merhaba cok degerli arkadaslarim forumda cok uzun zamandir izledigim makina önerisi bölümünede su 3 lü haric cok nadir makina öneren arkadas gördüm shimano-daiwa- okuma acikcasi shimanoyu sevmeme ragmen neredense bu üclunun tartismalarini önerilerini okumakdan biktim zevk aldigim makinalar bölümünden artik zevk almaz oldum baska birsürü marka var halbuki bu konuda - negativ yada +pozitif deneyimlerini aktarabilecek arkadaslin deneyimlerini okumak icin can atiyorum lütfen mümkün mertebe deneyiminizi yazarsaniz sevinirim yabanci bir sitedeki resimle yorum yapilmazsa sevinirim rasgele dostlar saygilarimla forumdasiniz
silstar makine ve albastar kamış. silstar makine 2. el olarak 20 yaşında bi makine aldım.hayran kaldım.bide bakım yapıp uygun rulman yerleştirince canavar oldu . tatlı su spin için catana nın işini fazlasıyla yapıyor. bundan merak sararak arkadaşlarıma aldırdığım silstar jodiac ve silstar 2822 surf çok şey vaad etmesede o paraya alınabilecek iyi aletlerden. http://www.balikmarketim.com/?urun-38154-SiLSTAR-JODIAC-RD-760-OLTA-MAKiNESi.html boğaz için sonuç vermesede gurpınar gibi bi yerde avlanıyosanız 100-150 tl sınıfındaki makinelerin altında kalmaz.
Negatiflerimi değil de pozitiflerimi yazayım... Daiwa, Shimano, Okuma ve Ryobi... O üçlünün yanına Ryobi'de gidiyor benim gönlüme göre... Bence özellikle Boğaz Balıkçılığı için alınıp kullanılabilecek ürünleri mevcut... Diğer bölgelerde de uygulamayı yapan bölge sakini arkadaşlar tecrübelerini yansıtırlar sanıyorum...
Tica, Mitchell, Quantum, Van Staal, PENN... Daha bir sürü var. Biraz ekmek - köfte ilişkisi olsada arada, her bütçeye göre bir şeyler var.
cevaplar icin tesekkürler pekilgi görmedi baylasmak istedigim tica makinayi oneren kisi ali su modeli kullandim su yani super su yani laa la vesaireidi neyse anlasilan bu dörtlüden baska birsey yok
evet alman forumlarindan arastirdim bu iki maninada son yillarda deyim yerindeyse depara kalmislar örnegin okuma kullanan 1 ,2 % dir galiba ve spro ya gelince SPRO Zalt Arc XS fiyat klasmanda sehr gut cok iyi almis degerlendirmelerde 15 uzerinden 15 ve ohne endnote sonsuz not gibi yoksa shimano yada daiwayi cogugada sorsan bilir bakalim ne olacak
Marka olarak çok var da ben kendime göre değerlendirme yaptım; mesela Penn ve Mitchell var elimde birinin kalitesinden; birinin de benim kullanımıma uygun olmamasından es geçiyorum; Van Staal fazla abartı geliyor bana; tıpkı kamyon büyüklüğünde Amerikan otomobillerini hatırlatıyor nedense; azıcık da rüküş... Quantum'u bilmiyorum ve görmedim; görebilirsem bir fikir sahibi olabilirim en azından; Tica'da pek umut vadetmiyor benim için; ne getiren; ne de götüreni belli; hatta bir kamışı var sırf bundan dolayı almadım (Scirocco)...
quantum son modelleri güzel mitchel inde bir kac modeli örnegin cok güzel http://www.amazon.de/dp/B0085VFP06/...VFP06&ascsubtag=3682_328874_50ccec05_50ccec10 ================ vanstahl gec alamiyacagim icin mindar diyececim -konuyu acmamdaki amacim erisilebilir olmasidir okuma gibi insanlar fiyat olarak ulasilabilir oldugu icin okumayi tercih ediyorlar
Okuma markanın en avantajlı yönü sanıyorum insanlara yedek parça gibi olması gereken bir durumun sunulmasıdır ,ürünlerin arkasında durulmasıdır her ne kadar bir okuma makara sahibi olmasamda olumlu düşüncelerim var genel anlamda ...
kadıköy de bir mağaza varmış dispiritör onlarmış tica için ******** ayrıca topici açan arkadaş sende çok saol ne demek.. tica dynaspin ortasınıf bir makinedir ama çok iş yapar boğaz da sağlamdır. bak bunlar da modelleri tica nın : http://www.avmarketi.com/asp/listgr...up=tica-makine&groupref=2600&brand=&brandref= öte yandan ; http://www.avmarketi.com/asp/product/140295/Ryobi-APPLAUSE-6000-makine al kardeşim Ryobi APPLAUSE-8000 fiyatına göre olağanüstü bir makina. hem ortasınıf güçlü hem hafif hem sağlam hem at çek e uygun boğaz da hem de yormaz.
tikanin bir kac modeli var cok hosuma gidiyor tek dönumde 117 cm sariyor en cok övündükleride paslanmaz bilyeleri mesala bu model TİCA TALİSMAN TG8000 MAKİNE http://www.avmarketi.com/asp/product/142169/TICA-TALISMAN-TG8000-MAKINE ama tuzlu digerleride guzel
biraz agir ama ryobi bu http://www.ebay.de/itm/RYOBI-CARNEL...Angelrollen&hash=item416eb8c5e9#ht_3312wt_952
Luxor, Iyi makina yapiyorlar. Onun harici mitchelin bazi modelleri de fiyatina göre oldukca iyi. Surf casting klasmaninda penn son zamanlarda iyi isler çikartiyor. Awa-shima da incelenmesi gereken bir marka. Bait casting çalismak isteyenler için abu garcia modern çikriklar bu iste bende degil ben varim diyor.
Turkiyedeki makinelerim : Albastar : resmen bir buyugumden miras kaldi. Rahmetli MEtin abimin mirasi yaklasik 15 senedir bende. 60 lik bi makine. sanirim bir 25 yili vardir makinenin. bendeyken daha kapagini acmadim. hala tikirtisiz gicirtisiz calisiyor. kiyidan yemli minekop ve eskinada kullaniyorum... Banax: o da yaklasik 10 yilin uzerindedir bende. ayne sekilde yemli de kullaniliyor. hala bir problemi aksagi gedigi yok. Mistrall: polonyadan babama hediye getirmistim. aslen sazan makinesi cift kalamali. bu yaz caparide vs kullandim... Iki tane mefta albastar mevcut.... Polonyadaki makinelerim : Jaxon sting : iki yil kullandim. kapama kolu yayi kirildi. ufak yemlik balik tutmada kullaniyorum Mistrall: sazan icin kullaniyorum Carpmax: sazan icin kullaniyorum. Okuma trinity: spin icin aldim ama 1 kiloluk bir balikta kalamasi bozuldu Shimano alivio: bir yili askindir hemen hemen hergun kullandim. at cekte. 20 gr useri kasiklarda zorlaniyor. 2-3 kiloluk turnalari cekti sorunsuz Spro passion: kadir in tavsiyesi uzerine aldim daha kullanmadim. iki adette oylesine markasini bilmedigim makine var.... genel olarak makineler tatminkar oluyor. bogaz balikcisi degilseniz cok da abartip milyarlik makineye bence gerek yok
Güzel konu açmışın bu forumda genelde bu 3 ü geçiyor benim şuan 1 i uyduruk toplam 5 olta takımım var 3 ü remixon gayetde memnunum en azından şuan için beni yarı yolda bırakmadı belki burdaki bir çok kişiden deneyimsizimdir. hatta uyduruk olan olan oltamla uzak atışları gayet güzel yapıyorum bunun sebebide kamışın esnekligi ( ne çok esnek nede çok sert ) diger markaları kullanan da vardır benim gibi mutlaka onlara fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim