http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=96 Yukarıdaki linkte kutu kola şişesinden ne kadar basit bir şekilde ispirto ocağı yapılıdığı anlatılıyor.Videosuda var. Çoğu zaman sıkıntısını çektiğim bir duruma o kadar pratik bir çözüm bulmuşlar ki anlatamam.
Sayfanın en altındaki kullanıcı yorumlarını okursanız o kadar da kolay bir şey olmadığı söyleniyor. Bence hazır bir ispirto ocağı almak çok daha pratik ve ucuza elecektir.
Yorumları okudum.Şu organizayonu atlatalım haftaya deneyeceğim.Eğer başarırsam burada resimlerini eklerim.
Daha basit yöntemler var, jel yakıtlar var , ondan bir şişe alıyorum, içtiğim teneke içeceği ikiye bölüyorum, jel yakıtı içine koyuyorum ve yakıyorum, fırtına çıksa ateşi söndüremiyor, söndürmek için üzerini birşeyle kapatmak lazım, aynı zamanda bu jel yakıtı mangal yada ateş yakarkende kullanıyorum, hem basit, hem ucuz, hem heryerde bulunabiliyor. (marketlerin çoğunda var)
Bahsedilen yorumları yapanlar anlaşılan oldukça beceriksiz kişilerki böylesi bir uygulamaya zor demişler. Bence çok güzel bir çalışma kesinlikle yapıp çantama koyacağım. Paylaşan arkadaşa çok teşekkürler tamda tatile çıkma öncesindeyken bir kamp ocağı alma düşencem vardı ki çokta yararlı oldu anlacağınız. Önemli olan yakıt sarfiyatı ne oranda olacak ve ihityacı karşılayacak mı? Zira yanımızda tüp vb. taşımayalım derken bir benzinciye ortak olmak zorunda kalmayalım...