahvesine okey oynamaya gidiyorum ama 5 km ilerideki merkez ilcede kalıyorum kalabalık bir arkadas gurubuyla yusufca daki park kahvesine dadandık bulusma yerimiz orası yani ilcede bir birimizi bulamassak kesinlikle yusufca parkındadır diyoruz parca parca oraya gidip gec saatlerde kahve kapanınca 5 km yaya olarak yolacıkıp eve geliyoruz bu anlattıgım olayda 80 senli yıllar.park kahvesini isletenler beni cok iyi tanıyor yarı aynı köylüyüz.gene birgun kalabalık arkadas gurubuyla park kahvesine gittik cok kalabalıgız en az 5 masa varız kimimiz okey oynuyor kimimiz bilerdo kimisi masa tenisi kimisi langırt.kahvenin kapanmasına yakın ilk posta kalktı dediki biz gidiyoruz hadi gidelim bizde dedikki az daha bekleyin bir eldaha cıkalım biz okey oynuyoruz onlarda dedi ya cok surer biz gidelim siz bilirsiniz dedik bizim ekip cok saglam guruptaki en saglam ekip bizim kisi ilk posta yola cıktı biz bir eldaha okey oynadık oyun bitti bizde kalktık bir ekipdaha var onlarda bilerdo oynuyor hadin gidelim dedik onlarda daha var oyunun cıkmasına az bekleyin dediler bizde baktık daha en az elli sayı var 4 top oynuyorlar elli sayıyı en az 5 saatte cıkarlar okadar prof degiller en fazla alacakları satyı 4 onuda karombolden alıyorlar dedik sizin oyun cok surer biz gidiyoruz siz gelirsiniz biz yavas yavas gideriz siz yetisin bize onlarda tamam dediler neyse bizde cıktık yolla bakkal var biz cıkmadan hayatta kapatmaz bizim gelecegimizi bilir cayan göz ahmet park kahvesini isletiyor biz geldikmi yuzunde guller acıyor yusufcalılara verise vermekten bıkmıs bizim icimiz dede veresiye yazdıran var ama ertesi gun hesabı ödüyor cünkü her günn gidiyoruz en son giderken de bakkaldan lokum bisküvi cokomel eti puf biseyler alıyoruz bakkalda nasipleniyor oyuzden bekliyor gec saatlere kadar.neyse bizim postada cıktık yola 5 kilometre yol var köyun cıkısına geldik bagırdık ilk postaya hasan huseyin neyse bizim sesimizi duyarlarsa yavslasınlar beraber gidelim diye ses yok biz de en az 5 6 kisiyiz ilk posta da okadar kalabalık geride kalanlarda aynı. kendi ilcemizle köy arasına ilce belediyesi cöp döküyor bir tarafı orman bir tarafı ova yolun ormandan yoz kopekler gece cöpe geliyor yoz köpek dedigim yabanilesmis köpekler cok köye gittik geldik geceye kaldık köpeklerle sorun olmadı ya onlar bize denk gelmedi yada köpekler bizden önce geldi gitti çöp lükte karsılasmadık. okadar zaman 5 km köye okey oynamaya gittik sorun olmadı ilk cıkan postadan ses cıkmadı bagır mamıza ragmen yola devam ettik çöp lüğe yaklastıgımız zaman geriden en son posta bize sezlendi gece olunca ses cok net duyuluyor bize bagırdılar bizde cevap verdik dediler bizi bekleyin bizde tamam yavas yavas yürüyoruz siz hızlanın bize yetisin saat en az gece 1 cıvarı belki daha da gec en buyugumuz 13 yasında ya var ya yok en kucugumuzde 11 yaslarında biz biraz yavasladık en son gurup bize yetissin diye köy geride kaldı yolumuz köyden cukurd oldugu icin köy yüksekte kalıyordu. son gurup bize yetissin diye yavas giderke köyün cıkışında bir araba farı göründü baktık araba geliyor bagırdık geride kalan guruba koşun araba geliyor hebberaber el edelim arabayı durduralım biner gideriz dedik geride kalan guruptan uyanıgın birisi arkadaslara diyorki bu satte kalabalık oldugumuzu görürse araba durmaz burada duralım aracı durduralım binelim gidelim diyor onlarda yavas lıyor neyse araba onların yanın ageliyor el ediyorlar araba durmuyor bizim yanımıza geldiginde biz el ediyoruz araba duruyor arac sahibi tanıdık oldugu icin abi geridekiler bizim arkadasımız onlarıda alalım diyoruz adam bekliyor kosun la diye bagırıyoruz onlar geliyor hep beraber biniyoruz arabaya arabada arkası acık zeytin ticareti yapan bir tanıdık aydından zeytin almıs köye geliyor gece yani ontarafı 3 kisilik arkası kasa seklinde bir araba hep beraber bindik daha 300 metre gitmedik ilk postada yola cıkan arkadaslar yolun uzerine cıktı biz arac sahibine dedik bunlar bizim arkadasımız alalım adam sagolsu durdu aldık o arkadaslarıda ilk postadaki arkadaslar dedi cepleri taş doldurun köpekler var hepimiz indik çepleri koca daşlarla doldurduk çöplüğün yanından gecerke köpeklere atacaz. attıkta zaten köpekleri baya denk getirdik cok ciyaklayan köpek oldu olayın özeti ilk postadakiler köpeklerden gecemiyor bir yere pusu atıyorlar diyorlar bunlar nasılsa gelecek buradan gecince bizde arkalarından geceriz arkadaki kalanlarda arabayı görünce kalabalık olunca adam almaz bizi diye yanımıza gelmiyor araba onlara durmuyor bize duruyor bunların hepsini öğreniyoruz.biz geridekiler bize yetişşin diye yavaslıyoruz öndekileride sesleniyoruz uzaklasmadılarsa beraber gidelim diye.bu olayı hic unutmam sinema olayından sonra yasadıgım olaydır bu tek basıma o cöplükten gecerim. onu hesap edemediler. bilenler benimle cıkıyordu yola zaten.
Hadi bende bi anımı anlatayım : Sene 1998-1999. Adana Bölge Jandarma Komutanlığında yazıcıyım. En üst katta birifing var. Tüm rütbeli askerler brifingte. Yılmaz adında benim gibi er olan yazıcı askerde brifing salonunda projeksiyonu çalıştırıyor, ayarlıyor falan. Brifing birkaç saat sonra bitti. Bizim şubede görevli astsubay kıdemli çavuş git brifing salonundan Yılmaz'ı çağır gel dedi. Ben gayet large bir şekilde salına salına brifing salonunun önüne geldim. Bi yandan da şarkı mırıldanıyorum. Kapıyı sertçe açıp daldım içeriye. Ok yaydan çıkmıştı artık İçerisi zifiri karanlık, ışıklar sönük, açık kapıdan giren ışıkla içerde en ön koltuklarda iki kişi oturmuş konuşuyorlar. Benim içeri dalmamla irkildiler, gözleri büyüdü sanki. İçeride Adana Jandarma Bölge Komutanı Albay rütbeli subay (adını unuttum) ile Kıdemli Kurmay Binbaşı en ön koltuğa oturmuşlar. Konuşmayı hemen kestiler ikisi de bana bakıyor ne dicek diye. Lakin bende rütbe sıfır, benden birses çıkıyor ama ağzımdan çıkmadığına eminim. Bişeyler söylemem gerek - Komuta... Yılmaz bur...mı? -Komutanlar : Efendim ? Allah'ım bitsin bu zulüm; komutan höyt dese, yığılıp kalacam olduğum yere. -Cılızın cılızı bir sesle ; Yılmaz komutanım... Kurmay binbaşı bana doğru kalkıp yürümeye başladı, o an boncuk boncuk terler döküyorum. - Tamam çık dışarı, sonra gelirsin. - Ben; emredersiniz, komtanım. Bir topuk selamı ve kapıyı çektiğim gibi topuuukkkk Hiç unutmam, çok korkmuştum.