Başlangıç İçin Spin olta ve Makine Tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında Cinobiliy tarafından paylaşıldı.

1. Cinobiliy

Cinobiliy Cihan

Merhaba Arkadaşlar foruma yeni üye oldum Balık tutma konularında pek de bilgili bir insan değilim Amatör bir balıkçıyım.Antalya da oturmaktayım geçtiğimiz günlerde Spin yaparak arkadaşların tuttuğu balıkları görünce bende de bir merak ve ilgi oluştu fakat alınabilecek olta ve makine konusunda pek bir bilgim yok tutan arkadaş öneri olarak bana Ryobi Kobe 2500 Makine ile Ryobi Condor 270cm kamış önerdi Fiyatlarını araştırdım daha uygun bir fiyata acaba amatörlüğümü atana kadar uygun bir şey bulurmuyum diye sizleri görüşlerine başvurmak istedim.Yardımlarınızı Bekliyorum.Şimdiden Herkeze Teşekkürler

2. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    Kolay gelsin spin icin size okuma ceymar 40 makine tavsiye edebilirim 100-120 lira ve guzel bir makina kamis olaRak okuma salina seaspin 240 cm soylediklerim fiyat performans icin idealdir ama dhaa uygun olup kullananlar yardimci olabilir

3. Furkankaplan

Furkankaplan Furkan Kaplan

Ryobi Ecusima 4000 vi ve okuma salina seaspin 240 10-40 kamış kullanıyorum. tavsiye ederim. tek sorun makinenin klavuz rulmanından ses geliyor arada değiştirilmesi lazım veya iyi bakarsan sorun olmaz. Klavuz rulamı misineyi tutan yerdir rulman küflendiği için ses yapıyo bende yeni değiştirdim şuanda sorun yok. ordan ses gelmesi makinenin performansını etkilemez ben sesi sevmediğim için önem gösteriyorum. Bir de aldığın sahteler ne kadar kaliteli olursa okadar iyi boşuna değil o fiyatlar ama acemilik için kendo nun sahtelerini deneyebilirsin. Kendo haryu 125 renk kodu 24 güzel sahte denemeni tavsiye ederim. ilerdede Maxrap fpgh ve fayu renklerini tavsiye ederim.

4. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    Spin işi, zaman ve para demek,

bunlara sahip olan herkes yapabilir :)

saygılar

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Balık tutmak için bir şeyler gerekiyor. Makine, kamış, misina vs. vs.

Bu gerekler, balık tutmak için. Acemi ya da usta olmanız bir şeyi değiştirmiyor.

Kısaca, ralli işine girmiyorsunuz. Önce öğreneyim diye ucuz bir tofaş alıp sonra BMW'ye terfi etmek gibi bir olgu söz konusu değil. Direksiyonda olduğunuz an, pistte, parkurda olacaksınız. Tofaşa vereceğiniz para, boşa verilmiş para olacaktır.

Kısaca, siz gücünüz yettiğince iyisini almaya çalışın. Acemiyim, yeni başladım vs. diyerek ucuz işlere kaçmayın. Araba ile makine/kamış çok benzer şeyler. Acemi işi ucuz alet az fonksiyonlu vs. değil. Tüm kamış ve makinelerden beklenen şeyler aynı.