Başlangıç için Makina ve Kamış seçimi (yardım)

Konu, 'Makineler' kısmında Çağatay Balıkta tarafından paylaşıldı.

1. Çağatay Balıkta

Çağatay Balıkta Umut YILDIRIM

Favori Kamış:
    6 İğneli Kasnaklı Hazır Takım (Daha Yeniyim)
    En İyi Avı:
    Daha Yakalayamadım :))
    :) herkese selamlar,
    Kocaelinde oturuyorum balık avına yeni başladım ve pek bilgim yok yeni bir kamış ve makina alacam kıyıdan genelde tutacam ama bazende kayıkla açılabilirim Kocaeli bölgesinde veya internetten alışveriş yapacağım bir adres verebilirmisiniz. vede hangi marka ve nasıl bir kamış,makina,misina,iğne setleri alsam daha iyi olur Koceli merkez 60 evler körfez ve hereke civarlarında ava çıkacam.60 70 ytl arasında bir bütce yeterli olabilirmi başlangıç aşamasında.Bilgi verirseniz sevinirim Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:)

2. Merhabalar Çağatay:)

Aşağıdaki iki linkte ayırdığın bütçeye en uygun 1 makine ve 1kamış önerim var..
    Yeni başlamış olsanda memnun kalacağına eminim;)

Makine
    kamış

Makine :30 ytl
    kamış:40 ytl

3. Çağatay Balıkta

Çağatay Balıkta Umut YILDIRIM

Favori Kamış:
    6 İğneli Kasnaklı Hazır Takım (Daha Yeniyim)
    En İyi Avı:
    Daha Yakalayamadım :))

Teşekkürler verdiğin bilgi için birazdaha araştırayım olmassa bu takımı alayım.

4. ozan

ozan Ozan

sen hemen al bence. kamışı az daha kısa tutabilrisin

5. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Birkaç saat kadar önce arkadaşa yardımcı olması açısından bir yanıt yazdım. Yönetici arkadaşlarımızdan birtanesi olması gerektiği gibi yazımı reklam içerikli gördüğünden nezaketli bir özel mesaj atarak benim mesajını da sildiğini belirtmiş. Kendisine bu anlayışlı tarzı için teşekkür ediyorum.

Fakat az önce başlığı yeniden okuduğumda kafama takılan birşey var onu da sormadan edemeyeceğim. Sitemizde bir çok balık malzemecisinin linki rahatlıkla verilebiliyorken neden benim verdiğim adresde bir kısıtlama oluyor. Yasağa karşı duran biri olarak değil forumlarda adaletli olmanın gerekli olduğunu savunan biri olarak bende merak ediyorum.

Bahsi geçen kuruluşla asla bir bağım yoktur. Belki ismimle firma adı aynı olduğundan bu kaanate varılmış olabilir. Ama ben alışveriş yaptım çok memnun kaldım diğer üyelerimizin de bu memnuniyeti görmelerini istedim o kadar.

Son olarak eklemek istediğim birşey daha var. Cevat abi ile tanışmam firma vasıtası ile değil forum vasıtası ile olmuştur. Kendisi bana gerçekten faydalı bilgiler vererek yön göstermiştir. Ben internet aramalarım sonucunda ulaştığım adresteki firmanın kendisine ait olduğunu tesadüfen öğrenmiştim. Hatta sorduğumda bana özellikle "Benden alıp almaman önemli değil doğru olanı alman önemli" diyerek samimiyetini de ortaya koymuştur...

Tüm forum üyelerinin dikkatine...

Lütfen mesajımı bir isyan yada sataşma olarak görmeyin, amacım sadece yardımcı olabilmek..

6. Ergin bey Sitemiz kuralları gereği Reklam ve reklam İçerikli mesajların silindiğini ve bunun sebebini Özel mesaj ile anlatmıştım..Sorunuzu buradan sorduğunuz için ve çok sık gelen bir konu olduğu için genel bir cevap olarak buradan cevaplamaya çalışayım..

Sitemizde verilen linkler çoğu zaman bir malzemeye ait linklerdir..Bu tür cevaplarda komple takım almak isteyen bir arkadaşımıza Önerilerimizi uygun gördüğümüz Linklerden ve malzeme sitelerinden verebilmekteyiz.Yani makineyi xxxx markanın sitesinden kamışı yyyyy markanın sitesinden .Ancak hiçbir mesajda "site ismi ve kampanya,indirim"gibi genel manada Mesajlar yazılmamaktadır..

Site yönetimi olarak alınan karar gereği Butür mesajların sitemizde bir reklam yarışı yaratacağı ve sonuçta tatsız olayların vuku bulabileceği varsayımından hareketle siz değerli Balıkçı dostlarımızın huzuru için bu uygulamayı yapmaktayız.:)

İsim benzerliği konusunda baştan sizinle aynı fikirde olduğumu Bu konuda bir şüphe yada sıkıntımızın asla olmadığını gönül rahatlılığı ile söyleyebilirim:)

olayı örneklemek gerekir ise:

Diyelim ben sitede %20 indirim yaptığını söyleyen bir firmadan bir malzeme aldım..Başka biri çıkıp benim aldığım malzemeyı daha ucuza aldığını söylerse Ben malzeme aldığım siteyi burada kötü yönde ifşa etmeye çalışırım..Bunun sonucundada tatsız mesajlar ve sitemizde karmaşadan başka birşey olmaz..

İşte bu kötü senaryonun olmaması için ,Sizlerin huzurlu ve hoşsohbet içinde fikir alışverişi,paylaşımlar yapabilmesi için bu uygulamayı yapmaktayız..:)

Umarım açıklamam sizin için yeterli olmuştur..Zaten ismi geçen kişiyi tanımakla beraber değer verdiğim biri olduğunu belirtmek isterim:)

7. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    ya abicim, şu linklerden vermeyin. benim açımdan çok zararlı. bakıyorum, hoşuma gidince almak istiyorum, sonra zar zor frenliyorum kendimi :D:D:D:D

ayrıca erdal abi, öyle bir yazı yazmışın ki, başbakanlık genelgesi gibi olmuş.
    yazının sonunda:
    Bilgi ve gereğini rica ederim.
    kısmını aradım valla :D:D:D:D:D

8. prestige

prestige

Hocam peki bu durumda, tavsiye isteyen arkadaşa, başlangıç için albastarın 60 lık beta makinesini ( 30 ytl civarı ) ve yine albastarın 2060 carisma 360 cm surf kamışını tavsiye ederim ( yaklaşık 40 ytl civarı ) İnternetten satış yapan bazı firmalar var, bir göz at. Denilebilirmiydi diye düşünmeden edemedim.

Sitenin bir kuralı varsa mutlaka uyulması gerekilir, kabul ama sizin yaptığınız da kırmızı ışıkta geçen veya hatalı sollama yapan bir trafik polisini hatırlattı bana.:confused: :D :D

9. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    bu konuda erdal abinin verdiği yukarıdaki yani kamış ve makina linkleri konuya bence örnektir. denilebilir ki, orda da marketin ismi var; ancak BENCE burda bakılması gereken direk market linki değil verilen malzemenin linkidir. kıstas da bu olabilir düşüncesindeyim...

10. Aşağıda olduğu gibi diyorsanız pektabi..:)

Ancak..wwww.beleşmakine.com..Bu sitede %50 indirimli satış var derseniz Bu da pektabiki bir reklamdır;)

"Beleş makine.com"..az önce kurdum:D

11. O zaman bir örneğin olmalı..

Çok emin yazmışsın..

Senin sitenin ana sayfası verilen ve burada % bilmemkaç indirim var diyen mesaj reklamdır..ve ben yetkimi kullanır silerim..Gözümden kaçan var ise yaz onuda silerim..

Ben terazi kullanmam..kefeler eşit beton üstündedir herzaman

12. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Neyse konu çok fazla sapıyor bilgisi olanlar arkadaşa yardımcı olacak cevaplarda bulunurlarsa herkes daha mutlu olacak...

Ben bu konunun bir anket yada beyin fırtınası ile yeni bir başlıkta tartışılmasını öneriyorum. Benim fikrimce forumda yeni bir bölüm açılarak "Sıcak Fırsatlar" gibi... ürün linklerinin sadece o kısımda yayınlanmasına izin vermek yerinde olacaktır. Ama en kötü kural bile kuralsızlıktan iyidir saygı duyarım.

13. Yönetimce alınan karar gereği bu isteğinizin yapılmamasının uygun olduğu görüşü benimsenmiştir

14. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    arkadaşlar banada kayalık yerlerde zorlamayacak... hızlı çekebileceğim 100-150 ytl arası makine (8-10 rulmanlı olanlarından) ve kamış (kamış uzun olabilir...) önerirseniz mükemmel olur:D :D

Son düzenleme: 9 Haziran 2008
  15. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    OKUMA ECLIPS EZ-50 MAKİNE

RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE

sizce hangisi arkadaşlar... yok mu yardım edecek... ya da başka önerisi olan.. dediğim gibi max.. 150 ytl bütçe...:confused:

16. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ben Ryobi Ecusima 6000 kullanıyorum inanılmaz sessiz ve yumuşak bir makina diğerini kullanmadığım için bilemeyeceğim ama araştırırken fiyatına göre alınabilecek en iyi makinalardan biri olduğunu öğrenmiştim.

17. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    genel kanı ryobi lerin fiyat performansta çok çok iyi ve kaliteli oldukları...

peki kamış olarak nasıl bişey alsam ?

18. kurbagaprens

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Surf kamış almanı öneririm. Dün sabah saat 5:00-6:00 civarı Yaban TV'de uzmanlar da bu görüşteydi bende izlediğimde iyiki surf almışım diye düşündüm. Uzunluğuna sen karar ver ağırlıklarını da dikkate almanı öneririm.

2 Önerim olacak 420 yada 390 lık alabilirsin

1) Lineaffea S-Curve (Suyun Kaldırma Kuvveti Hariç 10 Kg taşır)
    Lineaffea S-Curve için TIKLA
    Lineaffea Oyster (En az diğeri kadar kuvvetli 150-250 gr atarlı)
    Lineaffea oyster için TIKLA
    Bütçeni artırabilirsen Shimano'ların makineleri de kamışları da iyidir. Ama bu yazdıklarımda fazlasıyla işini görecektir.

19. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek

ilgin için teşekkürler... az biraz inceleyim... çok sağol...

20. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    peki ryobi nin kamışları nasıl?