Başlangıç Düzeyinde Takım Önerisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında estelli tarafından paylaşıldı.

1. estelli

estelli Cengiz

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    lüfer 400 gr
    Merhaba Arkadaşlar,

Dört yıllık Dubai Macerasından sonra Türkiye ye döndüm ve Zonguldak'ta yapılacak bir projede görev almaya başladım. Yaklaşık 2 yıl da buralarda olacağım. Kısmetse. Şantiyemiz Deniz Kıyısında olduğu için geçenlerde sahilde 3-4 balıkçının kamışları dikip balık beklediğini görünce gençliğimde Küçükyalı Bostancı arasında sahilde Lüfer, çinekop avladığımız günler geldi. Nasıl anatsam bilmiyorum ama birden içim kıpır kıpır oldu.

Sonra da dedim ki kendime daha ne duruyorsun al bir takım Hergün sabah, akşam 2 şer saat şu temiz deniz havasını alsan yeter sana. Gençliğimizde parasız ve öğrenci olduğum için ancak el takımı alabiliyordum. Kısaca Güzel bir kamış ve makine almaya karar verdim. Burda sitedeki Üstadların bilgi ve deneyimine ihtiyacım var.

Balık tutmayı planladığım yerin resmini Avatar a koydum.

Messi'nin ayakkabılarını giyerek Messi gibi Futbol oynamamız mümkün olmadığı gibi, asker potinleri ile de top oyunanmıyacağını biliyorum. Bütçe ve bütçe sınırı olmadan da iş yapmanın doğru olmadığını bildiğimize göre,

300 Tl Bütçe ve gerekli olursa 100 Tl de ek bütçe koyarak harcama sınırlarımı da belirledim

Benim asıl hedefim Lüfer, Çinekop, Palamut ....

Balıkçılar şimdilik çapari ile istavrit, sardalya gibi küçük balık alıyorlar. ama dedim ya asıl amaç o deniz havasını almak ve balığın vurmasını beklemek.

Kuvvetle muhtemel Cuma günü Istanbul'a geçerim o zamana kadar nasıl bir takım alacağıma karar vermem gerekiyor.

Kamış için teleskopik mi yoksa çok parçalımı, hangi marka ve model
    Makine için de kamışa ve benim amacıma uygun marka ve model

Evet ustalar önerilerinizi bekliyorum. Biliyorum ki en ucuz deneyim başkalarının deneyimidir ve sağolsun forumdaki dostlarda tevazu göstererek bu bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşıyorlar.

Belki gerekli olur boyum 170 cm

2. furunotr

furunotr Haluk

Bölgedeki avcılar ne tip kamışları hangi ağırlıklar ile kullanıyorlar ve balık yakın mesafede mi; yoksa uzak mesafede mi... Eğer bu tip bilgiler verebilirseniz uygun öneriler alacaksınız forumdan; herkez kendi tecrübeleri doğrultusunda yardımcı olmaya çalışacaktır...

Ayrıca Istanbul'a gelecekseniz mümkünse Üsküdar'a uğrayın, Üsküdar'da Lineaeffe ve Okuma distribütörü Cengiz Balıkçılık bulunmakta; ayrıca çok yakın mesafede geniş ürün yelpazesi ile Kısık Balıkçılık ve hemen bir-iki dükkan yakınında Shimano ağırlıklı ürünler bulunan Ergin Balıkçılık; ayrıca farklı malzemeler temin edebileceğiniz diğer üç firma da yer almakta; bunları da dolaşıp fiyatlar ve ürünler hakkında fikir sahibi olursunuz diye düşünüyorum...

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Aslında oldukca güzel bütce ayırmışsınız o bütçeyle üst segment olmaz ama tamda istediğiniz gibi takımlar alırsınız iyibir set yaprsınız size tavsiyem kıyıdan atıcağınız için surf kamış olucak fakat siz nasıl tercih edersiniz bilmem ama benim tavsiyem parçalı 4,20 boyunda 100-250 yada daha yumuşak aksiyonlu derseniz son atarı 150-180 gr atarlı güzel bir sur kamış ve surf makina almanız. Neden parçalı diye sorarsanız öncelikle aksiyonu ve atarları daha iyi oluyor, parçalar ayrı olduğu için daha ince ve güçlü oluyorlar , ince olduğu için balığın vuruşları daha hassas anlaşılır oluyor. Bu özellikler av esnasında performansınız artırır ve zevklendirir. Ama en basit başka sebeb ise teleskobik surflerin çoğunun kapalı boyları ile parçalı kamışların boyları arasında fark yok çoğu teleskobik kamış kapandımı 130 cm ile 145 cm arsı boyu var. Parçalılarda da kapalı boy aynı oluyo. Kıyı şeridi derin yada balıkların avlanıldığı nokta daha yakınlardaysa normal kamışta 3,60m boylarındada olabilir

4. estelli

estelli Cengiz

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    lüfer 400 gr
    Dostum Kesinlikle parçalı kamış konusunda sana katılıyorum. Şimdi benim 2 imkanım var
    1. Malzemeleri Türkiyeden alırım

2. Dubai deki arkadaslara rica eder dubai den getirtirim.

aşağıdaki link ten malzemeleri ve Dubai fiyatlarını bulabilirsiniz.

http://www.barracudadubai.com/

Dubai de 1$=3.68 AED burdan bana makine ve Kamış önerisinde bulunursanız da memnun olurum.

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Her ne kadar kıyıdan avlanma imkanınız olsa da size başlangıç seviyesi olarak 3 mt. 70-120 gr atarlı spin kamış öneririm.Albanın kamışları bu konuda ideal.Kıyıdan uzak atışlar için kullanlan 4mt ve üstü ve de 100-200gr atarı olan kamışlarla zorlanırsınız ve kıyıdan başka kullanamazsınız.İleride tecrübenizi arttırdıkça zaten değişik avlara göre kamışlarınızı çoğaltacaksınız.Ama benim size tavsiye ettiğim hafif, rahat kullanabileceğiniz bir kamıştır.Gereğinde kıyıdan hatta tekneden at-çek yapabilirsiniz,gereğinde de kıyıdan beklemeli avlarda kullanabilirsiniz.Makina ise 30 luk en fazla 40 lık kafa kullanabilirsiniz.Okuma makinalarından memnun olduğumu söyleyebilirim.

6. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

cengiz abi kamış konusunda aynı fikirde olduğumuza sevindim fakat link verdiğin sitede kamış ve makina konusunda çeşit olrak pek hoşuma gitmedi ama illa o siteden seç diyorsan yapacak bişey yok seçerez. Ama türkiyedeki sitelerde daha daha güzel çeşit bulunmakta. Daha uygun fiyata almak istiyorsan ebay amazon ve cabela's gibi online satış sitelerinde uygun fiyata ürünler bula bilirsin. Benim tavsiyem türkiyeden ürün beyen yada Cabela'stan da seç amazondan yada ebaydan satın al