Basında BALON BALIĞI

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında babaçi tarafından paylaşıldı.

1. babaçi

babaçi Coşkun

Favori Kamış:
    olta,
    En İyi Avı:
    aynalı sazan.7 kg
    Balıkçıların başı bu balıkla belada!
    Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki balıkçılar, ana vatanı Kızıldeniz olup, küresel ısınma nedeniyle son yıllarda Süveyş Kanalı'nı geçerek Akdeniz kıyılarında görülmeye başlayan balon balığının ağlarına zarar verdiğini belirtti.

Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Lütfi Aman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde kıyılardaki balon balığı sayısındaki artışa dikkati çekti.

Lütfi Aman, gün geçtikçe daha irileşen balon balığının ağlara zarar verdiğini belirterek, ''İki aydır kötü hava koşuları nedeniyle denize açılamıyoruz. Denize attığımız ağları ise giderek çoğalan ve irileşen balon balıkları parçalıyor. Balıkçılar zor günler yaşıyor'' dedi.

Gazipaşa'da balıkçılık yapan Yakup ve Sultan Tatlısoy çifti de son dönemde ağlarına sadece ağaç parçaları, kuru yapraklar ve balon balıklarının takıldığından şikayet etti.

Yakup Tatlısoy, balon balıklarının ağlarına zarar verdiğini belirtirken, eşi Sultan Tatlısoy ise ''Zor durumdayız. Artık denize atacak ağamız kalmadı, ağ alacak paramız da yok. Devletimizden zor durumda olan balıkçılara yardım etmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Kaynak:http://haber.mynet.com/detay/yasam/Balikcilarin-basi-bu-balikla-belada-/02Mart2009/X1235986974718

2. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    3-5 sene sonra nolcak bakalım halimiz

3. tilki172

tilki172 mustafa

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ahtapot 2,5 kg-turna 1 kg
    balon balığını dün izmirde gördük
    30 kadar arkadaşla dalyandan hareket ettik.250 metre açıkta tekne bozuldu.aynı yerde akşamı ettik...bir arkadaşımızda bu balon balıklarından bir tane yakaladı....
    artık izmire kadar ulaşmış durumdalar...

4. pulserkan

pulserkan SERKAN

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    900 gr lahos
    Bizde geçen yıl Fethiye'de iskeleden yakalamıştık. Çok değişik bir balıktı. Bize o zaman zehirli olduğu söylenmişti acaba bu doğru mu? Bilgisi olan arkadaşlar bizimle paylaşırsa sevinirim....

5. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    yenmemesi gereken bi balık türüdür ,daha detaylı bilgi vermek isterdim dökümanlardan bulup ama uykum geldi iyi geceler :)

6. simendifer

simendifer Sennur

7. nazım maral

nazım maral nazım maral

Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    konuda gecen balon balıgı ısımlı canavar ıle ılgılı cevrede bıhaylı yorum yapıldıgını farkettım ben mersınde avlanıyorum.bu balık eskıden de var dı fakat ballı bır serınlıkteydı yanı kıyı balıgı degıldı.sonyıllarda balık ve denızdekı bazı yasam turlerının azalması(bunun bır sebebı de bılınçsız avcılık) besın zıncırını de halıyle etkıledı, ve turler arasında kı rekabet alanı da degıstı.atıyorum sardalya gumus aterına gıbı surulerle beslenen balık turlerı artık baska turlerle de beslenıyor yanı halkanın bırı koptugu zaman durum boyle oluyor.dusunun gectıgımız sezon ıskarmoz avında rapala x-trap sahteme 5 kg lık bır balon saldırdı ve parcaladı. Bıldıgım kadarıyle bu balık ozellıkle sıngpur ve dıger uzakdogu ulkelerınde menude olan ve maddı deger tasıyan bır tur.bu durumda ulkemızın konuyla ılgılı ılerı gelenlerı dı ulkelerle baglantı kurup bır pazar olusturabılır.o zaman emınım kı 1 sene ıcınde sularımzda onun da neslı tukenır.
    herkese rastgelsın....

8. pulserkan

pulserkan SERKAN

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    900 gr lahos
  9. nazım maral

nazım maral nazım maral

Favori Kamış:
    Cormoran black Bull 2.70
    Favori Makine:
    okuma helios 4000
    En İyi Avı:
    Kuzu 42 kg
    arkadaslar hepınıze hak verıyorum fakat bırgun bu balıgı bıle avlama ıstıceksınızz...

10. 07hoca

07hoca öktem hoca

bu balık antalyadada cok eskiden tek tük cıkardı ancak ben karaöz koyunda yıllarca hiç rastlamamıştım ama bu yaz baktım ki , balon her yeri doldurmuş,hemde iri iri,misinayı diş arasına alırsa jilet gibi keser.

11. kudret41

kudret41 kudret

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    balon balığı son derece zehirli olduğunu ve ilaç yapımında kullanıldığını okudum
    yememeniz yaşamanız için önemli :eek: